back to top
Σάββατο, 27 Ιουλίου, 2024

Ο Δήμαρχος Καλυμνίων ζητάει να συναντηθούν στη Λέρο όλοι οι δήμαρχοι επαρχίας Καλύμνου ώστε να υπάρξει κοινό μέτωπο αντίδρασης!

ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΛΕΡΟΥΟ Δήμαρχος Καλυμνίων ζητάει να συναντηθούν στη Λέρο όλοι οι δήμαρχοι επαρχίας Καλύμνου ώστε να υπάρξει κοινό μέτωπο αντίδρασης!

Με επιστολή προς τους δημάρχους Λέρου, Πάτμου, Αστυπάλαιας, Λειψών, και Αγαθονησίου, ο δήμαρχος Καλυμνίων Δημήτρης Διακομιχάλης, τους καλεί σε κοινή συνάντηση στην Λερο, έτσι ώστε να υπάρξει κοινό μέτωπο αντίδρασης, σε όσα μέτρα αποφασίσθηκαν μετά και την ψήφιση του Μεσοπρόθεσμου.

«Μια στάση που μας οδηγεί με μαθηματική ακρίβεια στην περιθωριοποίηση με την αποψίλωση των κρατικών υπηρεσιών όπως της Δ.Ο.Υ, το κλείσιμο των σχολικών μονάδων, θα ακολουθήσει το ΙΚΑ και οι δομές υγείας και η ουσιαστική ακτοπλοϊκή συγκοινωνία με τον Πειραιά…» τονίζεται ιδιαίτερα στην επιστολή πρόσκληση του Δημάρχου Καλυμνίων, ενώ συνεχίζοντας αναφέρει ότι η υφισταμένη κατάσταση έτσι όπως έχει διαμορφωθεί σήμερα θα πρέπει να συσπειρώσει τα νησιά της πρώην Επαρχίας Καλύμνου και μακριά από τοπικισμούς να αντιταχθούν με ουσιαστικό τρόπο σ’ αυτή την φιλοσοφία και εγκληματική πρακτική.

Σχέδιο δρασης, προιον κοινών στοχευσεων και πολιτικών, το οποίο θα εγκριθεί από τα δημοτικά συμβούλια των νησιών, προτείνει σε πρώτη φάση ο κ. Διακομιχαλης, έτσι ώστε να αντιμετωπιστεί η «…καταστροφική και απαράδεκτη συμπεριφορά του Αθηναϊκού Κράτους, σ’αυτόν τον ευαίσθητο γεωγραφικό χώρο της Πατρίδος μας» όπως τονίζει στην επιστολή του.

Η επιστολή πρόσκλησης του κ Διακομιχαλη προς τους Δημάρχους Λερου (Μιχάλη Κολια), Πατμου (Γρήγορη Στοικο), Αστυπάλαιας (Πανορμιτη Κονταρατο), Λειψών (Μπενετο Σπύρο), Αγαθονησιου (Ευάγγελο Κοττορο) έχει ως εξής:

«Αγαπητοί συνάδελφοι

Οι τελευταίες δραματικές εξελίξεις με την ψήφιση του Μεσοπρόθεσμου, σηματοδότησε με τον πιο κυνικό τρόπο την στάση της Αθήνας, απέναντι στα νησιά μας.
Μια στάση που μας οδηγεί με μαθηματική ακρίβεια στην περιθωριοποίηση με την αποψίλωση των κρατικών υπηρεσιών όπως της Οικονομικής Εφορίας, το κλείσιμο των σχολικών μονάδων, θα ακολουθήσει το ΙΚΑ και οι δομές υγείας και η ουσιαστική ακτοπλοϊκή συγκοινωνία με τον Πειραιά.

Γι’ αυτό η κατάσταση αυτή πρέπει να μας συσπειρώσει και χωρίς τοπικισμούς και βήματα σημειωτέων να αντιταχθούμε με ουσιαστικό τρόπο σ αυτή την φιλοσοφία και εγκληματική πρακτική.

Γι’ αυτό πρέπει να συναντηθούμε, τις επόμενες ημέρες στην Λέρο και από κοινού με ένα σχέδιο δρασης, προιον κοινών στοχευσεων και πολιτικών, το οποίο θα εγκριθεί από τα δημοτικά συμβούλια των νησιών μας, να αντιμετωπίσουμε αυτή την ανιστόρητη, καταστροφική και απαράδεκτη συμπεριφορά του ΑΘΗΝΑΪΚΟΥ Κράτους, σ’αυτόν τον ευαίσθητο γεωγραφικό χώρο της Πατρίδος μας»

Δημητρης Διακομιχαλης

 

ενδιαφεροντα θεματα

ΥΓΕΙΑ - ΕΠΙΣΤΗΜΗ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ