back to top
Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

Μονάδα Άμεσης Αντιμετώπισης Θαλάσσιας Ρύπανσης, από τη Μαρίνα Νήσου Λέρου, Εύρος Ν.Α.Ε.

ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΛΕΡΟΥΜονάδα Άμεσης Αντιμετώπισης Θαλάσσιας Ρύπανσης, από τη Μαρίνα Νήσου Λέρου, Εύρος Ν.Α.Ε.

Μονάδα Άμεσης Αντιμετώπισης Θαλάσσιας Ρύπανσης με πλήρη τεχνικό εξοπλισμό που αποτελείται από αντιρρυπαντικά φράγματα, απορροφητικά μέσα ελαιωδών επιφανείας, αντλίες θαλάσσης κ.λπ., διατηρεί στις εγκαταστάσεις της η εταιρεία “Μαρίνα Νήσου Λέρου, Εύρος Ν.Α.Ε.”.

Τον εξοπλισμό χειρίζονται επιλεγμένα άτομα από το προσωπικό της μαρίνας, η οποία για το σκοπό αυτό συνεργάζεται με την εξειδικευμένη εταιρεία στο χώρο της θαλάσσιας αντιρρύπανσης “Μετόπη”, η οποία έχει αναλάβει την εκπαίδευσή τους, καθώς και την εκπόνηση του σχεδίου αντιμετώπισης περιστατικών θαλάσσιας ρύπανσης της μαρίνας.

Η υλοποίηση του συγκεκριμένου σχεδίου αντιμετώπισης θαλάσσιας ρύπανσης, με την τοποθέτηση πλωτού αντιρρυπαντικού φράγματος, αποτελεί και τον λόγο που τον προηγούμενο μήνα δεν παρατηρήθηκε ρύπανση στην περιοχή του του ανατολικού τμήματος του λιμένα Λακκίου, από το περιστατικό της πυρκαγιάς στο Ι/Φ σκάφος «C’EST LA VIE» σημαίας Γαλλίας, το οποίο βρισκόταν αγκυροβολημένο σε απόσταση 150 μέτρων περίπου από την ξηρά, χωρίς επιβαίνοντες.

Η τοποθέτηση του πλωτού αντιρρυπαντικού φράγματος εμπόδισε την εξάπλωση τόσο της ρύπανσης όσο και κάποιων επικίνδυνων αντικειμένων (φιάλες αερίου) που έπλευσαν εκτός του μισοβυθισμένου σκάφους, με πιθανά απρόοπτα αποτελέσματα κατά την σύγκρουσή τους με το κρηπίδωμα του λιμένα. Συνολικά έγινε πλήρης συλλογή όλων των επιπλεoυσών ουσιών και των αντικειμένων ρύπανσης από το αρμόδιο προσωπικό της μαρίνας, το οποίο με πλωτά μέσα επισκεπτόταν προγραμματισμένα και σε καθημερινή βάση τον περιφραγμένο χώρο.

Τα επικίνδυνα υλικά και αντικείμενα απομακρύνθηκαν και τοποθετήθηκαν σε ασφαλή χώρο εντός των εγκαταστάσεων της μαρίνας, όπου και ελέγχθηκαν από αρμόδιο αξιωματικό της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Κω, που είχε προσκληθεί από το Λιμεναρχείο Λέρου για τη διενέργεια αυτοψίας στην περιοχή του συμβάντος.

Εύρος Ν.Α.Ε.

Εύρος Ν.Α.Ε.

ενδιαφεροντα θεματα

ΥΓΕΙΑ - ΕΠΙΣΤΗΜΗ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ