Dec 08, 2019 Last Updated 06:38, στις 08-12-2019

O Hλίας Μαμαλάκης στη Λέρο!

Σχολιάστε το άρθρο
Κατηγορία: Τα νέα της Λέρου
Εμφανίσεις: 439 φορές

Τον Ηλία Μαμαλάκη τον γνωρίζουμε καλά σχεδόν όλοι, απο την πολύπλευρη διαδρομή του στα γευστικά μας πράγματα. Τον διαβάσαμε στα βιβλία του, τον ακούσαμε στο ραδιόφωνο και τον είδαμε να εισβάλει στα σπίτια μας, με τη δύναμη της τηλεόρασης, μέσα από την επιτυχημένη εκπομπή "Μπουκιά και Συχώριο".

Αυτές τις μέρες βρίσκεται στο νησί μας, προσκεκλημένος του Δήμου Λέρου για να πραγματοποιήσει τα γυρίσματα τηλεοπτικής εκπομπής με θέμα τις συνταγές του νησιού της Αρτέμιδος, παρουσιάζοντας παράλληλα τα αξιοθέατα και τις ομορφιές της Λέρου.

Σύμφωνα με πληροφορίες η συγκεκριμένη εκπομπή θα μεταδωθεί από τον τηλεοπτικό σταθμό "Μega", τον Οκτώβριο.

 

ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ ΣΗΜΕΙΩΜΑ:  

Ο Ηλίας Μαμαλάκης γεννήθηκε στην Αθήνα. Σπούδασε Οικονομικά, δούλεψε πολλά χρόνια σαν υψηλόβαθμο στέλεχος σε πολυεθνικές εταιρίες. Μετά από αρκετές εμπειρίες, γύρω στα σαράντα του χρόνια, έβγαλε στην επιφάνεια την κρυφή του αγάπη για τη κουζίνα και την καλλιέργησε
 
΄Εχει γράψει μέχρι τώρα οκτώ βιβλία (μεταξύ των οποίων και ένα μυθιστόρημα) με κύριο κορμό πάντα τη μαγειρική και την ευζωία και ένα CD με συνταγές και παραμύθια.

Δημοσιογραφεί σε διάφορα έντυπα (ELLE ελληνική έκδοση, Gourmet  του "Ε" της Ελευθεροτυπίας, ΤΗΛΕΘΕΑΤΗ κλπ. ειδικά γαστρονομικά έντυπα) ενώ επιμελείται  ελληνικών εκδόσεων της γαστρονομικής σειράς της DE AGOSTINI

Ασχολείται με το design προϊόντων σε βιομηχανίες τροφίμων ( Μεταξύ άλλων έχει δημιουργήσει το περίφημο Greek Mac και το Greek Chicken για τη ελληνική MC DONALD. To Greek Mac κάνει σήμερα διεθνή καριέρα σε 10 χώρες).

Από το 1997 έχει μια πεντάλεπτη καθημερινή εκπομπή με συνταγές στο ραδιοφωνικό σταθμό ΣΚΑΙ, ο οποίος είναι και πρώτος σε ακροαματικότητα στην Ελλάδα.

Ήταν για τρία χρόνια ο κεντρικός παρουσιαστής της εκπομπής Στη Κουζίνα Ολοταχώς στο MEGA Channel, το πρώτο σε θεαματικότητα κανάλι της Ελλάδας. H εκπομπή ήταν η πολύ επιτυχημένη ελληνική εκδοχή της σειράς READY STEADY COOK του BBC (Η σειρά δεν προβάλλεται πλέον)
Τα τελευταία τρία χρόνια (Τον Οκτώβρη του 2006 ξεκίνησε η τέταρτη χρονιά) έχει  ένα τηλεοπτικό οδοιπορικό,
σ' όλα τα μέρη της Ελλάδος,  χώρες της Μεσογείου και της Ευρώπης, με θέμα  τη γεύση και τον πολιτισμό με τον τίτλο «Μπουκιά σε συχώριο».  Η σειρά στην οποία είναι ο παρουσιαστής και αρχισυντάκτης, έχει τύχει άριστων κριτικών , επιτυγχάνει εντυπωσιακά νούμερα τηλεθέασης ακόμα και στις επαναλήψεις
(Το καλοκαίρι του 2006 ήταν καθημερινά μέσα στις 12 καλύτερες εκπομπές σε τηλεθέαση, όλης της ελληνικής τηλεόρασης). Η σειρά έχει βραβευτεί ήδη  στη Ελλάδα, και Διεθνώς. (Καλύτερου ντοκυμαντέρ,
2 φορές καλύτερου μοντάζ, ενώ ήταν υποψήφια για καλύτερη σκηνοθεσία τηλεοπτικής σειράς).Τον Ιανουάριο του 2006 βραβεύτηκε στις Κάννες στο Διεθνές Φεστιβάλ του GOURMET VOICE ,σαν το καλύτερο τηλεοπτικό πρόγραμμα σε σειρά.

Πραγματοποιεί σεμινάρια με θέματα το ελληνικό τυρί, την αρχαία ελληνική κουζίνα, τη μεσογειακή διατροφή κα, σε πολλά εκπαιδευτικά ιδρύματα (Δημοτικά, Μέση εκπαίδευση, Πανεπιστήμια) Οργανισμούς, Συνέδρια κλπ. στην Ελλάδα και Κύπρο.

Είναι μέλος ελληνικών και διεθνών  (SLOW FOOD, Ένωση Δημοσιογράφων Οίνου και της Γαλλικής Ακαδημίας Γαστρονομίας.

Μιλάει Γαλλικά, Αγγλικά. 

Tίτλοι βιβλίων
Μαγειρικόν
Μαγειρικόν 2
Μη πληρώσετε είναι όλα δικά μου(Μυθιστόρημα)
Η γαστρονομία της Μεσογείου
Το ελληνικό τυρί
Μάγειρας η Καπετάνιος
Κάτι μαγειρεύει ο Ηλίας
Les fromages d' Europe (έκδοση Slow Food Ιταλία) 
 
1994 
1996
1997
1998
1999
2001
2003

 


Πείτε κάτι εδώ...
Είστε επισκέπτης
Διαφορετικά σχολιάστε ως επισκέπτης με ψευδώνυμο
Φόρτωση σχολίου... Το σχόλιο θα ανανεωθεί μετά 00:00.

Γίνετε ο πρώτος επισκέπτης που θα σχολιάσει.

Βρείτε μας στο Facebook