back to top
Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

– Μόνο έκτακτα περιστατικά θα εξυπηρετούνται από το Κρατικό Θεραπευτήριo Λέρου!

ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΛΕΡΟΥ- Μόνο έκτακτα περιστατικά θα εξυπηρετούνται από το Κρατικό Θεραπευτήριo Λέρου!
Σε επίσχεση εργασίας προχωρούν οι γιατροί του Θεραπευτηρίου Λέρου, από την ερχόμενη Δευτέρα, διεκδικώντας την καταβολή των δεδουλευμένων εφημεριών των μηνών Δεκεμβρίου 2006 και Ιανουαρίου και Φεβρουαρίου 2007. Επίσης, θα απέχουν από τις Επιτροπές και θα αναστέλουν όλα τα προγραμματισμένα χειρουργεία και τις εξετάσεις που δεν κρίνονται επείγουσες.

Συγκεκριμένα, στην έκτακτη γενική συνέλευση των γιατρών του Θεραπευτηρίου Λέρου αποφασίστηκαν τα εξής: «Η γενική συνέλευση της Ενωσης Ιατρών Θεραπευτηρίου Λέρου (ΕΙΘΕΛ) που συγκλήθηκε εκτάκτως, με θέμα ημερήσιας διάταξης: «Μη καταβολή δεδουλευμένων εφημεριών, Δεκεμβρίου 2006, Ιανουαρίου 2007 και Φεβρουαρίου 2007», αφού ενημερώθηκε από το Προεδρείο και το διευθυντή της Ιατρικής Υπηρεσίας για την μέχρι τώρα εξέλιξη της μη καταβολής δεδουλευμένων εφημεριών Δεκεμβρίου 2006 μέχρι και Φεβρουαρίου 2007, καθώς και για τις μέχρι τώρα ενέργειες του δ.σ. του Κ.Θ. Λέρου και τις απόψεις συναδέλφων, αποφάσισε ομόφωνα:

  • Την κήρυξη επίσχεσης εργασίας από τη Δευτέρα 19 Μαρτίου 2007 και μέχρι και της καταβολής των εφημεριών ή τουλάχιστον μέχρι της εξασφαλίσεως εγγράφων και επαρκών διαβεβαιώσεων περί της καταβολής των, σε εύλογο χρονικό διάστημα και το αργότερο μέχρι το τέλος Μαρτίου 2007.
  • Την αποχή των ιατρών από τη λειτουργία των συνταγο-γραφείων Πλατάνου και Καμάρας.
  • Την αποχή των ιατρών από την Πρωτοβάθμια Υγειονομική Επιτροπή Λέρου, τη θεώρηση βιβλιαρίων από τους ιατρούς Ελεγκτές καθώς και από την Επιτροπή Τροφίμων.
  • Την αναστολή όλων των τακτικών ιατρείων και τακτικών και προγραμματισμένων χειρουργείων και οδοντιατρικών-μικροβιολογικών-ακτινολογικών εξετάσεων οι οποίες κρίνονται ως μη επείγουσες, καθώς και την συνταγογράφηση σε βιβλιάρια ασθενείας πλην των εκτάκτων περιστατικών, για τα οποία απαιτείται εισαγωγή στο νοσοκομείο ή επείγουσα περίθαλψη. Οι ιατροί θα συνταγογραφούν στα έντυπα του νοσοκομείου.
  • Στο νοσοκομείο θα υπάρχει το προσωπικό ασφαλείας, το οποίο θα επιλαμβάνεται μόνο τα έκτακτα και επείγοντα περιστατικά».

ενδιαφεροντα θεματα

ΥΓΕΙΑ - ΕΠΙΣΤΗΜΗ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ