back to top
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

ΛΕΡΟΣ: Το πανηγύρι του Αγ. Παντελεήμονα στην παραδοσιακή πλατεία Πατέλου

ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΛΕΡΟΥΛΕΡΟΣ: Το πανηγύρι του Αγ. Παντελεήμονα στην παραδοσιακή πλατεία Πατέλου

Την Τετάρτη 26 Ιουλίου 2017 μετά το πέρας του εσπερινού που τελέσθηκε στην εκκλησία του Αγ. Παντελεήμονα, ο Δήμος Λέρου σε συνεργασία με το ΔΟ.ΠΑΙ.ΣΑ.Π Λέρου, διοργάνωσαν το πανηγύρι του Αγ. Παντελεήμονα στην παραδοσιακή πλατεία Πατέλου.

Την εκδήλωση προλόγισε ο δήμαρχος κ. Μιχαήλ Κόλιας, ο οποίος αφού ευχαρίστησε όλους όσοι εργάστηκαν εκείνη την ημέρα καθώς επίσης και τον κόσμο που τίμησε και τιμά με την παρουσία του τις εκδηλώσεις του Δήμου Λέρου, έκανε εκτενή αναφορά στα ήθη / έθιμα και στις παραδόσεις του νησιού μας, στους αποδήμους και επισκέπτες & κυρίως στα παιδιά του χορευτικού εξωραϊστικού Συλλόγου « Η ΠΑΝΑΓΙΑ ΤΟΥ ΚΑΣΤΡΟΥ».

Τους αξίζουν πολλά συγχαρητήρια διότι παρέλαβαν από τους μεγαλύτερους τη σκυτάλη ως άξιοι συνεχιστές της παράδοσης των εθίμων της μουσικής και των χορών του τόπου μας, πράγμα το οποίο ειπώθηκε από τη πολυψήφια των παρευρισκομένων.

Μετά το χαιρετισμό του δημάρχου ξεκίνησε το γλέντι με την ορχήστρα του Νικόλαου Κουτούζου πλαισιωμένη από το χορευτικό τμήμα του Πολιτιστικού Εξωραϊστικού Συλλόγου «Η ΠΑΝΑΓΙΑ ΤΟΥ ΚΑΣΤΡΟΥ».

Από το Δήμο Λέρου προσφέρθηκε άφθονο δωρεάν κρασί & αναψυκτικά για τους μικρούς μας φίλους ενώ ο κόσμος διασκέδασε μέχρι, τις πρωινές ώρες.

Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους ο Δήμαρχος Λέρου Μιχαήλ Κόλιας, η Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Μαρία Βασιλάκου Παππαφώτη, η Πρόεδρος του Δ.ΟΠΑΙ.Σ.Α.Π. Λέρου Φωτεινή Κοκκίνη, οι Δημοτικοί Σύμβουλοι Ευάγγελος Μπαλαμπάνης , Γεώργιος Ζουμπούλης, ο Διεθνής Διαιτητής Γεωργός Φασόλης κ.α.

Το κλείσιμο της εκδήλωσης έγινε τις πρώτες πρωινές ώρες, με την ορχήστρα να παίζει το τραγούδι «το τζιβαέρι» αφιερωμένο σε όλους τους συνδημότες και συντοπίτες του νησιού μας και βέβαια δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι το τραγούδι αγγίζει περισσότερο όλους τους λεριούς που ζουν μακριά από το νησί μας.

ενδιαφεροντα θεματα

ΥΓΕΙΑ - ΕΠΙΣΤΗΜΗ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ