back to top
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

ΛΕΡΟΣ: Τέσσερις μήνες απλήρωτος ο επιχειρηματίας που προσφέρει φαγητό στους πρόσφυγες

ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΛΕΡΟΥΛΕΡΟΣ: Τέσσερις μήνες απλήρωτος ο επιχειρηματίας που προσφέρει φαγητό στους πρόσφυγες

Την έντονη αντίδραση του επιχειρηματία κ. Θανάση Σκορδάλη, έχει προκαλέσει η κρατική αδιαφορία σχετικά με την προσφορά φαγητού στο hotspot της Λέρου, καθώς έχει να πληρωθεί εδώ και τέσσερις μήνες!

Σύμφωνα με πληροφορίες της εφημερίδας «Δημοκρατικής», την σχετική συμφωνία υπέγραψε η εταιρεία του με την επωνυμία «Θεϊκόν – Θανάσης Σκορδάλης» με το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας, και μέχρι σήμερα του οφείλουν πάνω από… 200.000 ευρώ αλλά δεν έχει λάβει ούτε ένα ευρώ εδώ και τέσσερις μήνες περίπου!

Ο Λεριός επιχειρηματίας φέρεται πολύ απογοητευμένος από την κρατική αδιαφορία και συμπεριφορά, καθώς το ποσόν είναι πολύ μεγάλο και τα έξοδα είναι τεράστια.

Σημειώνεται πως το hotspot της Λέρου, ξεκίνησε να φιλοξενεί 90 άτομα (πρόσφυγες και μετανάστες) ο αριθμός των οποίων αυξο-μειώνεται συνεχώς. Σήμερα, φιλοξενούνται εκεί 600 περίπου άτομα.

Πρόσφατα, οι ίδιοι οι πρόσφυγες που φιλοξενούνται στο hotspot της Λέρου, απέστειλαν χειρόγραφη επιστολή με την οποία ευχαριστούσαν τον ιδιοκτήτη του κέτερινγκ κ. Θανάση Σκορδάλη για την ποιότητα του φαγητού που τους προσφέρει αλλά και τις αλλαγές που έχει κάνει στο μενού σε συνεργασία με τον στρατό και την πρώτη υποδοχή.

«ΠΛΟΥΣΙΟΤΑΤΟ» ΜΕΝΟΥ ΚΑΙ ΕΙΔΙΚΑ ΓΙΑ ΤΟ ΡΑΜΑΖΑΝΙ!

Συγκεκριμένα, στο καθημερινό συσσίτιο μετά από δική  τους απαίτηση συμπεριλήφθηκε ψάρι φιλέτο, κοκκινιστό μοσχάρι με πατάτες, μαρμελάδα με βούτυρο και μερέντα, ζελέ μπανάνα, καθώς και έξτρα συσσίτιο κοτόπουλο!!

Μάλιστα ο κ. Σκορδάλης ετοίμασε και ειδικό μενού για τις ημέρες του Ραμαζανιού σεβόμενος τις θρησκευτικές πεποιθήσεις των προσφύγων.

Άλλωστε, μόνο τυχαίο δεν είναι το γεγονός ότι στο hotspot της Λέρου δεν υπάρχουν συγκρούσεις και αναταραχές, όπως συμβαίνει στα υπόλοιπα hotspot της χώρας.

Στο χειρόγραφο γράμμα οι πρόσφυγες εκφράζουν την ευγνωμοσύνη τους προς τον κ. Σκορδάλη χαρακτηρίζοντας το φαγητό που τους προσφέρει ως το καλύτερο από όλα τα hotspot της χώρας.

Τον ευχαριστούν για τις αλλαγές που δέχτηκε να κάνει στο φαγητό τους σημειώνοντας ότι αυτό βοηθάει την ομαλή διαβίωσή τους.

Φυσικά, η Πολιτεία δεν φαίνεται να δίνει ιδιαίτερη σημασία καθώς ο λογαριασμός από την φιλοξενία των προσφύγων συνεχώς… ανεβαίνει χωρίς ωστόσο αντίκρισμα.

Πληροφορίες της «δ» ανέφεραν χτες πως ο Λεριός επιχειρηματίας, δεν αποκλείεται να προβεί σε ένδικα μέσα για να διεκδικήσει το ποσόν που του οφείλεται ενώ καθημερινά, συνεχίζει να προμηθεύει τους 600 περίπου πρόσφυγες που φιλοξενούνται στο hotspot του νησιού, με τρεις μερίδες φαγητού.

dimokratiki.gr

ενδιαφεροντα θεματα

ΥΓΕΙΑ - ΕΠΙΣΤΗΜΗ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ