back to top
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Και οι αλλοδαποί που διαμένουν μόνιμα στη Λέρο ενημερώνονται από το LEROS NEWS!

ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΛΕΡΟΥΚαι οι αλλοδαποί που διαμένουν μόνιμα στη Λέρο ενημερώνονται από το LEROS NEWS!

Από το LEROS NEWS ενημερώνονται καθημερινά και οι αλλοδαποί μόνιμοι κάτοικοι της Λέρου, αφού όχι μόνο επικοινωνούν μαζί μας εκφράζοντας διάφορες απορίες, αλλά επιθυμούν να μεταφράζονται οι ειδήσεις τοπικού ενδιαφέροντος στην αγγλική γλώσσα!

Όπως μας ενημέρωσαν, αυτή τη στιγμή μεταφράζουν τα άρθρα μέσω της υπηρεσίας μετάφρασης στο internet, με την ονομασία, Google Translate. Όμως δυστυχώς λόγω της μη ακριβούς μετάφρασης της προαναφερθείσας υπηρεσίας, κατανοούν μεν την επικαιρότητα του νησιού μας, αλλά θα επιθυμούσαν ακριβέστερη μετάφραση. Σημειωτέον ότι είναι πλήρως ενημερωμένοι για όλες τις πολιτικές εξελίξεις της Λέρου, γνωρίζουν ονόματα δημοτικών συμβούλων και συμπεριφορές, ενώ, όσοι δεν το κάνουν ήδη, σκέφτονται να ασκήσουν το εκλογικό τους δικαίωμά στις δημοτικές εκλογές του 2014!

Μάλιστα, πολλοί είναι αυτοί που ασχολούνται πιο ενεργά με την πολιτική ζωή του νησιού μας και πλέον εκφράζουν ευκολότερα τις απόψεις τους ή τα παράπονά τους στους καθ’ ύλην αρμόδιους παράγοντες του Δήμου Λέρου.

Στην… “δημοκοπικής φύσεως” ερώτηση που συχνά τους κάνουμε, για το “πώς βλέπουν τα πράγματα στη Λέρο”, η πλειοψηφία απαντά ευγενικά, αφήνοντας όμως αιχμές για τη δημόσια διοίκηση, η οποία κατά τη γνώμη τους θα μπορούσε να ήταν περισσότερο …ευέλικτη!

Επίσης σχεδόν όλοι εκφράζουν την δυσαρέσκειά τους για την -ουσιαστικά- ανύπαρκτη ανακύκλωση, προβάλλοντας σαν παράδειγμα, όχι τις χώρες τους, αλλά το γειτονικό νησί των Λειψών.

Να επισημάνουμε ότι το θέμα της οργανωμένης ανακύκλωσης όπως αυτής των Λειψών, τους απασχολεί ιδιαίτερα, αφού είναι κάτι που μπορεί να επιλυθεί εύκολα και δεδομένης της οικονομικής κρίσης, τα έσοδα θα ήταν… ευπρόσδεκτα.

Γράφει ο Άκης Γρεκός
Εκδότης «Leros News» 

lerosnews.gr

ενδιαφεροντα θεματα

ΥΓΕΙΑ - ΕΠΙΣΤΗΜΗ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ