back to top
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

ΛΕΡΟΣ: Την Παρασκευή 9 Νοεμβρίου η δράση «Aegean mamas know best»

ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΛΕΡΟΥΛΕΡΟΣ: Την Παρασκευή 9 Νοεμβρίου η δράση «Aegean mamas know best»

 

Η δράση «Οι μαμάδες του Αιγαίου γνωρίζουν καλύτερα – Aegean mamas know best» που πραγματοποιείται στο πλαίσιο του Προγράμματος «Taste the Seasons»  της Γαστρονομικής Περιφέρειας της Ευρώπης – Νότιο Αιγαίο 2019 θα πραγματοποιηθεί στην Λέρο, στις 9 Νοεμβρίου 2018.

Το πρόγραμμα επιμελείται με μεγάλη ανταπόκριση στον κόσμο που συμμετέχει, ο Αντιπεριφερειάρχης Πρωτογενούς Τομέα, κ. Φιλήμονας Ζαννετίδης με τη συνεργασία της Λέσχης Αρχιμαγείρων Κυκλάδων και Δωδεκανήσου που εκπροσωπείται από τον πρόεδρο κ. Νίκο Χριστοφόρου και την Πρέσβη της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου σε αυτή τη μεγάλη πρωτοβουλία, σεφ  Αργυρώ Μπαρμπαρίγου.

Την Παρασκευή 9 Νοεμβρίου, στις 10.00 το πρωί, στο Αίθριο του Δημοτικού Σχολείου Λακκίου, οι γιαγιάδες, οι μαμάδες και τα παιδιά της Λέρου, θα συναντήσουν τη σεφ Αργυρώ Μπαρμπαρίγου για να αποδείξουν με τις νησιώτικες γεύσεις πως «οι μαμάδες του Αιγαίου γνωρίζουν καλύτερα». Το νησί έχει σημαντική παραγωγή σε αλίπαστα, παραγωγή κρασιού και μέλι, τυροκομικά προϊόντα και φημίζεται για τα υπέροχα γλυκά που παραδοσιακά παρασκευάζονται και ταξιδεύουν ανά τον κόσμο. Η κουζίνα είναι κατά κύριο λόγο θαλασσινή, χωρίς να λείπουν τα κτηνοτροφικά προϊόντα από τα παραδοσιακά πιάτα. Αυτός ο πλούτος των συνταγών και των γεύσεων που περνάει από τη γιαγιά στη μαμά και μεταφέρεται στο παιδί, κυρίως όταν συμμετέχει βιωματικά στις διαδικασίες παρασκευής του φαγητού, όταν μαθαίνει τα αρωματικά και βότανα του τόπου του, είναι το μήνυμα της δράσης που θα αναδειχθεί στην εκδήλωση.

Τα παιδιά, θα δημιουργήσουν ταυτόχρονα το ζυμάρι τους, θα φτιάξουν τα κουλουράκια τους και θα μυηθούν στις παραδοσιακές γεύσεις του τόπου. Τοπικοί σύλλογοι, μεμονωμένες κυρίες της Λέρου, θα παρουσιάσουν τα πιάτα του νησιού, θα είναι η αφορμή για μια συζήτηση με τις τρεις γενιές.

Αποκλειστικός Αερομεταφορέας της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου «Γαστρονομική Περιφέρεια της Ευρώπης για το έτος 2019» είναι η Aegean Airlines.

{loadmodule mod_ads_elite,Ads Elite (2)}

ενδιαφεροντα θεματα

ΥΓΕΙΑ - ΕΠΙΣΤΗΜΗ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ