back to top
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Ο Σύλλογος Ιδιοκτητών Φροντιστηρίων και το ΕΒΕΔ, καταγγέλλουν τους καθηγητές για ιδιαίτερα μαθήματα…

ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΛΕΡΟΥΟ Σύλλογος Ιδιοκτητών Φροντιστηρίων και το ΕΒΕΔ, καταγγέλλουν τους καθηγητές για ιδιαίτερα μαθήματα...

«Αγαπητοί γονείς, Συνάδελφοι επαγγελματίες,
με την παρούσα επιστολή, πρόθεσή μας είναι να επικοινωνήσουμε μαζί σας, να σας ενημερώσουμε και να σας ευαισθητοποιήσουμε πάνω σε ζητήματα που μας αφορούν όλους.

Εδώ και πολλά χρόνια, υπηρετώντας τη «θητεία» μας στο χώρο της Εκπαίδευσης, με πολλούς από εσάς έχουμε ήδη συναντηθεί, ενώ με άλλους, πιθανώς, οι δρόμοι μας να σμίξουν στο μέλλον. Βλέποντας στο πρόσωπο των γονέων πρώτα από όλα ανθρώπους που αγωνιούν για τα παιδιά τους και το μέλλον τους, αλλά παράλληλα και τους ανθρώπους που, σε μεγάλο βαθμό, θα διαμορφώσουν τους ανθρώπους και πολίτες του αύριο, αισθανόμαστε την ανάγκη να συμβάλουμε στην προσπάθεια αυτή και να επιτελέσουμε το χρέος, το οποίο με ζήλο, χαρά και τιμή έχουμε αναλάβει και υπηρετούμε τόσα χρόνια…

Ως προς την εκπαιδευτική διαδικασία, τα Φροντιστήρια Μέσης Εκπαίδευσης, αποτελούν εδώ και δεκαετίες – φυσικά όχι μόνο στην Ελλάδα, όπως σκοπίμως λέγεται, αλλά σε όλη την Ευρώπη – έναν βασικό πυλώνα στον οποίο στηρίζεται ο μαθητής.

Με αίσθημα ευθύνης, με αγάπη, πάθος για την Παιδεία, με βαθειά πίστη στις δυνάμεις της Παιδείας, με ανθρώπινο πρόσωπο, αλλά και με δουλειά, μελέτη και διαρκή βελτίωση στους τρόπους και μεθόδους της εκπαιδευτικής διαδικασίας, το Φροντιστήριο Μέσης Εκπαίδευσης μπορεί να προσφέρει οργανωμένα, μεθοδικά και υπεύθυνα την καλύτερη στήριξη στους μαθητές και να τηρεί αυτό που υπόσχεται ότι δίνει στο μαθητή: την καλύτερη και πληρέστερη στήριξη στην κοπιώδη διαδρομή της μάθησης, αλλά και την προσφορά μιας ευρύτερης Παιδείας, καθώς αυτήν την ευρύτερη Παιδεία ταχθήκαμε να υπηρετήσουμε, αυτήν την ολόπλευρη Παιδεία έχουμε ως όραμα και οδηγό.

Στον αγώνα όμως αυτό που δίνουμε καθημερινά, εδώ και χρόνια, υπάρχουν και δυσκολίες, υπάρχουν και εμπόδια. Δυστυχώς, τα τελευταία χρόνια, παρατηρούνται φαινόμενα που πλήττουν τον χώρο της εκπαίδευσης, αλλά κυρίως τραυματίζουν την κοινωνία μας, η οποία τόσο επώδυνα δοκιμάζεται στις μέρες μας. Παρατηρείται το φαινόμενο καθηγητές των δημοσίων σχολείων να παραδίδουν ιδιαίτερα μαθήματα σε μαθητές των σχολείων τους. Αυτό δεν είναι απλώς παράνομο, αλλά εγείρει κυρίως θέμα ηθικής. Η εργασία στο σχολείο γίνεται έτσι για τον παράνομο καθηγητή πάρεργο και το σχολείο μετατρέπεται απλώς στον χώρο άντλησης ιδιαιτέρων.(Φυσικά, αυτό δεν αφορά σε όλους τους συναδέλφους, αλλά ελπίζουμε μια μικρή μειοψηφία.)  

Αγαπητοί γονείς και συνάδελφοι επαγγελματίες, οι ενέργειες αυτές δεν αποτελούν απλώς παρανομία, δεν αποτελούν μόνο μια ακόμα εκδήλωση φοροδιαφυγής, συντήρησης της παραοικονομίας, η οποία εξέθρεψε το τέρας της κρατικής πτώχευσης, το οποίο μας έπληξε όλους, δεν αποτελεί απλώς έναν αθέμιτο ανταγωνισμό απέναντι σε επαγγελματίες (όπως τα Φροντιστήρια Μέσης Εκπαίδευσης) που λειτουργούν νόμιμα, προσφέρουν υπηρεσίες, καταβάλλουν τους φόρους τους και προσφέρουν εργασία σε χιλιάδες εργαζομένους, αλλά – ίσως το χειρότερο – «διδάσκουν» στο παιδί, από την μικρή του ηλικία, την παράνομη υπόγεια συνδιαλλαγή.

Αγαπητοί γονείς και συνάδελφοι επαγγελματίες, οι καιροί είναι δύσκολοι, αλλά παράλληλα είναι και καιροί ευθύνης όλων μας. Ας αρνηθούμε να υποταχθούμε σε πιέσεις, ας αρνηθούμε πλέον να αποδεχόμαστε το «στραβό», απλώς γιατί «έτσι γίνεται» ή γιατί «δεν αλλάζουν τα πράγματα». Όχι! Τα πράγματα αλλάζουν…όταν τα αλλάζουμε εμείς. Ας διδάξουμε όλοι μας στα παιδιά μας ότι υπάρχουν κανόνες, νόμοι αλλά προπάντων αρχές. Ας χτυπήσουμε ό,τι αναπαράγει ανομία, αθέμιτη – «κάτω από το τραπέζι» – συνδιαλλαγή, ό,τι τραυματίζει την παιδεία, ό,τι πλήττει συνανθρώπους μας, οι οποίοι έντιμα και με ζήλο εργάζονται για τις αξίες της παιδείας που υπηρετούν.

Αρωγός στο δίκαιο αυτό αγώνα μας στέκεται το ΕΒΕΔ, το οποίο με καθοριστικές ενέργειες προασπίζει τα δικαιώματα των νόμιμων επαγγελματιών, άρα και τα δικά μας. Απόδειξη η επιστολή αυτή που υπογράφεται και από το πρόεδρο του ΕΒΕΔ κο ΠΑΠΠΟΥ ΙΩΑΝΝΗ, δηλωνοντας τη συμπαράσταση του στο Σωματείο μας. 
    
Τα Φροντιστήρια Μέσης Εκπαίδευσης της Δωδ/σου θα συνεχίσουν να επιτελούν το έργο τους, όπως τόσα χρόνια κάνουν, με στόχο τη διατήρηση του υψηλού επιπέδου υπηρεσιών και παιδείας που πάντα προσέφεραν. Στον αγώνα μας αυτό μπορείτε να είστε συνοδοιπόροι με πραγματικούς κερδισμένους τα παιδιά μας και παιδιά σας, την κοινωνία μας και – τελικά – την ίδια την πατρίδα μας.    

ΓΙΑ ΤΟ Ε.Β.Ε.Δ.                          ΓΙΑ ΤΟ Δ.Σ ΤΟΥ ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ
ΙΩΑΝΝΗΣ ΠΑΠΠΟΥ                   ΧΡΗΣΤΟΣ Γ. ΜΠΑΡΔΟΣ
ΠΡΟΕΔΡΟΣ Ε.Β.Ε.Δ.                  ΠΡΟΕΔΡΟΣ Δ.Σ

ενδιαφεροντα θεματα

ΥΓΕΙΑ - ΕΠΙΣΤΗΜΗ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ