back to top
Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

Ο εορτασμός της Αγ. Παρασκευής στη Λέρο

ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΛΕΡΟΥΟ εορτασμός της Αγ. Παρασκευής στη Λέρο

Στον επιβλητικό, ιστορικό – παλαιό μητροπολιτικό Ναό της Λέρου, την Αγία Παρασκευή, ετελέσθη με θρησκευτική λαμπρότητα ο Μέγας Πανηγυρικός Αρχιερατικός Εσπερινός της εορτής της Αγίας Οσιοπαρθενομάρτυρος Παρασκευής.

Στον Μέγα Πανηγυρικό Αρχιερατικό Εσπερινό χοροστάτησε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας κ. Παΐσιος, συμπαραστατούμενος υπό των ιερέων της νήσου.

Κατά τον Εσπερινό τελέσθηκε η αρτοκλασία, μετά το πέρας της οποίας ο Μητροπολίτης μας, στη σύντομη προσλαλιά του, ευχαρίστησε τους παρισταμένους κληρικούς, τους τοπικούς άρχοντες και όλους τους πιστούς, οι οποίοι προσήλθαν για να εκφράσουν την ευσέβεια και την αγάπη τους στην τοπική Εκκλησία και να τιμήσουν με την παρουσία τους την μνήμη της Αγίας, κάνοντας παράλληλα μία σύντομη αναφορά στον βίο της Αγίας Παρασκευής.

Μετά το πέρας του Εσπερινού ο Μητροπολίτης μοίρασε άρτο στους πιστούς. Οι εόρτιες εκδηλώσεις κορυφώθηκαν το Σάββατο 26 Ιουλίου ε.έ., με την Πανηγυρική Αρχιερατική Θεία Λειτουργία, ιερουργούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου μας κ. Παϊσίου.


Επιμέλεια-Φωτογραφίες: Γεώργιος Ι. Χρυσούλης, Γραμματεύς Ιεράς Μητροπόλεως

εορτασμός Αγ. Παρασκευής

εορτασμός Αγ. Παρασκευής

εορτασμός Αγ. Παρασκευής

εορτασμός Αγ. Παρασκευής

εορτασμός Αγ. Παρασκευής

εορτασμός Αγ. Παρασκευής

ενδιαφεροντα θεματα

ΥΓΕΙΑ - ΕΠΙΣΤΗΜΗ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ