back to top
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

– Μετά τον «Γολγοθά» ήρθε …η Ανάσταση

ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΛΕΡΟΥ- Μετά τον «Γολγοθά» ήρθε ...η Ανάσταση
«Υπάρχει Γολγοθάς, υπάρχει και Ανάσταση» είπε χαρακτηριστικά ο μητροπολίτης Λέρου, Καλύμνου και Αστυπάλαιας κ. Παΐσιος, εξερχόμενος από το γραφείο του τακτικού ανακριτή Γιώργου Πλαγάκου. Είχε προηγηθεί η κατ’ αντιπαράσταση εξέταση με τον ταμία του Δήμου Ροδίων Μάρκο Κουφού, όπου ανατράπηκαν τα πάντα.

Εκδηλώσεις συμπαράστασης στο πρόσωπο του μητροπολίτη Παΐσιου εξέφρασαν δεκάδες πολίτες και κληρικοί οι οποίοι χθες το μεσημέρι κατέκλυσαν το δικαστικό μέγαρο.

Κατά τη διάρκεια που ο μητροπολίτης Λέρου, Καλύμνου, Αστυπάλαιας βρισκόταν στο γραφείο του ανακριτή, Γιώργου Πλαγάκου για την κατ’ αντιπαράσταση εξέταση με τον ταμία του δήμου Ροδίων, οι συγκεντρωθέντες διαδήλωσαν την στήριξή τους και την συμπαράστασή τους στον ιεράρχη τους.

«Ηρθαμε να συμπαρασταθούμε στο μητροπολίτη Παΐσιο. Πιστεύουμε ότι είναι ακέραιος χαρακτήρας και ουδέποτε διέπραξε κάποιο αδίκημα. Επιτέλους ας πουν την αλήθεια για να ξεκαθαρίσει αυτή η κατάσταση. Είναι άδικο να είναι κατηγορούμενος είναι άνθρωπος που η ζωή του είναι ολοφάνερη», δήλωσε ο αρχιερατικός επίτροπος, πατέρας Ιωάννης Χαλκιάς. Ανάλογες δηλώσεις έγιναν και από πολλούς συγκεντρωθέντες.

«Γνωρίζω τον μητροπολίτη Παΐσιο από το 1975. Ποτέ δεν δέχεται να παίρνει χρήματα από τα μυστήρια. Δίνει τα λεφτά του για να σιτίζονται 180 άτομα στην Κάλυμνο. Ενας τέτοιος άνθρωπος πώς είναι δυνατόν να έχει πάρει τόσα χρήματα; Ολοι στην Κάλυμνο λένε τα καλύτερα για τον Παΐσιο. Είναι άνθρωπος που δεν αγαπά τα χρήματα. Θυσιάζεται για τον κόσμο. Δεν έπρεπε να φθάσει στα δικαστήρια», δήλωσε μια Καλύμνια, μόνιμος κάτοικος Ρόδου τα τελευταία χρόνια.

ΑΝΑΚΑΛΕΣΕ Ο ΤΑΜΙΑΣ

 

Ανακάλεσε ο ταμίας του Δήμου Ροδίων, κ. Μάρκος Κουφού όσα είχε δηλώσει στην προανάκριση για την υπόθεση των επιχορηγήσεων της Ιεράς Μητρόπολης κατά του μητροπολίτη Παΐσιου. Κατά τη διάρκεια της κατ’ αντιπαράσταση εξέτασης του ταμία και του μητροπολίτη, χθες το μεσημέρι ενώπιον του ανακριτή, Γιώργου Πλαγάκου, ο κ. Κουφού φέρεται να έχει δηλώσει ότι ο μητροπολίτης Παΐσιος ουδέποτε εκτός από μία φορά πήρε χρήματα του Δήμου στα χέρια του. Αμέσως μετά την έξοδό του από το γραφείο του ανακριτή, ο δικηγόρος του μητροπολίτη Παΐσιου, κ. Μανώλης Κουτσούκος έκανε την εξής δήλωση: «Ο ταμίας του Δήμου Ροδίων δήλωσε ρητά και κατηγορηματικά ότι ο μητροπολίτης πέραν των 5.000.000 δραχμών που είχε λάβει μετρητά, ουδέποτε άλλοτε πήρε χρήματα στα χέρια του.

Τα υπόλοιπα χρήματα χρησιμοποιήθηκαν από το Δήμο Ροδίων για να καλύψει άμεσες και επιτακτικές ανάγκες του, όπως μισθοδοσίες, υπερωρίες, παιδικούς σταθμούς κλπ. Συνεπώς, δεν υπάρχει θέμα για τον μητροπολίτη. Εφόσον δεν υπήρξε κάτοχος των χρημάτων, αποκαταστάθηκε η τάξη και η ηθική». Ο κ. Μανώλης Κουτσούκος πρόκειται να καταθέσει τη Δευτέρα προσφυγή κατά της διάταξης της υπεξαίρεσης για την οποία επιβλήθηκε στον μητροπολίτη Παΐσιο ο περιοριστικός όρος της καταβολής εγγυοδοσίας του χρηματικού ποσού των 50.000 ευρώ. Για το θέμα αυτό με δήλωσή του στην «Πρόοδο» ο κ. Κουτσούκος τόνισε τα εξής:

«Ο ταμίας επιβεβαίωσε τους ισχυρισμούς του μητροπολίτη ότι κανένα απολύτως ποσό δεν υπεξαίρεσε. Η αρχική κατάθεση του κ. Κουφού ανεκλήθη και είχε δοθεί υπό το κράτος σύγχυσης. Πιστεύω πως το επόμενο στάδιο θα είναι η έκδοση απαλλακτικού βουλεύματος. Τη Δευτέρα θα καταθέσει για λογαριασμό του δεσπότη, προσφυγή κατά της διάταξης βάσει της οποίας του επιβλήθηκε περιοριστικός όρος της καταβολής των 50.000 ευρώ ως εγγύηση». Εν τω μεταξύ για καταθέσεις στον ανακριτή κλήθηκαν και δημοτικοί υπάλληλοι. Χθες στον κ. Πλαγάκο προσήλθε για να δώσει εξηγήσεις για το θέμα των επιχορηγήσεων της Μητρόπολης η Δέσποινα Μπακίρη, υπάλληλος του Δήμου Ροδίων.

«Δεν είναι δυνατόν λόγω των παιχνιδιών που παίζονται πίσω από κάποιες καταστάσεις να θίγονται προσωπικότητες συναδέλφων. Νομίζω ότι κάποιοι χρησιμοποίησαν την υπόθεση αυτή για πολιτικά παιχνίδια. Εμείς είμαστε έξω από τα παιχνίδια αυτά, ας μας αφήσουν ήσυχους, τονίζει ο πρόεδρος του Σωματείου Εργαζομένων του Δήμου Ροδίων, κ. Σταύρος Χατζηστρατής. Συμπληρωματική ποινική δίωξη σε βάρος του τέως δημάρχου Γιώργου Γιαννόπουλου, για πλαστογραφία μετά χρήσεως άσκησε χθες ο ανακριτής Γιώργος Πλαγάκος. Ο κ. Γιαννόπουλος κλήθηκε να απολογηθεί για την κατηγορία αυτή την προσεχή Τετάρτη.

Ο κ. Γιαννόπουλος απολογούμενος την προηγούμενη Τρίτη στον ανακριτή προσκόμισε δύο έγγραφα που έφεραν την υπογραφή του μητροπολίτη Παΐσιου. Ο δεσπότης στην απολογία του την περασμένη Τετάρτη δήλωσε πως στα έγγραφα αυτά η υπογραφή του ήταν πλαστή. Χθες όμως στην κατ’ αντιπαράστασιν εξέταση έκανε διορθωτική δήλωση πως είχε κάνει λάθος και πως τα έγγραφα δεν ήταν πλαστά.

Πηγή: Εφημερίδα “Πρόοδος”

ενδιαφεροντα θεματα

ΥΓΕΙΑ - ΕΠΙΣΤΗΜΗ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ