back to top
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

ΛΕΡΟΣ: ΣΕ ΤΡΟΧΙΑ ΥΛΟΠΟΙΗΣΗΣ ΤΑ ΕΡΓΑ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΣΤΟ ΝΗΣΙ ΜΑΣ

ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΛΕΡΟΥΛΕΡΟΣ: ΣΕ ΤΡΟΧΙΑ ΥΛΟΠΟΙΗΣΗΣ ΤΑ ΕΡΓΑ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΣΤΟ ΝΗΣΙ ΜΑΣ

Ο Δήμαρχος Λέρου κ. Κόλιας Μιχάλης συναντήθηκε με την Υπουργό Πολιτισμού κ. Λίνα Μενδώνη στο γραφείο της στις 18-05-2022, παρουσία του Περιφερειάρχη ΝΑ κ. Γεωργίου Χατζημάρκου και του Προέδρου της ΠΕΔ και Δημάρχου Ρόδου κ. Αντώνιου Καμπουράκη για να συζητήσουν τα έργα που έχουν δρομολογηθεί για το νησί μας από το Υπουργείο Πολιτισμού εν όψει της άφιξης της κας Υπουργού τον Ιούλιο ώστε να παρουσιαστεί το Αναπτυξιακό Master Plan για το νησί μας.

Το Στρατηγικό Σχέδιο ανάδειξης της αρχιτεκτονικής των μνημείων του 2ου Παγκοσμίου Πολέμου στον οικισμό Λακκί και Λέπιδα που εκπονήθηκε από το ΥΠΠΟΑ, το Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο και το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας είναι πλέον ο κατευθυντήριος οδηγός για τις παρεμβάσεις αλλά και την ανάδειξη τους.

Κύριο θέμα της συζήτησης ήταν η υπογραφή της προγραμματικής σύμβασης μεταξύ Υπουργείου Πολιτισμού, Δήμου και Περιφέρειας που απαιτείται για την υλοποίηση του έργου “Αποκατάστασης Β Φάσης Ξενοδοχείου Λέρος” έργο το οποίο ήδη έχει ενταχθεί και θα χρηματοδοτηθεί από το Ταμείο Ανάκαμψης με προϋπολογισμό 2.197.323€.

Συζητήθηκε επίσης η πορεία ωρίμανσης μελετών που εντάχθηκαν στο Εθνικό Πρόγραμμα Ανάπτυξης του ΥΠΠΟΑ και αφορούν έργα που πρόκειται να υλοποιηθούν τη νέα προγραμματική περίοδο 2021-2027 και συγκεκριμένα :

1. Την Προστασία , Ανάδειξη και Επισκεψιμότητα του Κάστρου Παντελίου
2.Την Αποκατάσταση και Ανάδειξη των Ιστορικών Εκκλησιών της Αγίας Κιουράς στο Παρθένι , του Αγίου Πέτρου στο Δρυμώνα, του Αγίου Ζαχαρία στη Μερικιά, το Φρούριο στο Μπρούτζι και την Αποκατάσταση του αερόφωνου στην Πατέλα.

Ο Δήμαρχος Λέρου ευχαρίστησε την Υπουργό κ. Μενδώνη η οποία για άλλη μία φορά εμπράκτως στηρίζει το νησί μας με χρηματοδοτήσεις για την Αποκατάσταση και Ανάδειξη των Μνημείων κάτι το οποίο δεν είχε επιτευχθεί κατά τη διάρκεια των προηγούμενων ετών στα διαχρονικά αιτήματα της Δημοτικής Αρχής.

ενδιαφεροντα θεματα

ΥΓΕΙΑ - ΕΠΙΣΤΗΜΗ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ