Με θετικές ειδήσεις ξεκινά η νέα χρονιά για το Νοσοκομείο της Λέρου, καθώς καταγράφονται σημαντικές εξελίξεις τόσο σε επίπεδο στελέχωσης όσο και σε επίπεδο υποδομών. Παράλληλα, παραμένουν ανοιχτά κρίσιμα ζητήματα, με κυριότερο την έλλειψη καρδιολόγου.
Τέσσερις μόνιμοι υπάλληλοι από το νησί μας
Στο λυκαυγές της νέας χρονιάς, τέσσερα νέα παιδιά από τη Λέρο ορκίστηκαν και ανέλαβαν επίσημα τα καθήκοντά τους στο Νοσοκομείο, δημιουργώντας μια πρώτη θετική εικόνα για το 2026. Πρόκειται για τρεις επικουρικούς και έναν νέο υπάλληλο, οι οποίοι στελεχώνουν νευραλγικές υπηρεσίες.
Οι νέοι εργαζόμενοι είναι:
- Παγώνης Ιωάννης – ΤΕ Διοικητικού – Λογιστικού
- Δράκου Καλλιόπη Άννα – ΤΕ Διοίκησης Μονάδων Υγείας
- Μάχαιρα Αριζόνα – ΤΕ Βιοϊατρικών Εργαστηρίων
- Μουντάκη Βασιλική – ΤΕ Πληροφορικής
Το Leros News εύχεται καλή σταδιοδρομία και καλή δύναμη στα νέα τους καθήκοντα.
Έρχονται νέοι ιατροί στο Νοσοκομείο
Σημαντική ενίσχυση παρατηρείται και στο ιατρικό προσωπικό. Μετά την παρουσία του νέου χειρουργού τον προηγούμενο μήνα, υπέγραψε σύμβαση διάρκειας έξι μηνών και ειδικευόμενος παθολόγος.
Παράλληλα, έχει δημοσιευθεί πρόσκληση με μπλοκάκι για:
- δύο (2) νεφρολόγους
- έναν (1) παθολόγο
Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του Leros News, οι θέσεις αυτές αναμένεται να καλυφθούν άμεσα, χάρη στην κινητοποίηση της 2ης ΥΠΕ και του Διοικητικού Συμβουλίου του Νοσοκομείου.
Σε πολύ καλό δρόμο βρίσκεται και η κάλυψη της δεύτερης θέσης αναισθησιολόγου, καθώς «τρέχει» προκήρυξη για αναισθησιολόγο και νεφρολόγο, η οποία ολοκληρώνεται στις 14/01/2026. Δεδομένη θεωρείται η έλευση νέου νεφρολόγου, ώστε να καλυφθεί το κενό που άφησε η συνταξιοδότηση του κ. Κωνσταντινίδη.
Παραμένει «αγκάθι» η έλλειψη καρδιολόγου
Το σοβαρότερο πρόβλημα που εξακολουθεί να απασχολεί την τοπική κοινωνία είναι η μη μόνιμη κάλυψη της θέσης καρδιολόγου, καθώς το Νοσοκομείο εξυπηρετείται μόνο για λίγες ημέρες κάθε μήνα.
Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του Leros News, ο Δήμαρχος Λέρου κ. Τιμόθεος Κωττάκης και ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου κ. Παναγιώτης Κουμπάρος θα έχουν νέο κύκλο επαφών τις επόμενες ημέρες με τον αρμόδιο Υπουργό, προκειμένου να ενισχυθεί άμεσα το Νοσοκομείο. Για τη Δημοτική Αρχή, το θέμα παραμένει κυρίαρχο και άρρηκτα συνδεδεμένο με το μέλλον του νησιού.
Στο ίδιο μήκος κύματος κινείται και το Διοικητικό Συμβούλιο του Νοσοκομείου, το οποίο δίνει καθημερινό αγώνα για την επίλυση των προβλημάτων που κρατούν σε ανασφάλεια την κοινωνία της Λέρου. Οι επαφές των μελών του ΔΣ είναι πλέον συνεχείς, ακόμη και σε κυβερνητικό επίπεδο, με αρκετές φορές να καταγράφονται υψηλοί τόνοι.
Ενεργειακή αναβάθμιση 6 εκατ. ευρώ
Ιδιαίτερης σημασίας είναι και το πρόγραμμα-«μαμούθ» ύψους 6.000.000 ευρώ, μέσω της Περιφέρειας, για την ενεργειακή αναβάθμιση του κτιρίου του Νοσοκομείου, ένα έργο που αναμένεται να βελτιώσει ουσιαστικά τις συνθήκες λειτουργίας και να μειώσει το ενεργειακό κόστος.













