Αύριο Τρίτη (23-2-2016) φτάνει στη Λέρο η τετραμελής αντιπροσωπεία από την περιφερειακή κυβέρνηση της Βαλένθιας για να έχει συνεργασία με την περιφερειακή αρχή νοτίου Αιγαίου και να οριστικοποιηθεί η μεταφορά στην Ισπανική περιφέρεια μεγάλου αριθμού προσφύγων από τα νησιά μας.

Την αντιπροσωπεία θα υποδεχτεί , ο περιφερειάρχης Γιώργος Χατζημάρκος και η εντεταλμένη περιφερειακή σύμβουλος για θέματα εθελοντισμού και ευρωπαϊκών προγραμμάτων Χαρούλα Γιασιράνη, η οποία όπως δήλωσε πρόκειται για μία σημαντική συνάντηση και θα πραγματοποιηθεί σε υψηλό επίπεδο.

Η αντιπροσωπεία που καταφθάνει την Τρίτη στη Λέρο αποτελείται από την αντιπρόεδρο της περιφερειακής κυβέρνησης της Βαλένθια και περιφερειακή υπουργό ισότητας και πολιτικών ένταξης Μόνικα Όλτρα, τη γενική διευθύντρια κοινωνικής ένταξης της Βαλένθια, τη γενική διευθύντρια των ευρωπαϊκών θεμάτων και την επικεφαλής του γραφείου τύπου της αντιπροέδρου και περιφερειακή υφυπουργό διαφάνειας κοινωνικής ευθύνης συμμετοχής και συνεργασίας.

«Είναι μία συμβολική και με μεγάλη σημασία επίσκεψη που γίνεται μετά από πρόσκληση της περιφέρειάς μας και με πρωτοβουλία που ξεκίνησε τον Οκτώβριο στις Βρυξέλλες στις τεχνικές επισκέψεις που έγιναν για το μεταναστευτικό στην ένωση παράκτιων περιφερειών Ευρώπης.

Σκοπός της συνάντησης είναι να καθίσουμε όλοι μαζί στο τραπέζι ώστε να εξετάσουμε το ενδεχόμενο 700 έως 1000 πρόσφυγες θα μετεγκατασταθούν στη Βαλένθια με έξοδα δικά τους προκειμένου να ενσωματωθούν στην τοπική κοινωνία.

Η μετεγκατάσταση από τη χώρα μας σε ευρωπαϊκό επίπεδο περιορίζεται στους 30 ανθρώπους μέχρι στιγμής. Αντιλαμβάνεστε ότι το μέγεθος του να φύγουν 1000 άνθρωποι από τα νησιά μας είναι ένα τεράστιο νούμερο.

Θεωρώ λοιπόν ότι οι περιφερειακές συνεργασίες και η αναζήτηση και άλλων περιφερειών γιατί θα το δουλέψουμε αυτό στη συνέχεια, είναι συμβολικές κινήσεις και είναι μία απάντηση στις κυβερνήσεις των ευρωπαίων εταίρων μας που αντιστέκονται και σηκώνουν τοίχους και συρματοπλέγματα» δήλωσε η κ. Γιασιράνη.

rodiaki.gr