back to top
Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

ΜΑΝΟΣ ΚΟΝΣΟΛΑΣ: Ίδρυση και λειτουργία ΙΕΚ στη Λέρο και ανάπτυξη του καταδυτικού τουρισμού

ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΛΕΡΟΥΜΑΝΟΣ ΚΟΝΣΟΛΑΣ: Ίδρυση και λειτουργία ΙΕΚ στη Λέρο και ανάπτυξη του καταδυτικού τουρισμού

Τη Λέρο επισκέφθηκε πριν λίγες μέρες ο Βουλευτής Δωδεκανήσου, κ. Μάνος Κόνσολας. Κατά τη διάρκεια της παραμονής του στο νησί, ο κ. Κόνσολας συναντήθηκε με φορείς και πολίτες.

Επισκέφθηκε το Λιμεναρχείο, όπου είχε την ευκαιρία να ενημερωθεί για τις προσπάθειες που καταβάλλει το προσωπικό του Λιμενικού Σώματος για την αντιμετώπιση της λαθρομετανάστευσης, ενώ επισήμανε τις ελλείψεις προσωπικού σε σχέση με το θεσμοθετημένο οργανόγραμμα και δεσμεύθηκε, εντός της επόμενης εβδομάδας, να αναδείξει συνολικά το πρόβλημα της υποστελέχωσης των υπηρεσιών του Λιμενικού Σώματος στα Δωδεκάνησα. 

Ο κ. Κόνσολας επισκέφθηκε το Θεραπευτήριο Λέρου όπου έγινε ευρεία συζήτηση για την αξιοποίηση των εγκαταστάσεων αλλά και για τα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο τομέας της δημόσιας υγείας στο νησί. Συζήτησε με πολίτες, συναντήθηκε με κομματικά στελέχη της Νέας Δημοκρατίας με εκπροσώπους συλλόγων και φορέων. Ιδιαίτερη συνάντηση είχε με το σύλλογο αλιέων, στηρίζοντας το αίτημα των επαγγελματιών αλιέων να περιοριστεί η υπεραλίευση από τις βιντζότρατες.

Ο Βουλευτής Δωδεκανήσου είχε, επίσης, συνάντηση στο Δημαρχείο με το Δήμαρχο, κ. Κόλλια, και δημοτικούς συμβούλους, στην οποία συζητήθηκαν θέματα άμεσης προτεραιότητας για το νησί.

Σε δήλωσή του, με την ευκαιρία της επίσκεψής του στη Λέρο, ο Μάνος Κόνσολας επισημαίνει:

«Θέλω κάθε επίσκεψη στη Λέρο, αλλά και κάθε συνάντηση και επαφή μου με τους πολίτες, να έχει ουσιαστικό αποτέλεσμα.

Δεν είμαστε εδώ για να αναδεικνύουμε μόνο τα προβλήματα αλλά και για να διεκδικούμε λύσεις.

Είχα αλλεπάλληλες επαφές με τον Υφυπουργό Παιδείας, κ. Γκιουλέκα, για το θέμα της ίδρυσης και λειτουργίας ΙΕΚ στη Λέρο, με κατεύθυνση τις ειδικότητες που αφορούν την Υγεία.

Υπάρχει η κτιριακή υποδομή, οι συνθήκες είναι ώριμες, η Λέρος δικαιούται να έχει ένα ΙΕΚ.

Σημαντική είναι και η προοπτική που διανοίγεται με την ανάπτυξη του καταδυτικού τουρισμού. Ενημέρωσα τους εκπροσώπους της αυτοδιοίκησης για το θεσμικό πλαίσιο και για την ανάγκη να διεκδικήσει η Λέρος το δικό της κομμάτι σε αυτή τη νέα προοπτική.

Το Υπουργείο Περιβάλλοντος έχει συστήσει ειδική επιτροπή, που καθορίζει όρους και προϋποθέσεις για τη λειτουργία καταδυτικών πάρκων. Ενημέρωσα το Δήμαρχο και έθεσα τον εαυτό μου στη διάθεση όλων για να καταθέσουμε τη δική μας πρόταση για τη δημιουργία καταδυτικού πάρκου στο νησί.

Ο καταδυτικός τουρισμός προσελκύει τουρίστες υψηλού εισοδήματος, εμπλουτίζει και ενισχύει το τουριστικό προϊόν του νησιού».

ενδιαφεροντα θεματα

ΥΓΕΙΑ - ΕΠΙΣΤΗΜΗ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ