back to top
Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

ΛΕΡΟΣ: Θα τοποθετηθούν 13 κιόσκια παραγωγής και διάθεσης πόσιμου νερού με ενσωματωμένο σύστημα κερματοδέκτη!

ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΛΕΡΟΥΛΕΡΟΣ: Θα τοποθετηθούν 13 κιόσκια παραγωγής και διάθεσης πόσιμου νερού με ενσωματωμένο σύστημα κερματοδέκτη!

Εγκρίθηκε η προμήθεια Αυτόνομων Συστημάτων Παραγωγής και Διάθεσης Πόσιμου νερού (water kiosk), τα οποία θα εγκατασταθούν σε σημεία που θα εξυπηρετούν πλήρως όλους τους οικισμούς της Λέρου! Η δυνατότητα παραγωγής θα είναι της τάξης των 12 χιλιάδων λίτρων/ημέρα.

Ειδικότερα, το συγκεκριμένο έργο (αξίας 325.000 ευρώ), προβλέπει την προμήθεια 13 μονάδων επεξεργασίας, παραγωγής και διάθεσης πόσιμου νερού, με σκοπό να δώσει λύση στο έντονο πρόβλημα της έλλειψης πόσιμου νερού στη Λέρο, ενώ παράλληλα θα συμβάλει στον δραστικό περιορισμό των πλαστικών συσκευασιών εμφιαλωμένου νερού, οι οποίες μετά τη χρήση τους καταλήγουν ως απορρίμματα που αποδομούνται πάρα πολύ αργά, μειώνοντας τον χρόνο λειτουργίας των χώρων διάθεσης. 

Οι μονάδες θα διαθέτουν ενσωματωμένο σύστημα κερματοδέκτη για την ενδεχόμενη διάθεση – πώληση του νερού έναντι ανταποδοτικού τιμήματος.

Να σημειωθεί ότι η προμήθεια των συστημάτων συγχρηματοδοτείται από την Ε.Ε. μέσω του Ταμείου Συνοχής και από το Ελληνικό δημόσιο, ενώ φορέας υλοποίησης είναι ο Δήμος Λέρου.

Τα συστήματα αυτά θα αποτελέσουν μια μερική λύση στο έντονο πρόβλημα προμήθειας πόσιμου νερού που υπάρχει στο νησί μας, αφού οι Λεριοί καταναλωτές λόγω της κακής ποιότητας (υφάλμυρο) που έχει το νερό του δικτύου ύδρευσης, αναγκάζονται να προμηθεύονται εμφιαλωμένο νερό.

Στην πολύ πιθανή περίπτωση που θα υπάρχει κάποιο συμβολικό/ανταποδοτικό κόστος στην προμήθεια του νερού μέσω αυτών των συστημάτων, αυτό θα είναι πολύ χαμηλότερο από το κόστος προμήθειας εμφιαλωμένου νερού, ενώ και η επιβάρυνση του περιβάλλοντος από τις πλαστικές φιάλες αναμένεται να μειωθεί κατά 2/3.

lerosnews.gr

ενδιαφεροντα θεματα

ΥΓΕΙΑ - ΕΠΙΣΤΗΜΗ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ