back to top
Τρίτη, 23 Απριλίου, 2024

Με διαταγές πληρωμής ακόμη και για 730 ευρώ υποχρεώνεται ο Δήμος Λέρου να καταβάλει τις οφειλές του προς τους προμηθευτές!

ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΛΕΡΟΥΜε διαταγές πληρωμής ακόμη και για 730 ευρώ υποχρεώνεται ο Δήμος Λέρου να καταβάλει τις οφειλές του προς τους προμηθευτές!

Η γραφειοκρατία σε όλο της το μεγαλείο… Σε “μπαταχτσή” έχει εξελιχθεί ο Δήμος Λέρου αφού πολλοί είναι οι προμηθευτές που με εξώδικες δηλώσεις διαμαρτυρίας και διαταγές πληρωμής καλούν τον Δήμο Λέρου να τους καταβάλει οφειλές από διάφορα αγαθά και υπηρεσίες.

Χαρακτηριστικό παράδειγμα είναι οι πρόσφατες διαταγές πληρωμής που εγκρίθηκαν από την Οικονομική Επιτροπή του Δήμου Λέρου, ακόμη και για …730 ευρώ, ενώ σε άλλη περίπτωση ο Δήμος Λέρου καλείται να καταβάλει 7.512,45 ευρώ, ποσό που αντιστοιχεί στην εξόφληση τιμολογίων τα οποία αφορούν την πώληση υγρού καυσίμου τύπου Diesel.

Να σημειωθεί ότι το παράλογο της υπόθεσης είναι ότι με τις διαταγές πληρωμής, ο δήμος Λέρου καταβάλει εκτός των οφειλόμενων ποσών και τους νόμιμους τόκους από την επομένη παρελεύσεως της προθεσμίας που τάχθηκε από τις Εξώδικες δηλώσεις διαμαρτυρίας και προσκλήσεις των αιτούντων μέχρι την εξόφληση, καθώς και τα δικαστικά έξοδα εκδόσεως και έξοδα επιδόσεως των διαταγών πληρωμής.

Με άλλα λόγια το δημόσιο ζημιώνεται πολύ περισσότερο από τις μη καταβολές των οφειλών προς τους προμηθευτές και πρέπει σύντομα να αναζητηθούν ευθύνες γι’ αυτήν την κατάσταση που επικρατεί, όχι μόνο στο Δήμο Λέρου, αλλά και στους υπόλοιπους φορείς του δημοσίου.

Lerosnews.gr

ενδιαφεροντα θεματα

ΥΓΕΙΑ - ΕΠΙΣΤΗΜΗ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ