back to top
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

ΝΟΣΚΟΜΕΙΟ ΛΕΡΟΥ: Άφησαν απλήρωτη την καθαρίστρια του Περιφερειακού Ιατρείου Λειψών

ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΛΕΡΟΥΝΟΣΚΟΜΕΙΟ ΛΕΡΟΥ: Άφησαν απλήρωτη την καθαρίστρια του Περιφερειακού Ιατρείου Λειψών

Γράφει ο Γ. Τσουκαλάς, Ιατρός

Δεν φτάνουν τα τόσα προβλήματα του Ιατρείου, προστίθεται και άλλο. Αφήνουν απλήρωτη την καθαρίστρια παρά τις αντίθετες διαβεβαιώσεις της διοίκησης και των υπευθύνων υπηρεσιών του νοσοκομείου Λέρου, για τους μήνες Ιανουάριο έως και Ιούλιο και ενώ εργαζόταν κανονικά τους μήνες αυτούς, της ανακοίνωσαν ότι η σύμβαση της θα ισχύει από 9/8/2013 και ότι δεν υπάρχει δυνατότητα να πληρωθεί για τους 7 προηγούμενους μήνες… 

Συνήθης τακτική της Διοίκησης του Κ.Θ.Λ. αφού το ίδιο ισχύει και με τις εφημερίες των ιατρών και τις υπερωρίες των εργαζομένων υπόσχονταν ότι θα πληρωθούν… Είναι φαίνεται υπέρμαχοι της υποχρεωτικής “εθελοντικής” εργασίας των άλλων αρκεί να μην αφορά τους ίδιους… Βοηθούν με αυτόν τον τρόπο στο “πρωτογενές πλεόνασμα”.

ΤΑ ΓΕΓΟΝΟΤΑ

Η καθαρίστρια του Π.Π.Ι ΛΕΙΨΩΝ εργάζεται από το 1992. Από το 2011 εργάζεται -όπως αποφάσισαν οι αρμόδιοι του νοσοκομείου Λέρου- με συμβάσεις ενός έτους που ξεκινούν από τον Ιανουάριο και τελειώνουν τον Δεκέμβριο του έτους.

Αυτό ίσχυσε και για το 2012. Για το ετος 2013 εδόθησαν προφορικές διαβεβαιώσεις για σύναψη νέας σύμβασης ήδη από τον Δεκέμβριο του 2012 και κατόπιν αυτών συνέχισε να δουλεύει η καθαρίστρια καθημερινά, κανονικά μέχρι και σήμερα.

Οι διαβεβαιώσεις δόθηκαν από όλους τους αρμοδίους και υπήρξε τηλεφωνική επικοινωνία του Διοικητή με τον Δήμαρχο Λειψών για το θέμα αυτό παρουσία της εργαζόμενης τον Φεβρουάριο του έτους αυτού και επανάληψη των διαβεβαιώσεων για την νέα σύμβαση.

Στις 16/9/2013 η εργαζόμενη ενημερώνεται ότι έχει γίνει νέα σύμβαση με ημερομηνία έναρξης 9/8/2013 και ότι οι 7 προηγούμενοι μήνες δουλειάς δεν μπορούν να πληρωθούν… Τα συμπεράσματα δικά σας…

Εφημερίδα LEROS NEWS

ενδιαφεροντα θεματα

ΥΓΕΙΑ - ΕΠΙΣΤΗΜΗ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ