back to top
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Λιμεναρχείο Λέρου: Έκτακτο Δελτίο Επιδείνωσης Καιρικών Φαινομένων

ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΛΕΡΟΥΛιμεναρχείο Λέρου: Έκτακτο Δελτίο Επιδείνωσης Καιρικών Φαινομένων

1. Ανακοινώνεται ότι σύμφωνα με Έκτακτο Δελτίο Επικίνδυνων Καιρικών Φαινομένων της Εθνικής Μετεωρολογικής Υπηρεσίας, την 04/02/2022, ημέρα Παρασκευή, στην περιοχή μας αναμένονται θυελλώδεις άνεμοι Βόρειοι Βορειοδυτικοί 7 ή 8 μποφόρ.

2. Κατόπιν τούτου, οι ιδιοκτήτες σκαφών, όλων των κατηγοριών και τύπων (ερασιτεχνικών και επαγγελματικών αλιευτικών, ταχυπλόων, ιστιοπλοϊκών, θαλαμηγών κ.λπ), παρακαλούνται όπως μεριμνήσουν για την ασφαλή πρόσδεση και φύλαξή τους, ενώ, επίσης, οι συμπολίτες μας παρακαλούνται όπως αποφεύγουν την άσκοπη μετάβαση και παραμονή τους σε λιμενικές εγκαταστάσεις, προς αποφυγή τυχόν ατυχήματος.

3. Υπενθυμίζεται ότι σύμφωνα με τις διατάξεις του Γ.Κ.Λ. αριθμ. 20, όταν η ένταση του ανέμου είναι άνω των πέντε (5) μποφόρ απαγορεύεται η χρήση των θαλάσσιων μέσων αναψυχής (θαλάσσιο σκι – αλεξίπτωτο – έλκηθρο – μοτοποδήλατο, κανό και kayak, κλπ), ενώ όταν η ένταση του ανέμου είναι άνω των έξι (6) μποφόρ απαγορεύεται η χρήση ιστιοσανίδας και αετοσανίδας. Σε κάθε περίπτωση απαγορεύεται η χρήση των ως άνω θαλάσσιων μέσων αναψυχής, όταν η ορατότητα είναι περιορισμένη.

4. Σε περίπτωση διαπίστωσης προβλημάτων που έχουν εκδηλωθεί ή που υφίσταται πρόδηλος κίνδυνος να εμφανιστούν, οι συμπολίτες παρακαλούνται να επικοινωνήσουν με την Υπηρεσία μας (τηλέφωνο 2247022224).

ενδιαφεροντα θεματα

ΥΓΕΙΑ - ΕΠΙΣΤΗΜΗ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ