back to top
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

ΛΕΡΟΣ: Την άμεση στελέχωση του Λιμεναρχείου και του Α.Τ. Λέρου ζητάει ο Δήμαρχος

ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΛΕΡΟΥΛΕΡΟΣ: Την άμεση στελέχωση του Λιμεναρχείου και του Α.Τ. Λέρου ζητάει ο Δήμαρχος

Την άμεση στελέχωση του Λιμεναρχείου και του Αστυνομικού Τμήματος Λέρου με νέο προσωπικό ζητάει ο Δήμαρχος με επιστολή του προς στους αρμόδιους Υπουργούς. 

Ειδικότερα, ο κ. Κόλιας απέστειλε 2 ξεχωριστές επιστολές οι οποίες έχουν ως εξής:

ΘΕΜΑ: Ανάγκη άμεσης στελέχωσης Λιμεναρχείου Λέρου. 

Αξιότιμε κύριε Υφυπουργέ,

Κατ αρχήν, θέλω να σας συγχαρώ για την ανάληψη των καθηκόντων σας, σε αυτό το τόσο νευραλγικό και σημαντικό Υπουργείο. Εγώ και ο Λεριακός λαός, σας ευχόμαστε καλή δύναμη και κουράγιο για να αντεπεξέλθετε στο δύσκολο έργο σας, σ αυτούς τους δυσοίωνους καιρούς.

Με λύπη και αγωνία σας γνωρίζουμε τις δυσκολίες που αντιμετωπίζει ο Λιμενάρχης και οι άνδρες του Λιμενικού Σώματος Λέρου από την έλλειψη προσωπικού κατά την καθημερινή εκτέλεση του λειτουργήματος τους. Το υπάρχον προσωπικό, καταβάλλει υπεράνθρωπη προσπάθεια για να καλύψει τις ανάγκες του νησιού, οι οποίες είναι βεβαρυμμένες εξαιτίας του αυξημένου αριθμού των παράτυπων μεταναστών. Εκτός αυτού, λόγω της αναμενόμενης έναρξης της τουριστικής περιόδου, ο φόρτος εργασίας γίνεται ακόμα μεγαλύτερος.

Θεωρούμε ότι επιβάλλεται η άμεση στελέχωση του Λιμεναρχείου Λέρου, διαφορετικά όχι μόνο θα υπάρχει έλλειψη σε προσωπικό αλλά και το υπάρχον δε θα μπορεί να ανταποκριθεί στις συνεχώς αυξανόμενες ανάγκες. Αν και γνωρίζουμε τις δυσκολίες που υπάρχουν σε όλα τα επίπεδα λόγω της κρίσης που βιώνουμε, σας παρακαλούμε να προβείτε στην επαρκή στελέχωση του Λιμεναρχείου Λέρου.

Αναμένουμε τη θετική συμβολή σας.


ΘΕΜΑ: Ανάγκη στελέχωσης Αστυνομικού Τμήματος Λέρου.

Αξιότιμε κύριε Υπουργέ,

Κατ αρχήν να σας συγχαρώ για την ανάληψη των καθηκόντων σας, σε αυτό το τόσο νευραλγικό και σημαντικό Υπουργείο και να σας ευχηθώ εκ μέρους όλου του Λεριακού λαού, καλή δύναμη και κουράγιο για να ανταπεξέλθετε στο δύσκολο έργο σας, σε αυτούς τους δυσοίωνους καιρούς.

Με λύπη και αγωνία, θα ήθελα να σας ενημερώσω για τις δυσκολίες που αντιμετωπίζει ο διοικητής και οι άνδρες του Αστυνομικού Τμήματος Λέρου από την έλλειψη προσωπικού κατά την καθημερινή εκτέλεση του λειτουργήματος τους. Το υπάρχον προσωπικό επιδεικνύοντας αξιοθαύμαστο ζήλο και φιλότιμο, προσπαθεί να καλύψει τις ανάγκες του νησιού και να παρέχει σε εμάς και τους πολίτες το τόσο σημαντικό αίσθημα ασφάλειας. Όμως οι ιδιαιτερότητες που υπάρχουν στο νησί της Λέρου, όπως η πύλη εισόδου εξόδου και ο συνεχώς αυξανόμενος αριθμός παράτυπων μεταναστών, σε συνδυασμό με το μεγάλο αριθμό επισκεπτών κατά τους θερινούς μήνες επιβάλλουν άμεση στελέχωση του Αστυνομικού Τμήματος Λέρου σε προσωπικό. Σε αντίθετη περίπτωση, όχι απλά θα υπάρχει έλλειψη σε προσωπικό αλλά και το υπάρχον δε θα μπορεί να ανταποκριθεί στις συνεχώς αυξανόμενες ανάγκες. Επίσης, κρίνεται επιβεβλημένη η παραχώρηση mini bus για τη μεταφορά των παράτυπων μεταναστών με σκοπό τη διεκπεραίωση των εγγράφων τους, αφού ο δήμος μας λόγω έλλειψης προσωπικού και μεταφορικού μέσου, αδυνατεί να εξυπηρετήσει το Αστυνομικό Τμήμα.

Αν και γνωρίζουμε τις δυσκολίες που υπάρχουν σε όλα τα επίπεδα λόγω της κρίσης που βιώνουμε σας παρακαλούμε να προβείτε σε επαρκή στελέχωση του Αστυνομικού Τμήματος Λέρου. Η ασφάλεια του πολίτη αποτελεί όχι μόνο πρώτη προτεραιότητα του κράτους αλλά και βασική υποχρέωση του.

Αναμένουμε τη θετική συμβολή σας.

lerosnews.gr

{widget:social-share-button}

 

ενδιαφεροντα θεματα

ΥΓΕΙΑ - ΕΠΙΣΤΗΜΗ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ