back to top
Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

Νοσοκομείο Λέρου: Ονοματοδοσία της Μονάδας Τεχνητού Νεφρού με το όνομα του αείμνηστου Χρήστου Γκουτίδη

ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΛΕΡΟΥΝοσοκομείο Λέρου: Ονοματοδοσία της Μονάδας Τεχνητού Νεφρού με το όνομα του αείμνηστου Χρήστου Γκουτίδη

Την Παρασκευή 3 Σεπτεμβρίου στο Νοσοκομείο της Λέρου πραγματοποιήθηκε η τελετή ονοματοδοσίας της Μονάδας Τεχνητού Νεφρού, με το όνομα του αείμνηστου Χρήστου Γκουτίδη τιμώντας έτσι την πολυδιάστατη προσφορά του.

Λόγω των ειδικών συνθηκών στη σεμνή τελετή παραβρέθηκαν ο Διοικητής του ΚΘΛ κ Στασινόπουλος, το μέλος του ΔΣ κ Κοντραφούρης, ο Πρόεδρος του Σωματείου Εργαζομένων και Εκπρόσωπος στο ΔΣ κ. Τσαχουριανίδης, ο κ. ιατρός Φούρναρης, ο πρόεδρος του ΚοιΣΠΕ κ Γεωργίου και  η σύζυγος του Χ. Γκουτίδη. 

Ο Χρήστος Γκουτίδης ήταν ένας αξιόλογος άνθρωπος με σημαντική προσφορά για την πρόοδο του  Κρατικού Θεραπευτηρίου του Κοινωνικού Συνεταιρισμού αλλά και της Λέρου γενικότερα. Για περισσότερα από 25 χρόνια  (1991 – 2016) υπηρέτησε στο Κρατικό Θεραπευτήριο, έδωσε τους αγώνες του με γνώμονα την προάσπιση των δικαιωμάτων ασθενών, εργαζομένων και με στόχο πάντα το κοινό όφελος.

Δίκαιος, διορατικός, ευφυής, γνώστης της δημόσιας διοίκησης προσέφερε τις υπηρεσίες του στο ΚΘΛ και στην κοινωνία, ενώ για πολλά χρόνια μέσω της ιδιότητας του Προέδρου της Ένωσης Εργαζομένων και του εκπροσώπου εργαζομένων συμμετείχε ενεργά και με συνέπεια στα συλλογικά όργανα διοίκησης του ΚΘΛ της ΔΥΠΕ και της ΠΟΕΔΗΝ.  

Από το 2002 ξεκίνα επίμονα την πολυετή και δύσκολη προσπάθεια προκειμένου στο Νοσοκομείο μας να λειτουργήσει Μονάδα Τεχνητού Νεφρού. Με κάθε τρόπο προσπαθούσε να πείσει ότι αυτό το έργο είναι δικαίωμα και θα λειτουργούσε ευεργετικά για την ευπαθή ομάδα των νεφροπαθών και των οικογενειών τους ενώ παράλληλα δημιουργούσε προοπτική για την ανάπτυξη ιατρικού τουρισμού. 

Ο Χρήστος έδωσε τη ψυχή του για την ίδρυση και τη λειτουργία της Μονάδας Τεχνητού Νεφρού και παρά τις πολλές και μεγάλες  δυσκολίες (κυρίως λόγω γραφειοκρατίας και αναλγησίας της πολιτείας) θα πάρει σάρκα και οστά το 2010. 

Η πράξη αυτή, είναι ένας ελάχιστος φόρος τιμής, για να θυμόμαστε έναν φίλο και συμπατριώτη οι αγώνες του οποίου θα μας εμπνέουν και θα παραμείνουν φωτεινά παραδείγματα στο διηνεκές.

ενδιαφεροντα θεματα

ΥΓΕΙΑ - ΕΠΙΣΤΗΜΗ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ