25-03-2019 Τελευταία ενημέρωση: 19:10, στις 24-03-2019

ΛΕΡΟΣ: Τουρκικές Μηχανότρατες Αλιεύουν επί μέρες στα ελληνικά χωρικά ύδατα

Σχολιάστε το άρθρο
Κατηγορία: Τα νέα της Λέρου
Εμφανίσεις: 1730 φορές

Τις τελευταίες ημέρες οι Τούρκοι ψαράδες ψαρεύουν στην ευρύτερη θαλάσσια περιοχή ανατολικά και βόρεια της Λέρου, παραβιάζοντας συστηματικά και χωρίς τον παραμικρό δισταγμό τα ελληνικά χωρικά ύδατα, παρά τις αλλεπάλληλες προειδοποιήσεις από σκάφη του Λιμενικού Σώματος να αποχωρήσουν.

Μάλιστα, σε βίντεο – ντοκουμέντο που δημοσίευσε ο τηλεοπτικός σταθμός Alpha απεικονίζεται ξεκάθαρα τουρκική ακταιωρός να κινείται απειλητικά προς το μέρος μιας ελληνικής τράτας στα ανοιχτά της Λέρου, κάνοντας επικίνδυνους ελιγμούς.

Τα προκλητικά περιστατικά όπου Τουρκικές μηχανότρατες εντοπίζονται να ψαρεύουν στα ελληνικά νερά, όχι απλώς παραβιάζοντας την οριογραμμή, αλλά βαθιά μέσα στο Αιγαίο, προσεγγίζοντας ακόμα 100 μέτρα από τα ελληνικά νησιά, είναι συνεχή τις τελευταίες ημέρες.

Αυτές οι παραβιάσεις γίνονται, όχι μόνο κατά τη διάρκεια της νύχτας αλλά ακόμα και καθ’όλη τη διάρκεια της ημέρας, κοντά σε τουριστικές περιοχές, όπως καταγράφηκαν τις περασμένες ημέρες από το ερευνητικό σκάφος του Ινστιτούτου Θαλάσσιας Προστασίας Αρχιπέλαγος, ανάμεσα στην Πάτμο και τους Αρκιούς! 

Περισσότερο προκλητική από τη στάση των μεγάλων τουρκικών αλιευτικών, θεωρούμε την αδιαφορία και ανεπάρκεια των ελληνικών αρχών, δεδομένου ότι παρόλες τις επανειλειμμένες καταγγελίες που λαμβάνουν καθημερινά από πολίτες, αλιείς, τουριστικά σκάφη και από το Ινστιτούτο Αρχιπέλαγος, επί μία εβδομάδα δεν είναι σε θέση να απωθήσουν τα τουρκικά αλιευτικά από τα ελληνικά χωρικά ύδατα.

Οι τουρκικές μηχανότρατες παραμένουν επί μέρες στα ελληνικά νερά και επιστρέφουν στην Τουρκία μόνο για να εκφορτώσουν την ψαριά τους.

Όλα αυτά συμβαίνουν σε μία εποχή όπου τα αντίστοιχα ελληνικά αλιευτικά απαγορεύεται να ψαρεύουν, ενώ οι Έλληνες παράκτιοι αλιείς της περιοχής, με δυσκολία επιβιώνουν ψαρεύοντας τα ήδη υπεραλιευμένα ιχθυαποθέματα.

Σημειώνεται ότι το Ινστιτούτο Αρχιπέλαγος κάνει μία μεγάλη προσπάθεια τα τελευταία χρόνια για την επίλυση αυτού του προβλήματος που εξελίσσεται στις ελληνικές θάλασσες με τεράστιο κόστος στα αλιευτικά αποθέματα και καταστροφή των θαλάσσιων οικοσυστημάτων.


Πείτε κάτι εδώ...
Είστε επισκέπτης
Διαφορετικά σχολιάστε ως επισκέπτης με ψευδώνυμο
Φόρτωση σχολίου... Το σχόλιο θα ανανεωθεί μετά 00:00.

Γίνετε ο πρώτος επισκέπτης που θα σχολιάσει.

Βρείτε μας στο Facebook