Μετά τις διαμαρτυρίες των κατοίκων και των αρχών της Πάτμου, για ένα μικρό χρονικό διάστημα το νησί βρέθηκε με 4 γιατρούς, και σε αυτή την περίπτωση όλα εξελίσσονταν ομαλά και ήρεμα στο Κ.Υ.Πάτμου και κυρίως στις εφημερίες.
Από την Παρασκευή όμως 24 Μαΐου το Κ.Υ. Πάτμου έμεινε με δύο γιατρούς Γενικής Ιατρικής, τον Δαμιανό Ασλάνογλου και την Ειρήνη Στρατήλα και κανέναν αγροτικό.
Οι δύο γιατροί εκτελούν εθελοντικά εφημερίες διότι έχει λήξει το πλαφόν των προβλεπομένων από το νόμο εφημεριών τους.
Αξίζει να σημειώθει ότι έχουν να πληρωθούν τις εφημερίες τους από τον Αύγουστο του 2012.
Για αγροτικούς ούτε συζήτηση να γίνεται, διότι το αίτημα για 14 αγροτικούς που ζήτησε το Κρατικό Θεραπευτήριο Λέρου από τη 2η ΥΠΕ Πειραιώς και Αιγαίου, εκ των οποίων οι 3 προορίζονταν για την Πάτμο, δεν έγινε αποδεκτό.
Αποτέλεσμα είναι ότι το Κ.Θ. Λέρου που μετακινούσε αγροτικούς γιατρούς εναλλάξ ανά 10 μέρες, όπως μας είπε ο διοικητής του Κ.Θ.Λ. κ. Καρανικόλας, δεν θα μπορεί να γίνεται διότι έχει μόνο 3 και δεν επαρκούν για τις δικές του ανάγκες.
patmostimes.gr
ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΣΧΟΛΙΑ
Κινητοποιήσεις υπέρ της Παλαιστίνης στα Δωδεκάνησα
Λέρος: Παραδοσιακό Πανηγύρι στον Δρυμώνα στις 16 Αυγούστου
Λέρος: Παροχή συνδρομής σε 27χρονο τραυματία στο Παντέλι από το Λιμενικό
Τρεις διακομιδές ασθενών από Λέρο και Λειψούς
Κινητοποιήσεις υπέρ της Παλαιστίνης στα Δωδεκάνησα