ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΤΩΡΑ

  • Φόρτωση…
Navarone-ad

Εγγραφείτε στο κανάλι μας YouTube

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΣΧΟΛΙΑ

  • Λέρος: Οι μαθητές της Γ΄ τάξης του Μπελλενείου Γυμνασίου καθάρισαν την παραλία Παντελίου

    Ο Jo Finn σχολίασε: They did a really good job. The storms left the beach a disaster! I…
    17.12.2025
  • Λέρος: Οι μαθητές της Γ΄ τάξης του Μπελλενείου Γυμνασίου καθάρισαν την παραλία Παντελίου

    Ο Λερια σχολίασε: Μπράβο τους Με την ευκαιρία: Στο μονοπάτι Παντέλι από το Καστέλο προς Βρωμολιθο, αμέσως…
    17.12.2025
  • Λέρος: Στην 7η International Yachting Sector στο Μαρμαρίς ο τουριστικός πράκτορας Δημήτρης Καστής

    Ο George Korfias σχολίασε: Χαχαχαχαχα! Αγαπαμε Λερο! Συγχαρητηρια στον συναδελφο Δημητρη ! Ετσι για την γενικη ενημερωση ομως…
    08.12.2025
  • Λέρος: Σύλληψη 33χρονου για κατοχή ναρκωτικών και αρχαιοτήτων

    Ο UC σχολίασε: You guys make big deal out of nothing , i know the person he…
    02.12.2025
  • Λέρος: 48ωρη απεργία στα ταξί - Τρίτη 2 & Τετάρτη 3 Δεκεμβρίου 2025

    Ο Πελοπίδας Χρήστος σχολίασε: Κι άμα θελω α πάω στον Άι Γιάννη τη Φακουδιά πο πισω πο το…
    01.12.2025
kiporama-leros
Ζαχαροπλαστείο "Ρεπαπής"

FOLLOW US

  • 3.829 Fans
  • 560 Followers
  • 592 Subscribers

INSTAGRAM PHOTOS

Follow us!

  • Με χαμόγελα, παιδικές φωνές και γιορτινή διάθεση πλημμύρισε την Κυριακή 14 Δεκεμβρίου 2025 ο κεντρικός δρόμος της Καμάρας, έξω από την πλατεία του γνωστού Super Market Ταχλιαμπούρη, με αφορμή το 8ο Santa Run 2025, μια φιλανθρωπική διοργάνωση που έχει πλέον καθιερωθεί και αγαπηθεί από μικρούς και μεγάλους.

Εκατοντάδες παιδιά, μαζί με τους γονείς τους, συμμετείχαν και φέτος στο επιτυχημένο αυτό event, το οποίο οραματίστηκε και διοργανώνει η Ολυμπιονίκης Ουρανία Ρεμπούλη, με τη στήριξη χορηγών της τοπικής οικονομίας και μεγάλο χορηγό τα Super Market Ταχλιαμπούρη.

Σύμμαχος της διοργάνωσης στάθηκε και ο καλός καιρός, με την πλατεία να γεμίζει κόσμο, ενώ το παρών έδωσαν οι Αντιδήμαρχοι Βρετός Κουβάς, Ελένη Χέλμη και ο Δημοτικός Σύμβουλος Χρήστος Γιαννακός, στηρίζοντας με την παρουσία τους τη γιορτινή δράση.

Την παράσταση, πάντως, έκλεψε το νέο μέλος της οικογένειας Ταχλιαμπούρη, ένα… αληθινό «μανεκέν», που ενθουσίασε μικρούς και μεγάλους και άφησε τις καλύτερες εντυπώσεις.

Το Santa Run απέδειξε για ακόμη μία χρονιά ότι, όταν ο αθλητισμός, η προσφορά και το πνεύμα των Χριστουγέννων συναντιούνται, η «καρδιά» του νησιού χτυπά ακόμα πιο δυνατά.

Παρακολουθήστε το ρεπορτάζ του Νίκου Ιγνατίδη με την επιτυχημένη εκδήλωση
  • Μια όμορφη και ουσιαστική πρωτοβουλία πραγματοποίησαν τα παιδιά της ομάδας του Πανιωνίου Λέρου, τα οποία επισκέφθηκαν το Καταφύγιο αδέσποτων ζώων του Φιλοζωικού Σωματείου, που φιλοξενεί περίπου 70 σκυλάκια.

Συνολικά 35 παιδιά βρέθηκαν στον χώρο, έπαιξαν με τα ζώα, τα πήγαν βόλτα στο βουνό και πέρασαν στιγμές χαράς, δίνοντας αγάπη και φροντίδα στα φιλοξενούμενα σκυλάκια. Παράλληλα, η ομάδα προσέφερε τροφές για τα ζώα, στηρίζοντας έμπρακτα το δύσκολο έργο του Φιλοζωικού Σωματείου.

Η υπεύθυνη του καταφυγίου, Φλώρα Κουτούζου, χαρακτήρισε την επίσκεψη «υπέροχη κίνηση», ενώ η πρόεδρος του Πανιωνίου, Μαριέττα Καστή, είπε στην κάμερα ότι, σήμερα, τα παιδιά χάρηκαν πραγματικά.

Από την πλευρά του, ο προπονητής της ομάδας, Γιώργος Χατζηδάκης, έστειλε ένα μήνυμα ευαισθητοποίησης, τονίζοντας πως «όλοι μπορούμε να υιοθετήσουμε ένα σκυλάκι και να προσφέρουμε ένα σπίτι σε ένα ζώο που το έχει ανάγκη».

Αξίζουν συγχαρητήρια στο Δ.Σ. του Πανιωνίου, αφού πρόκειται για μια απλή αλλά ουσιαστική και ελπιδοφόρα δράση, που αναδεικνύει την αξία της φιλοζωίας, του εθελοντισμού  και της προσφοράς.

Δείτε το ρεπορτάζ του Νίκου Ιγνατίδη
  • Σημαντικές εξελίξεις στον τουριστικό τομέα της Λέρου καταγράφονται το τελευταίο διάστημα, με νέες συμφωνίες που αναμένεται να ενισχύσουν ουσιαστικά την επισκεψιμότητα και την τοπική οικονομία του νησιού.

Ρεπορτάζ: Νίκος Ιγνατίδης

Στο επίκεντρο αυτών των εξελίξεων βρίσκεται ο Θεόδωρος Ασβεστάς, Αναπληρωτής Πρόεδρος στον τομέα Τουρισμού του Επιμελητηρίου Δωδεκανήσου, ο οποίος υπογράφει ένα νέο, ιδιαίτερα σημαντικό deal με άμεσο αποτύπωμα για τη Λέρο.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ, τρία νέα τουριστικά γραφεία ετοιμάζονται να δραστηριοποιηθούν στο νησί, αλλάζοντας ουσιαστικά τον τουριστικό χάρτη και ανοίγοντας νέες αγορές. Ιδιαίτερο ενδιαφέρον παρουσιάζει η συμφωνία με τουρκικό τουριστικό γραφείο, το οποίο δεσμεύεται για την άφιξη δύο έως τριών catamaran ημερησίως κατά τη θερινή περίοδο, γεγονός που μπορεί να δώσει ισχυρή ώθηση στον ημερήσιο και ολιγοήμερο τουρισμό.

Παράλληλα, στη Λέρο βρέθηκε και ο γνωστός τουριστικός πράκτορας κ. Κουρούνης, ο οποίος προχωρά στο άνοιγμα νέων γραφείων στο νησί, ενισχύοντας περαιτέρω την παρουσία οργανωμένων τουριστικών ροών.

Οι πρωτοβουλίες του κ. Ασβεστά αποδεικνύουν έμπρακτα ότι η Λέρος μπορεί να έχει ισχυρή παρουσία και εκπροσώπηση, προς όφελος της τοπικής οικονομίας, μέσα από στοχευμένες συνεργασίες και επαφές.

Στο λιμάνι της Αγίας Μαρίνας, όπου πραγματοποιήθηκαν οι σχετικές επαφές, οι πρωταγωνιστές των συμφωνιών μίλησαν στο Leros News και τον Νίκο Ιγνατίδη, για μια νέα σελίδα στον τουρισμό της Λέρου, εκφράζοντας αισιοδοξία για το επόμενο καλοκαίρι και υπογραμμίζοντας ότι το νησί διαθέτει όλα τα εχέγγυα για ακόμα πιο δυναμική ανάπτυξη και διευρυμένη τουριστική σεζόν.

Οι εξελίξεις αυτές ενισχύουν την εικόνα του Θεόδωρου Ασβεστά ως ενός από τους βασικούς μοχλούς τουριστικής εξωστρέφειας, με πολλούς να τον χαρακτηρίζουν καταλυτικό παράγοντα για την περαιτέρω ανάπτυξη του Τουρισμού στη Λέρο.

Δείτε το ρεπορτάζ του Νίκου Ιγνατίδη και τις δηλώσεις που ακολούθησαν:
  • ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΤΩΡΑ:
Στιγμιότυπα από τον αγώνα
του Πανιωνίου Λέρου
με την ΕΑΚΑ Καλύμνου - Σε λίγο LIVE το Β΄ ημίχρονο από το κανάλι μας στο facebook
  • Η φωταγώγηση του Χριστουγεννιάτικου δέντρου
από τον δήμαρχο Λέρου 
Τιμόθεο Κωττάκη
Χρόνια πολλά σε όλους!
  • Σε πλήρη ετοιμότητα βρίσκεται ο Δήμος Λέρου ενόψει της επερχόμενης κακοκαιρίας, η οποία σύμφωνα με τις προβλέψεις αναμένεται να πλήξει την περιοχή τις επόμενες ώρες.

Ο Αντιδήμαρχος Τεχνικών Υπηρεσιών Γιώργος Τσαχουργιανίδης δήλωσε ότι είναι σε άμεση επικοινωνία με το συντονιστικό όργανο της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου, κάνοντας λόγο για ακραία καιρικά φαινόμενα.

Παράλληλα δήλωσε ότι έχουν ήδη ληφθεί όλα τα απαραίτητα μέτρα πρόληψης, με συνεργεία σε επιφυλακή και παρεμβάσεις σε σημεία που παρουσιάζουν αυξημένο κίνδυνο.

Σημειώνεται ότι, ο Δήμος Λέρου καλεί τους πολίτες να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί στις μετακινήσεις τους και να ακολουθούν τις οδηγίες των αρχών.

«Είμαστε σε πλήρη επιχειρησιακή ετοιμότητα. Παρακολουθούμε συνεχώς την εξέλιξη των φαινομένων και θα παρέμβουμε όπου χρειαστεί», σημείωσε ο Αντιδήμαρχος.

Δείτε το σχετικό ρεπορτάζ του Νίκου Ιγνατίδη
  • Σημειώνεται ότι το βιβλίο θα διανεμηθεί δωρεάν στους μαθητές των Λυκείων της Λέρου και στους εκπαιδευτικούς όλων των βαθμίδων.

Δείτε όσα δήλωσε η Πρόεδρος της Επιτροπής στο παρακάτω βίντεο, όπως το επιμελήθηκε ο Νίκος Ιγνατίδης.
  • Σε χριστουγεννιάτικους ρυθμούς κινείται ήδη η Τεχνική Υπηρεσία του Δήμου Λέρου, η οποία εργάζεται εντατικά για τη δημιουργία του Χριστουγεννιάτικου Χωριού.

Οι προετοιμασίες βρίσκονται σε πλήρη εξέλιξη, ώστε όλα να είναι έτοιμα για τη μεγάλη γιορτή και το άναμμα του Χριστουγεννιάτικου Δέντρου.

Δείτε τις πρώτες εικόνες στο ρεπορτάζ που επιμελήθηκε ο Νίκος Ιγνατίδης

Περισσότερα -> lerosnews.gr
Παρασκευή 19 Δεκεμβρίου, 2025
  • Όροι χρήσης
  • Πολιτική απορρήτου
  • Ταυτότητα
  • Επικοινωνία
16 °c
Agia Marina
16 ° Σα
16 ° Κυ
LEROS NEWS - ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΛΕΡΟΥ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΛΕΡΟΥ
  • ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΙΑΚΑ ΝΕΑ
  • ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ
  • ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΡΕΠΟΡΤΑΖ-VIDEO
  • ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
  • ENGLISH EDITION
Κανένα αποτέλεσμα
Δείτε τα αποτελέσματα
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΛΕΡΟΥ
  • ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΙΑΚΑ ΝΕΑ
  • ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ
  • ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΡΕΠΟΡΤΑΖ-VIDEO
  • ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
  • ENGLISH EDITION
Κανένα αποτέλεσμα
Δείτε τα αποτελέσματα
LEROS NEWS - ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΛΕΡΟΥ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ

Αρχική » ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΛΕΡΟΥ » Η Μπουρτζού και η Γκιζέμ από την Κωνσταντινούπολη κάνουν τη Λέρο εικαστικό hotspot

Η Μπουρτζού και η Γκιζέμ από την Κωνσταντινούπολη κάνουν τη Λέρο εικαστικό hotspot

Leros News Leros News
28 Ιουνίου 2024
- ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΛΕΡΟΥ
Χρόνος ανάγνωσης: 4 Λεπτά
A A
0
Η Μπουρτζού και η Γκιζέμ από την Κωνσταντινούπολη κάνουν τη Λέρο εικαστικό hotspot
132
ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΕΙΣ
4.4k
ΑΝΑΓΝΩΣΕΙΣ
Share on FacebookShare on Twitter

Κορυφαίοι δημιουργοί ενώνονται κάτω από τους στίχους του Τζεζάρε Παβέζε και το όραμα δύο επιμελητριών από την Τουρκία και δημιουργούν σε όλη την έκταση της Λέρου και σε αχαρτογράφητες πλευρές της, μια ομαδική έκθεση άνευ προηγουμένου.

Tελικά, η τέχνη τι κάνει; Μεγεθύνει – όπως επέμενε ο Μαγιακόφσκι; Καθαγιάζει; Καυτηριάζει; Ενώνει; Φωνάζει; Στην περίπτωση της έκθεσης που θα οργώσει από την Παρασκευή όλο το νησί της Λέρου, της «All Things Become Islands Before My Senses», η τέχνη μπορεί να κάνει όλα τα παραπάνω και να σκάψει ακόμα περισσότερο.

Οι επιμελήτριες της έκθεσης, ιδρύτριες της πλατφόρμας perasma, έρχονται από την Κωνσταντινούπολη, με μια άγρια αγάπη και αφοσίωση στο νησί της Λέρου. Η Mπουρτζού Φικρέτογλου και η Γκιζέμ Κουντούνογλου, εδώ και μήνες έχουν αφήσει την γκαλερί και τα σπίτια τους στην Κωνσταντινούπολη και μένουν στην ηρωική Λέρο, ετοιμάζοντας την ομαδική έκθεση που ανοίγει στις 28 Ιουνίου και ολοκληρώνεται στις 18 Αυγούστου.

Διαβάστε επίσης:

Λέρος: Αναβίωση του εθίμου «Νικολοβάρβαρα» από το ΚΠΕΑ Άρτεμις

Λέρος: Αναβίωση του εθίμου «Νικολοβάρβαρα» από το ΚΠΕΑ Άρτεμις

18.12.2025
708
Λέρος: Πρόσω ολοταχώς για το δίκτυο αποχέτευσης σε Ξηρόκαμπο, Τεμένια και ΚΕΔ Λέρου

Λέρος: Εγκρίθηκε η τροποποίηση περιβαλλοντικών όρων για το μεγάλο έργο αποχέτευσης

17.12.2025
1.6k

Η λέξη ηρωική ταιριάζει τόσο πολύ στη Λέρο. Όχι με τη διάσταση του ήρωα των μυθιστορημάτων και των μεγάλων ιστορικών αφηγήσεων. Αλλά με την έννοια τη γήινη, την αιμάτινη, που συνθλίβει και καταπλήσσει με την δύναμη και την αυτοθυσία. Την έννοια του ήρωα που θα απέδιδε κανείς στον Προμηθέα. Αυτή ταιριάζει στο μοναδικής και ανέγγιχτης ομορφιάς νησί που για δεκαετίες ταυτίστηκε με το Ψυχιατρικό Νοσοκομείο.

Τότε έφταναν καράβια γεμάτα με χιλιάδες ψυχοπαθείς από όλη την Ελλάδα. Τα τελευταία χρόνια φτάνουν καράβια με μετανάστες. Και όμως το γόνιμο νησί και οι Λεριοί με τις ανοιχτές σαν μπαξέδες καρδιές, κατόρθωσαν όχι μόνο να συνυπάρξουν μαζί τους αλλά και να τους βοηθήσουν να σταθούν στα πόδια τους. Να δημιουργήσουν νέες ιστορίες και δυνατότητες που τους χωράνε όλους. Έτσι η Μπουρτζού και η Γκιζέμ με πυξίδα το ένστικτο επέλεξαν τελικά τη Λέρο για την ετήσια θερινή τους έκθεση στην Ελλάδα.

Αν τις δει κανείς στο νησί, νομίζει ότι ήταν από πάντα εκεί. Η Μπουρτζού, με καταγωγή από την Ξάνθη, αν και γεννημένη και μεγαλωμένη στην Κωνσταντινούπολη, μιλάει ελληνικά και τραγουδάει ρεμπέτικα σαν να είναι μετεμψύχωση μιας μελαχρινής τραγουδίστριας στο πάλκο εκείνης της εποχής. Η Γκιζέμ διαβάζει Καβάφη και της υποσχέθηκα το βιβλίο του Κρίστοφερ Κινγκ για τα ηπειρώτικα μοιρολόγια.

Το νησί που έμοιαζε να είναι το αποθετήριο των ψυχών που η κοινωνία δεν θέλει στον κόρφο της, το νησί που για δεκαετίες ήταν υπό την ιταλική κατοχή, άνθησε και ανθεί. Άνθη σαν και αυτά που φέρνουν η Μπουρτζού και η Γκιζέμ που δημιούργησαν μια συνθήκη που ξεπερνά αυτή της έκθεσης με site specific έργα και γίνεται μέρος της επιδερμίδας της Λέρου. Και αντλούν τον τίτλο τους από το ποίημα «Πάθος για Μοναξιά» του νεορεαλιστή Τσέζαρε Παβέζε.

Ενεργοποιούν έξι σημεία του νησιού, δύο από τα οποία είναι λιγότερο γνωστά, ελάχιστα χαρτογραφημένα, αν και η ιστορία και η ομορφιά τους είναι μοναδικές. Η ιταλική Πυροβολαρχία PL288 σκαρφαλωμένη στο βουνό κοντά στο Διαπόρι, μοιάζει με το ερείπιο ενός σκηνικού της Τσινετσιτά. Το κτίριο με τις καμάρες που έχει την σφραγίδα της ρασιοναλιστικής αρχιτεκτονικής -την επέβαλαν οι Ιταλοί στις υποδομές που έφτιαξαν στο νησί-, ενώ μέσα στα σωθικά του υπάρχουν τοίχοι καλυμμένοι με τοιχογραφίες που έκανε ένας Ιταλός στρατιώτης – κάποιοι ισχυρίζονται ότι ήταν περισσότεροι από ένας οι δημιουργοί.

Βλέπουμε χαριτωμένες δεσποινίδες με ταγιέρ, σκηνές γύρω από ένα τραπέζι, έναν σκύλος που παραπέμπει στο κόμικς Τεν Τεν και στον Μιλού, αλλά και πιστή αντιγραφή έργου του Μπρίγκελ, συναντά κανείς σήμερα στους ξεφτισμένους τοίχους. Το δάπεδο γεμάτο με τα ίχνη που αφήνουν οι κατσίκες που εισβάλλουν μέσα στον χώρο, τον κατοικούν πλέον, μαζί με τα φαντάσματά του των στρατιωτών. Εκεί, θα στηθεί ένας ακόμα τοίχος, όπου θα παρουσιαστεί μία νέα τοιχογραφία, σε συνομιλία με αυτές του παρελθόντος.

Σε μια άλλη κορυφή, όπου η Κάλυμνος, η Κως, η Τουρκία διακρίνονται ξεκάθαρα -τα πάντα είναι νησιά στα μάτια μας, όπως έλεγε ο Παβέζε- εκεί που βρίσκεται το Αντίφωνο, θα λάβουν χώρα μια ηχητική εικαστική εγκατάσταση, αλλά και ένα show μόδας. Το Αντίφωνο, κτίσμα γοητευτικό, αταξινόμητο, χρησίμευε για να ακούν οι Ιταλοί τα εχθρικά αεροσκάφη που προσέγγιζαν. Ο Cevdet Erek δημιουργεί μία εικαστική εγκατάσταση και περφόρμανς εδώ με τον ήχο των κουδουνιών των κατσικιών να δίνουν το στίγμα. Ο Erek είναι γνωστός για τις καλλιτεχνικές του εγκαταστάσεις και περφόρμανς που συνδυάζουν ήχο, ρυθμό και αρχιτεκτονική, ειδικά προσαρμοσμένες στον χώρο που τις φιλοξενεί, Είναι βραβευμένος στην Τουρκία και έχει εκπροσωπήσει τη χώρα στη Μπιενάλε της Βενετίας.

To show μόδας που θα παρουσιαστεί, υπογράφει η μοναδική ομάδα «2WO+1NE=2», δηλαδή η Στέλλα Παναγοπούλου και η Βασιλεία Γκότση που σχεδιάζουν ρούχα βιώσιμα, συνδυάζοντας τον μινιμαλισμό με την αποδόμηση, και την πολιτισμική ρευστότητας μια γενιάς με το νομαδικό χαρακτήρα να αποτελεί κυτταρικό στοιχείο.

Αν και ο σπουδαίος Νοτιοαφρικανός καλλιτέχνης William Kentridge ήθελε να εκτεθεί έργο του μέσα στον ασύλληπτο χώρο της Πυροβολαρχίας, τελικά το φιλμ που είχε παρουσιάσει για πρώτη φορά στην Μπιενάλε της Κωνσταντινούπολης πριν από ακριβώς 25 χρόνια, το «Shadow Procession» θα προβληθεί στα Παλαιά Στρατόπεδα του Ξηροκάμπου. Σε αυτό το πρώιμο έργο του, οι μαύρες φιγούρες που περνούν από την οθόνη, σε πείθουν ότι θα μπορούσαν να απεικονίζουν Λεριούς, μετανάστες, ταξιδιώτες, στρατιώτες που πάτησαν στο νησί και έγιναν μέρος της ιστορίας του και της μνήμης του.

Η Πολωνή καλλιτέχνιδα Goshka Macuga που ήταν υποψήφια για το κορυφαίο βραβείο τέχνης Turner και είναι μέλος της Βασιλικής Ακαδημίας Τεχνών στο Λονδίνο, για πρώτη φορά στην καριέρα της δημιούργησε ένα φιλμ ειδικά για το Leros Project, σε συνεργασία με κατοίκους του νησιού.

Η Τουρκάλα καλλιτέχνιδα Cansu Yıldıran και η Ιρακινοαμερικανίδα καλλιτέχνιδα Maryam Turkey συμμετείχαν σε residencies στο νησί για τη δημιουργία νέων έργων για την έκθεση. Ο Πολωνός Paweł Althamer ηγείται ενός πρότζεκτ που μεταμορφώνει το Ναυτικό Όμιλο Λέρου σε μια Καλλιτεχνική Ακαδημία διάρκειας ενός μήνα για παιδιά από μεταναστευτικές κοινότητες του νησιού, προσφέροντας εργαστήρια σε συνεργασία με διεθνώς αναγνωρισμένους καθηγητές. Επιπλέον, ο Althamer παρουσιάζει μια σειρά γλυπτών σε διάφορες τοποθεσίες της Λέρου ως μέρος της έκθεσης.

Στην έκθεση υπάρχουν επίσης μονοτυπίες και ζωγραφικά έργα σε καμβά από τη Βρετανίδα καλλιτέχνιδα Laura Footes, μια σειρά ζωγραφικών έργων της Γερμανίδας καλλιτέχνιδας Sophie von Hellerman που είναι γνωστή σε κοινό και κριτικούς για τις τοιχογραφίες της, μια site-specific εγκατάσταση από τον γνωστό Έλληνα εικαστικό Κωστή Βελώνη, η οποία χρησιμοποιεί υλικά από το ναυπηγείο της Λέρου, καθώς και γλυπτά του Enzo Cucchi από τη σειρά Testa di Van Gogh.

«Η έκθεσή μας παρουσιάζει την ιστορία όχι ως μια ευθύγραμμη αφήγηση αλλά ως ένα κολάζ από αλληλεπικαλυπτόμενες εμπειρίες και αναμνήσεις, απηχώντας τη διαλεκτική του Μπένγιαμιν», λένε οι επιμελήτριες. Πέρα από την πυροβολαρχία και το Αντίφωνο, έργα της έκθεσης θα παρουσιαστούν στο Δημοτικό Σχολείο και στο Κινηματοθέατρο στο Λακκί, που είναι εκπληκτικά δείγματα ιταλικής ρασιοναλιστικής αρχιτεκτονικής με σαφείς αναφορές από δημιουργίες του Ντε Κίρικο. Επίσης στην βίλα Ε. Κανδιόγλου που ονομάζεται για τις ανάγκες της έκθεσης Perasma Space και θα φιλοξενεί μεταξύ άλλων ένα εκπληκτικό πωλητήριο με επιλεγμένες δημιουργίες και χρηστικά αντικείμενα, αλλά και καφέ.

Στα εγκαίνια της έκθεσης ο σεφ του Pharaoh Μανώλης Παπουτσάκης, θα συμπράξει με τον Τούρκο σεφ Maksut Askar, για μια οργασμική γαστρονομική ελληνοτουρκική ένωση. Απηχώντας έναν ακόμα στίχο από το ποίημα του Παβέζε που αρχίζει με την εικόνα του ποιητή να τρώει ένα ελαφρύ γεύμα πλάι σε ένα φωτεινό παράθυρο. «Τα αστέρια είναι ζωντανά, μα δεν αξίζουν αυτά τα κεράσια που τρώω μόνος… Μια γουλιά από το ποτό μου και το σώμα μου μπορεί να γευθεί τη ζωή των φυτών και των ποταμών».

Συμμετέχοντες καλλιτέχνες

Alice Guittard
Cansu Yıldıran
Cevdet Erek
Enzo Cucchi
Evgenia Vereli
Farida El Gazzar
Goshka Macuga
Kostis Velonis
Laura Footes Lindsey Mendick
Malvina Panagiotidi
Maryam Turkey
Necla Rüzgar
Nermi̇n Er
Paweł Althamer
Sophie von Hellermann
William Kentridge

Σχετικά με το Perasma

Το Perasma είναι μια καλλιτεχνική πλατφόρμα με έδρα την Κωνσταντινούπολη, που ιδρύθηκε από την Burcu Fikretoğlu και την Gizem Naz Kudunoğlu. Η αποστολή του είναι να διοργανώνει εκθέσεις σε νέα και απρόσμενα μέρη παγκοσμίως, συνθέτοντας μια δυναμική σκηνή για την προβολή του έργου ανερχόμενων και καταξιωμένων καλλιτεχνών σε νέα κοινά.

Η πλατφόρμα επιδιώκει να δημιουργήσει συνδέσεις μεταξύ της καλλιτεχνικής κοινότητας της Κωνσταντινούπολης και της ευρύτερης περιοχής με τον διεθνή καλλιτεχνικό κόσμο, παρουσιάζοντας έργα γνωστών και νέων καλλιτεχνών. Από την ίδρυσή του το 2017, το Perasma έχει συνεργαστεί με περισσότερους από 60 καλλιτέχνες, συμπεριλαμβανομένων των Anish Kapoor, Alfredo Jaar, Joan Jonas και William Kentridge.

Tags: LEROSΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΛΕΡΟΣΜΕΤΑΝΑΣΤΕΥΤΙΚΟ - ΠΡΟΣΦΥΓΙΚΟ
Share53Tweet33

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ Β΄ ΕΛΜΕ ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΟΥ
ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΙΑΚΑ ΝΕΑ

Β΄ ΕΛΜΕ Δωδεκανήσου: “Όχι στα πειθαρχικά”

18.12.2025
442
Η Θεατρική Ομάδα Λέρου στο Ασχαιμ της Γερμανίας. Ένα ταξίδι – εμπειρία
ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΛΕΡΟΥ

Η Θεατρική Ομάδα Λέρου στο Ασχαιμ της Γερμανίας. Ένα ταξίδι – εμπειρία

17.12.2025
1.3k
Λέρος: Οι μαθητές της Γ΄ τάξης του Μπελλενείου Γυμνασίου καθάρισαν την παραλία Παντελίου
ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΛΕΡΟΥ

Λέρος: Οι μαθητές της Γ΄ τάξης του Μπελλενείου Γυμνασίου καθάρισαν την παραλία Παντελίου

17.12.2025
1.1k
Επόμενο
Δυνατότητα κατάταξης των αποφοίτων Σχολών Τουριστικών Σπουδών σε τμήματα ΑΕΙ με συναφές αντικείμενο

Δυνατότητα κατάταξης των αποφοίτων Σχολών Τουριστικών Σπουδών σε τμήματα ΑΕΙ με συναφές αντικείμενο

Η ΛΕΡΟΣ ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ

  • ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΛΕΡΟΥ

    «Πολεμικό» το κλίμα στην τελετή ορκωμοσίας του νέου Δ.Σ Λέρου

    19.12.2006
    «Πολεμικό» το κλίμα στην τελετή ορκωμοσίας του νέου Δ.Σ Λέρου Πριν 19 χρόνια 2.3K
  • ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΛΕΡΟΥ

    ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΑΣΒΕΣΤΑ ΕΥΑΓΓΕΛΟΥ (Αντιδημάρχου Λέρου) ΣΤΑ ΠΛΑΙΣΙΑ ΤΟΥ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΙΑΚΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΛΕΡΟΥ

    19.12.2011
    ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΑΣΒΕΣΤΑ ΕΥΑΓΓΕΛΟΥ (Αντιδημάρχου Λέρου) ΣΤΑ ΠΛΑΙΣΙΑ ΤΟΥ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΙΑΚΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΛΕΡΟΥ Πριν 14 χρόνια 3K
  • ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΛΕΡΟΥ

    Παραιτήθηκε η Επικεφαλής της Ελάσσονος Αντιπολίτευσης του Δ.Σ. Λέρου, κα Χρυσούλα Συφουνιού –…

    19.12.2012
    Παραιτήθηκε η Επικεφαλής της Ελάσσονος Αντιπολίτευσης του Δ.Σ. Λέρου, κα Χρυσούλα Συφουνιού – Ποιος την αντικαθιστά Πριν 13 χρόνια 3.2K
  • ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΛΕΡΟΥ

    Σύγκρουση σκαφών στη Λέρο

    19.12.2013
    Σύγκρουση σκαφών στη Λέρο Πριν 12 χρόνια 2.5K
  • ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΛΕΡΟΥ

    Αγιασμός στο Φυλάκιο Φαρμακονησίου

    19.12.2014
    Αγιασμός στο Φυλάκιο Φαρμακονησίου Πριν 11 χρόνια 1.5K
  • ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΛΕΡΟΥ

    Χωρίς νερό 420 πρόσφυγες στο Φαρμακονήσι

    19.12.2015
    Χωρίς νερό 420 πρόσφυγες στο Φαρμακονήσι Πριν 10 χρόνια 1.8K
crithonis-paradise-hotel

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

  • ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΛΕΡΟΥ

    Λέρος: Διορίστηκε στο Νοσοκομείο ο Ιατρός Ευάγγελος Μαρκάκης!

    12.12.2025
    Λέρος: Διορίστηκε στο Νοσοκομείο ο Ιατρός Ευάγγελος Μαρκάκης! 3.6K
  • ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΛΕΡΟΥ

    Λέρος: Συνελήφθη υπεύθυνος καταστήματος για διάθεση αλκοολούχου ποτού σε ανήλικη

    15.12.2025
    Λέρος: Συνελήφθη υπεύθυνος καταστήματος για διάθεση αλκοολούχου ποτού σε ανήλικη 2.9K
  • ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΛΕΡΟΥ

    Λέρος: Ένα βήμα πριν την ίδρυση Ειδικού Δημοτικού Σχολείου στον Ξηρόκαμπο!

    15.12.2025
    Λέρος: Ένα βήμα πριν την ίδρυση Ειδικού Δημοτικού Σχολείου στον Ξηρόκαμπο! 2.8K
  • ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΛΕΡΟΥ

    Λέρος: Τιμητική βράβευση για τον Διοικητή του Α.Τ. Λέρου Αντώνη Δήμογλου για τη…

    15.12.2025
    Λέρος: Τιμητική βράβευση για τον Διοικητή του Α.Τ. Λέρου Αντώνη Δήμογλου για τη φιλοζωική του δράση 2K
  • ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ ΘΕΜΑΤΑ

    Γιατί οι νέες φρεγάτες FDI «Κίμων» ξεχωρίζουν παγκοσμίως – Τι προσφέρει η ανάστροφη…

    16.12.2025
    Γιατί οι νέες φρεγάτες FDI «Κίμων» ξεχωρίζουν παγκοσμίως – Τι προσφέρει η ανάστροφη πλώρη 1.8K

ΕΠΙΛΟΓΕΣ ΣΥΝΤΑΚΤΗ

  • Λέρος: Ολοκληρώθηκε η διαδικασία των εκλογών στον Εμπορικό Σύλλογο [VIDEO]

    Λέρος: Το εορταστικό ωράριο των καταστημάτων

    50 shares
    Share 21 Tweet 12
  • Στη Βουλή τα μέτρα για τη λειψυδρία σε Λέρο και Πάτμο από τον Κυριάκο Βελόπουλο

    54 shares
    Share 28 Tweet 11
  • Λέρος: Στην 7η International Yachting Sector στο Μαρμαρίς ο τουριστικός πράκτορας Δημήτρης Καστής

    53 shares
    Share 22 Tweet 13
  • Μιχάλης Κόλιας: “Έρχονται νέες υπέρογκες αυξήσεις στα ανταποδοτικά τέλη από τη δημοτική Αρχή”

    41 shares
    Share 16 Tweet 10
  • Τιμόθεος Κωττάκης: Επιτάχυνση των διαδικασιών για τον οδοφωτισμό 20χλμ και την ασφαλτόστρωση – Κατεπείγον ταξίδι στη Ρόδο

    55 shares
    Share 22 Tweet 14
Currently Playing

Οι επαγγελματίες της Λέρου στέλνουν τις ευχές τους για τη νέα χρονιά (ΒΙΝΤΕΟ)

Οι επαγγελματίες της Λέρου στέλνουν τις ευχές τους για τη νέα χρονιά (ΒΙΝΤΕΟ)

Οι επαγγελματίες της Λέρου στέλνουν τις ευχές τους για τη νέα χρονιά (ΒΙΝΤΕΟ)

Featured
Λέρος: Γέμισε παιδικά χαμόγελα η Καμάρα με το 8ο Santa Run 2025

Λέρος: Γέμισε παιδικά χαμόγελα η Καμάρα με το 8ο Santa Run 2025

Featured
  • Με χαμόγελα, παιδικές φωνές και γιορτινή διάθεση πλημμύρισε την Κυριακή 14 Δεκεμβρίου 2025 ο κεντρικός δρόμος της Καμάρας, έξω από την πλατεία του γνωστού Super Market Ταχλιαμπούρη, με αφορμή το 8ο Santa Run 2025, μια φιλανθρωπική διοργάνωση που έχει πλέον καθιερωθεί και αγαπηθεί από μικρούς και μεγάλους.

Εκατοντάδες παιδιά, μαζί με τους γονείς τους, συμμετείχαν και φέτος στο επιτυχημένο αυτό event, το οποίο οραματίστηκε και διοργανώνει η Ολυμπιονίκης Ουρανία Ρεμπούλη, με τη στήριξη χορηγών της τοπικής οικονομίας και μεγάλο χορηγό τα Super Market Ταχλιαμπούρη.

Σύμμαχος της διοργάνωσης στάθηκε και ο καλός καιρός, με την πλατεία να γεμίζει κόσμο, ενώ το παρών έδωσαν οι Αντιδήμαρχοι Βρετός Κουβάς, Ελένη Χέλμη και ο Δημοτικός Σύμβουλος Χρήστος Γιαννακός, στηρίζοντας με την παρουσία τους τη γιορτινή δράση.

Την παράσταση, πάντως, έκλεψε το νέο μέλος της οικογένειας Ταχλιαμπούρη, ένα… αληθινό «μανεκέν», που ενθουσίασε μικρούς και μεγάλους και άφησε τις καλύτερες εντυπώσεις.

Το Santa Run απέδειξε για ακόμη μία χρονιά ότι, όταν ο αθλητισμός, η προσφορά και το πνεύμα των Χριστουγέννων συναντιούνται, η «καρδιά» του νησιού χτυπά ακόμα πιο δυνατά.

Παρακολουθήστε το ρεπορτάζ του Νίκου Ιγνατίδη με την επιτυχημένη εκδήλωση
  • Μια όμορφη και ουσιαστική πρωτοβουλία πραγματοποίησαν τα παιδιά της ομάδας του Πανιωνίου Λέρου, τα οποία επισκέφθηκαν το Καταφύγιο αδέσποτων ζώων του Φιλοζωικού Σωματείου, που φιλοξενεί περίπου 70 σκυλάκια.

Συνολικά 35 παιδιά βρέθηκαν στον χώρο, έπαιξαν με τα ζώα, τα πήγαν βόλτα στο βουνό και πέρασαν στιγμές χαράς, δίνοντας αγάπη και φροντίδα στα φιλοξενούμενα σκυλάκια. Παράλληλα, η ομάδα προσέφερε τροφές για τα ζώα, στηρίζοντας έμπρακτα το δύσκολο έργο του Φιλοζωικού Σωματείου.

Η υπεύθυνη του καταφυγίου, Φλώρα Κουτούζου, χαρακτήρισε την επίσκεψη «υπέροχη κίνηση», ενώ η πρόεδρος του Πανιωνίου, Μαριέττα Καστή, είπε στην κάμερα ότι, σήμερα, τα παιδιά χάρηκαν πραγματικά.

Από την πλευρά του, ο προπονητής της ομάδας, Γιώργος Χατζηδάκης, έστειλε ένα μήνυμα ευαισθητοποίησης, τονίζοντας πως «όλοι μπορούμε να υιοθετήσουμε ένα σκυλάκι και να προσφέρουμε ένα σπίτι σε ένα ζώο που το έχει ανάγκη».

Αξίζουν συγχαρητήρια στο Δ.Σ. του Πανιωνίου, αφού πρόκειται για μια απλή αλλά ουσιαστική και ελπιδοφόρα δράση, που αναδεικνύει την αξία της φιλοζωίας, του εθελοντισμού  και της προσφοράς.

Δείτε το ρεπορτάζ του Νίκου Ιγνατίδη
  • Σημαντικές εξελίξεις στον τουριστικό τομέα της Λέρου καταγράφονται το τελευταίο διάστημα, με νέες συμφωνίες που αναμένεται να ενισχύσουν ουσιαστικά την επισκεψιμότητα και την τοπική οικονομία του νησιού.

Ρεπορτάζ: Νίκος Ιγνατίδης

Στο επίκεντρο αυτών των εξελίξεων βρίσκεται ο Θεόδωρος Ασβεστάς, Αναπληρωτής Πρόεδρος στον τομέα Τουρισμού του Επιμελητηρίου Δωδεκανήσου, ο οποίος υπογράφει ένα νέο, ιδιαίτερα σημαντικό deal με άμεσο αποτύπωμα για τη Λέρο.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ, τρία νέα τουριστικά γραφεία ετοιμάζονται να δραστηριοποιηθούν στο νησί, αλλάζοντας ουσιαστικά τον τουριστικό χάρτη και ανοίγοντας νέες αγορές. Ιδιαίτερο ενδιαφέρον παρουσιάζει η συμφωνία με τουρκικό τουριστικό γραφείο, το οποίο δεσμεύεται για την άφιξη δύο έως τριών catamaran ημερησίως κατά τη θερινή περίοδο, γεγονός που μπορεί να δώσει ισχυρή ώθηση στον ημερήσιο και ολιγοήμερο τουρισμό.

Παράλληλα, στη Λέρο βρέθηκε και ο γνωστός τουριστικός πράκτορας κ. Κουρούνης, ο οποίος προχωρά στο άνοιγμα νέων γραφείων στο νησί, ενισχύοντας περαιτέρω την παρουσία οργανωμένων τουριστικών ροών.

Οι πρωτοβουλίες του κ. Ασβεστά αποδεικνύουν έμπρακτα ότι η Λέρος μπορεί να έχει ισχυρή παρουσία και εκπροσώπηση, προς όφελος της τοπικής οικονομίας, μέσα από στοχευμένες συνεργασίες και επαφές.

Στο λιμάνι της Αγίας Μαρίνας, όπου πραγματοποιήθηκαν οι σχετικές επαφές, οι πρωταγωνιστές των συμφωνιών μίλησαν στο Leros News και τον Νίκο Ιγνατίδη, για μια νέα σελίδα στον τουρισμό της Λέρου, εκφράζοντας αισιοδοξία για το επόμενο καλοκαίρι και υπογραμμίζοντας ότι το νησί διαθέτει όλα τα εχέγγυα για ακόμα πιο δυναμική ανάπτυξη και διευρυμένη τουριστική σεζόν.

Οι εξελίξεις αυτές ενισχύουν την εικόνα του Θεόδωρου Ασβεστά ως ενός από τους βασικούς μοχλούς τουριστικής εξωστρέφειας, με πολλούς να τον χαρακτηρίζουν καταλυτικό παράγοντα για την περαιτέρω ανάπτυξη του Τουρισμού στη Λέρο.

Δείτε το ρεπορτάζ του Νίκου Ιγνατίδη και τις δηλώσεις που ακολούθησαν:
  • ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΤΩΡΑ:
Στιγμιότυπα από τον αγώνα
του Πανιωνίου Λέρου
με την ΕΑΚΑ Καλύμνου - Σε λίγο LIVE το Β΄ ημίχρονο από το κανάλι μας στο facebook
  • Η φωταγώγηση του Χριστουγεννιάτικου δέντρου
από τον δήμαρχο Λέρου 
Τιμόθεο Κωττάκη
Χρόνια πολλά σε όλους!
  • Σε πλήρη ετοιμότητα βρίσκεται ο Δήμος Λέρου ενόψει της επερχόμενης κακοκαιρίας, η οποία σύμφωνα με τις προβλέψεις αναμένεται να πλήξει την περιοχή τις επόμενες ώρες.

Ο Αντιδήμαρχος Τεχνικών Υπηρεσιών Γιώργος Τσαχουργιανίδης δήλωσε ότι είναι σε άμεση επικοινωνία με το συντονιστικό όργανο της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου, κάνοντας λόγο για ακραία καιρικά φαινόμενα.

Παράλληλα δήλωσε ότι έχουν ήδη ληφθεί όλα τα απαραίτητα μέτρα πρόληψης, με συνεργεία σε επιφυλακή και παρεμβάσεις σε σημεία που παρουσιάζουν αυξημένο κίνδυνο.

Σημειώνεται ότι, ο Δήμος Λέρου καλεί τους πολίτες να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί στις μετακινήσεις τους και να ακολουθούν τις οδηγίες των αρχών.

«Είμαστε σε πλήρη επιχειρησιακή ετοιμότητα. Παρακολουθούμε συνεχώς την εξέλιξη των φαινομένων και θα παρέμβουμε όπου χρειαστεί», σημείωσε ο Αντιδήμαρχος.

Δείτε το σχετικό ρεπορτάζ του Νίκου Ιγνατίδη
  • Σημειώνεται ότι το βιβλίο θα διανεμηθεί δωρεάν στους μαθητές των Λυκείων της Λέρου και στους εκπαιδευτικούς όλων των βαθμίδων.

Δείτε όσα δήλωσε η Πρόεδρος της Επιτροπής στο παρακάτω βίντεο, όπως το επιμελήθηκε ο Νίκος Ιγνατίδης.
Facebook Twitter Youtube Instagram
LEROS NEWS - ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΛΕΡΟΥ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ

Από το 2004 έγκυρη και αντικειμενική ενημέρωση
LEROS NEWS – ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΛΕΡΟΥ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ

Follow us on social media:

Πρόσφατα άρθρα

  • Οι επαγγελματίες της Λέρου στέλνουν τις ευχές τους για τη νέα χρονιά (ΒΙΝΤΕΟ)
  • Σύλληψη 33χρονου στην Κάλυμνο για κατοχή μικροποσότητας κάνναβης
  • Γιορτινή ατμόσφαιρα στη Δημοτική Βιβλιοθήκη Λέρου: Χριστουγεννιάτικα παραμύθια και παιδικές φωνές
  • Συναγερμός δυτικά της Πάτμου: Μηχανική βλάβη σε φορτηγό πλοίο – Ασφαλής ρυμούλκηση στην Κάλυμνο

Νεότερα Video

Λέρος: Γέμισε παιδικά χαμόγελα η Καμάρα με το 8ο Santa Run 2025

Λέρος: Γέμισε παιδικά χαμόγελα η Καμάρα με το 8ο Santa Run 2025

1.4k ΑΝΑΓΝΩΣΕΙΣ
14 Δεκεμβρίου 2025
Λέρος: 35 παιδιά του Πανιωνίου χάρισαν αγάπη στα σκυλάκια του Φιλοζωικού Σωματείου

Λέρος: 35 παιδιά του Πανιωνίου χάρισαν αγάπη στα σκυλάκια του Φιλοζωικού Σωματείου

1.3k ΑΝΑΓΝΩΣΕΙΣ
13 Δεκεμβρίου 2025

© 2004 - 2025 | LEROS NEWS – ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΛΕΡΟΥ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ |

Welcome Back!

Login to your account below

Forgotten Password?

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.

Log In

Add New Playlist

Κανένα αποτέλεσμα
Δείτε τα αποτελέσματα
  • ENGLISH EDITION
  • ΑΡΧΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ
  • ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΛΕΡΟΥ
  • ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΙΑΚΑ ΝΕΑ
  • ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ Ν. ΑΙΓΑΙΟΥ
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ ΘΕΜΑΤΑ
  • ΡΕΠΟΡΤΑΖ

© 2004 - 2025 | LEROS NEWS – ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΛΕΡΟΥ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ |

Ο ιστότοπος lerosnews.gr χρησιμοποιεί cookies. Συνεχίζοντας να χρησιμοποιείτε την ιστοσελίδα μας, συναινείτε στη χρήση των cookies.