back to top
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

Μείζον κατέστει το πρόβλημα της μεταφοράς των μαθητών στη Λέρο – Ο Δήμαρχος υπόσχεται λύση εντός των ημερών!

ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΛΕΡΟΥΜείζον κατέστει το πρόβλημα της μεταφοράς των μαθητών στη Λέρο - Ο Δήμαρχος υπόσχεται λύση εντός των ημερών!

Έντονες είναι οι αντιδράσεις γονέων και κηδεμόνων των μαθητών του νησιού μας, αφού δεν υπάρχουν ενδείξεις για την επίλυση του προβλήματος της μεταφοράς των μαθητών από και προς τα σχολεία της Λέρου.

Χαρακτηριστικό παράδειγμα είναι το γεγονός ότι στη δίνη της οικονομικής κρίσης πολλοί μαθητές πηγαίνουν πλέον στα σχολεία τους με τα ποδήλατα, αφού οι γονείς τους αδυνατούν λόγω ανωτέρας βίας ή οικονομικών προβλημάτων να τους μεταφέρουν με δικά τους μεταφορικά μέσα. Οι γονείς των μαθητών διαμαρτύρονται έντονα γι’ αυτή την κατάσταση, ενώ την ίδια ώρα το εισιτήριο για το λεωφορείο κοστίζει 2 ευρώ/άτομο, επιβαρύνοντας τον ήδη βεβαρημένο οικογενειακό τους προϋπολογισμό.

Το πρόβλημα της μεταφοράς των μαθητών δεν είναι μόνο τοπικού ενδιαφέροντος.

Σε επικοινωνία που είχαμε με τον Δήμαρχο Λέρου, τόνισε ότι το συγκεκριμένο πρόβλημα είναι ένα περιστατικό το οποίο χαρακτηρίζει το “αλαλούμ” που επικρατεί στον κρατικό μηχανισμό, ελλείψει χρημάτων.

Ο κ. Κόλιας επεσήμανε ότι η κυβέρνηση προχώρησε στην περικοπή της επιχορήγησης, μ’ αποτέλεσμα η επέκταση των συμβάσεων με τους ιδιοκτήτες των λεωφορείων να μη λύσει το πρόβλημα και να απειλείται ουσιαστικά με κατάργηση η δωρεάν μεταφορά των μαθητών, τονίζοντας παράλληλα την ανάγκη άμεσης παρέμβασης των αρμόδιων Υπουργείων για την επίλυση του συγκεκριμένου προβλήματος.

Τέλος, ο δήμαρχος Λέρου ξεκαθάρισε ότι η μεταφορά των μαθητών της Λέρου θα πραγματοποιηθεί με χρήματα του Δήμου Λέρου το πρώτο δεκαπενθήμερο του Οκτωβρίου.

Συγκεκριμένα ο δήμαρχος Λέρου δήλωσε:

“Το πρόβλημα της μεταφοράς των μαθητών είναι ιδιαίτερα σοβαρό στη Λέρο, καθώς στα περισσότερα σχολεία οι αποστάσεις από τις οικίες των μαθητών είναι μεγάλες με αποτέλεσμα γονείς και μαθητές να αντιμετωπίζουν τεράστιο πρόβλημα. 

Το πρόβλημα γίνεται οξύτερο ιδιαίτερα τώρα που η οικονομική κρίση χτύπησε το νησί μας. Οι όροι εργασίας -για τους γονείς που εργάζονται- έχουν σκληρύνει, οι τιμές των καυσίμων είναι ακόμη σε υψηλά επίπεδα ενώ δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι αναφερόμαστε και σε μαθητές δημοτικού με μικρή ηλικία που δεν μπορούν να καλύψουν μεγάλες αποστάσεις.

Οι συνεργάτες μου κι εγώ προσωπικά κάνουμε ότι είναι ανθρωπίνως δυνατόν, ώστε να επιλύσουμε το συγκεκριμένο πρόβλημα. Έτσι, αναγνωρίζοντας τα προβλήματα που σας ανέφερα, η μεταφορά των μαθητών θα πραγματοποιηθεί με δαπάνη του Δήμου Λέρου το πρώτο δεκαπενθήμερο του Οκτωβρίου”.

lerosnews.gr 

ενδιαφεροντα θεματα

ΥΓΕΙΑ - ΕΠΙΣΤΗΜΗ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ