back to top
Τετάρτη, 24 Απριλίου, 2024

Μίκα Ιατρίδη: «Τα παιδιά των νησιωτών δεν είναι πειραματόζωα. Καλύψτε άμεσα τα εκπαιδευτικά κενά στο ΕΠΑΛ Λέρου»

ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΛΕΡΟΥΜίκα Ιατρίδη: «Τα παιδιά των νησιωτών δεν είναι πειραματόζωα. Καλύψτε άμεσα τα εκπαιδευτικά κενά στο ΕΠΑΛ Λέρου»

Ερώτηση για τα εκπαιδευτικά κενά που υπάρχουν και στο ΕΠΑΛ Λέρου κατέθεσε η Μίκα Ιατρίδη, ύστερα από επιστολή διαμαρτυρίας του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων και των γονέων των μαθητών του Τομέα Υγείας και Πρόνοιας.

Στην ερώτηση της η Βουλευτής Δωδεκανήσου επισημαίνει ότι και στην περίπτωση του ΕΠΑΛ Λέρου τίθεται ζήτημα ισότιμης αντιμετώπισης των νησιωτών μαθητών από το Υπουργείο και τονίζει ότι δεν υπάρχει η οικονομική δυνατότητα να μετακομίζουν οι οικογένειες των παιδιών σε πόλεις, προκειμένου να τελειώσουν τα παιδιά την Γ΄ Λυκείου, με ελπίδα για τη διεκδίκηση μιας θέσης στην τριτοβάθμια εκπαίδευση.

Τα παιδιά των νησιωτών δεν πρέπει να αντιμετωπίζονται ως πειραματόζωα, καταλήγει η Μίκα Ιατρίδη και ζητά από τον Υπουργό Παιδείας να λάβει άμεσα μέτρα για την κάλυψη όλων των εκπαιδευτικών κενών στο ΕΠΑΛ Λέρου.

Το κείμενο της ερώτησης έχει ως εξής:


ΕΡΩΤΗΣΗ

Προς τον Υπουργό Παιδείας και Θρησκευμάτων                                       

ΘΕΜΑ: «Κενά καθηγητών στο ΕΠΑΛ Λέρου».

Συστηματικά η κυβέρνηση απαξιώνει την εκπαίδευση στα μικρά νησιά των Δωδεκανήσων, παρά τις μεγαλόστομες εξαγγελίες και τα αντίστοιχα δελτία τύπου ότι καλύπτονται τα εκπαιδευτικά κενά.

Σύμφωνα με επιστολή του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων και των γονέων των μαθητών του Τομέα Υγείας και Πρόνοιας του Επαγγελματικού Λυκείου Λέρου, οι μαθητές της Γ΄ τάξης Λυκείου, που φοιτούν στις ειδικότητες Βοηθών Νοσηλευτών και Βοηθών Βρεφονηπιοκόμων δεν μπορούν να προετοιμαστούν για τις πανελλήνιες επειδή τέθηκαν σε διαθεσιμότητα οι καθηγητές.

Παρά τις επανειλημμένες προσπάθειες του Συλλόγου και της Δημοτικής Αρχής, τίποτα δεν έχει γίνει, τη στιγμή που ολοκληρώνεται και ο δεύτερος μήνας της σχολικής χρονιάς. Έτσι, Έλληνες πολίτες, παιδιά που υποτίθεται ότι έχουν τα ίδια δικαιώματα με τα άλλα παιδιά της ηπειρωτικής Ελλάδας, δεν μπορούν να ολοκληρώσουν την Γ΄ τάξη και να δώσουν πανελλήνιες.

Επειδή τα παιδιά των νησιωτών δεν πρέπει να αντιμετωπίζονται ως πειραματόζωα. Επειδή είναι επιτακτική η ανάγκη να επανέλθουν οι καθηγητές που τέθηκαν σε διαθεσιμότητα, σύμφωνα με την επιστολή του Συλλόγου, προκειμένου να λειτουργήσουν απρόσκοπτα οι ειδικότητες και να γίνει η κατάλληλη προετοιμασία για τις πανελλήνιες εξετάσεις. Επειδή δεν υπάρχει η οικονομική δυνατότητα να μετακομίζουν οι οικογένειες των παιδιών σε πόλεις, προκειμένου να τελειώσουν τα παιδιά τους τη Γ΄ Λυκείου με καθηγητές και με ελπίδα για τη διεκδίκηση μιας θέσης στην τριτοβάθμια εκπαίδευση.

Ερωτάται ο κ. Υπουργός

Ποια μέτρα θα λάβει για την άμεση κάλυψη των εκπαιδευτικών κενών στο ΕΠΑΛ Λέρου;


Η Ερωτώσα Βουλευτής

Τσαμπίκα (Μίκα) Ιατρίδη

ενδιαφεροντα θεματα

ΥΓΕΙΑ - ΕΠΙΣΤΗΜΗ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ