back to top
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Μεταναστευτικό: Έντονες αντιδράσεις μετά την απόφαση της κυβέρνησης για επίταξη ακινήτων για τις νέες δομές

ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΛΕΡΟΥΜεταναστευτικό: Έντονες αντιδράσεις μετά την απόφαση της κυβέρνησης για επίταξη ακινήτων για τις νέες δομές

Έντονες αντιδράσεις έχει προκαλέσει η απόφαση της κυβέρνησης για το μεταναστευτικό να δημιουργηθούν ελεγχόμενες κλειστές δομές στα νησιά.

Η κυβέρνηση με Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου εξουσιοδοτεί το υπουργείο Μετανάστευσης και Ασύλου να επιτάσσει, για λόγους δημοσίου συμφέροντος, απαραίτητα ακίνητα και εκτάσεις για τη δημιουργία ελεγχόμενων κλειστών δομών.

Σημειώνεται ότι την ερχόμενη Πέμπτη, στις 10 το πρωί, η Περιφερειακή Αρχή Βορείου Αιγαίου και οι πέντε Δημοτικές Αρχές Λέσβου, Χίου και Σάμου θα πάρουν μέρος σε σύσκεψη με κυβερνητικά στελέχη για το προσφυγικό στο κτίριο του υπουργείου Εσωτερικών, στην οδό Βασιλίσσης Σοφίας. Οι πρώτες σκέψεις για αντιδράσεις είναι η μη συμμετοχή στη σύσκεψη.
Λέσβος: «Αιφνιδιαστική και απαράδεκτη απόφαση»

Ενδεικτικές είναι οι δηλώσεις του δήμαρχου δυτικής Λέσβου Ταξιάρχη Βέρρου ο οποίος αντιδρώντας στην κυβερνητική απόφαση, σύμφωνα με την οποία επιτάσσεται η τοποθεσία «Καράβας», κάλεσε τον περιφερειάρχη Βορείου Αιγαίου και εκπροσώπους περιοχών που δοκιμάζονται από το προσφυγικό περιοχών να μην συμμετάσχουν στη σύσκεψη με τον Νότη Μηταράκη.

Σχολίασε ότι «η απόφαση αυτή είναι αιφνιδιαστική, την κρίνουν ήδη οι πολίτες και είναι φυσικά απαράδεκτη». «Πρότεινα ήδη στον Περιφερειάρχη Βορείου Αιγαίου κ. Μουτζούρη σαν πρώτη αντίδραση να μην παραστούμε στη συνάντηση που είχε προγραμματιστεί με κυβερνητικά στελέχη την ερχόμενη Πέμπτη. Περισσότερα για τις επόμενες ενέργειές μας, μετά τη συνεδρίαση του δημοτικού μας συμβουλίου…», είπε.

Πηγή: iefimerida.gr

{loadmoduleid 270}

ενδιαφεροντα θεματα

ΥΓΕΙΑ - ΕΠΙΣΤΗΜΗ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ