back to top
Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024

Με τον Βουλευτή Δωδεκανήσου Β. Υψηλάντη επικοινώνησε ο Δήμαρχος Λέρου για το θέμα της παράνομης μετανάστευσης

ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΛΕΡΟΥΜε τον Βουλευτή Δωδεκανήσου Β. Υψηλάντη επικοινώνησε ο Δήμαρχος Λέρου για το θέμα της παράνομης μετανάστευσης

Με τον Βουλευτή Δωδεκανήσου κ. Βασίλη Α. Υψηλάντη επικοινώνησε σήμερα τηλεφωνικά ο Δήμαρχος Λέρου κ. Μιχάλης Κόλιας, ο οποίος τον ενημέρωσε για την κατάσταση που επικρατεί στη Λέρο και το Φαρμακονήσι μετά την απόβαση λαθρομεταναστών και στα νησιά αυτά και για τα προβλήματα που έχουν δημιουργηθεί καθώς επίσης και για το σημερινό έκτακτο δημοτικό συμβούλιο σχετικά με το θέμα.

Επ’ αυτών καθώς επίσης και για την παρόμοια κατάσταση που επικρατεί στη Σύμη, ο βουλευτής κ. Β. Υψηλάντης δήλωσε τα ακόλουθα:

«Από την πρώτη στιγμή που ξεκίνησε στα νησιά μας το πρόβλημα των λαθρομεταναστών, βρίσκομαι σε συνεχή επικοινωνία με τα αρμόδια Υπουργεία για την αποτελεσματική ανατιμετώπισή του.

Ιδιαίτερη ανταπόκριση είχαμε από το Υπουργείο Ναυτιλίας, το οποίο καθορίστηκα συμβάλει στον περιορισμό του προβλήματος. Επίσης το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη έχει ενεργοποιηθεί με αποφάσεις που λήφθηκαν σε σύσκεψη που έγινε την περασμένη εβδομάδα στην Αθήνα αλλά και με επιτόπιες επισκέψεις του Περιφερειακού Αστυνομικού Διευθυντή κ. Ευθύμιου Λυγιδάκη στα νησιά μας που έχουν το πρόβλημα.

Εξάλλου σήμερα το πρωί είχα τη δυνατότητα να συνομιλήσω και τον Υπουργό Εθνικής Αμύνης κ. Πάνο Παναγιωτόπουλο. Επισκεπτόμενος το περασμένο Σάββατο τη Σύμη, είχα τη δυνατότητα και να δω από κοντά την κατάσταση αλλά και να προσδιορίσω με το Δήμαρχο, τον Αντιδήμαρχο, τον Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου και τη Διοικητή του Α.Τ Σύμης ορισμένες ενέργειες που θα απάλυναν την εικόνα που παρουσιάζει η κατάσταση στη Σύμη από κάθε άποψη.

Δυστυχώς πληροφορήθηκα από τρίτους ότι τελικά υπήρξαν «αντίθετες απόψεις» στα όσα είχαν συμφωνηθεί καθώς επίσης σχετικά με την έκτακτη σύγκληση του δημοτικού συμβουλίου Σύμης.

Πιστεύω ότι η πολιτεία θα λάβει υπόψη της, τις αποφάσεις των δημοτικών συμβουλίων. Προσωπικά θα συνεχίσω να ενεργώ άμεσα και έγκαιρα, από τη θέση του Βουλευτή Δωδεκανήσου, με κάθε αποτελεσματικό μέσο, για την ουσιαστική επίλυση των προβλημάτων του νομού δίχως μικροκομματικές σκοπιμότητες.»

lerosnews.gr 

ενδιαφεροντα θεματα

ΥΓΕΙΑ - ΕΠΙΣΤΗΜΗ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ