back to top
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Λέρος: Τα βασικά σενάρια για την κλοπή των όπλων – Συνδράμουν και υπηρεσίες ξένων χωρών

ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΛΕΡΟΥΛέρος: Τα βασικά σενάρια για την κλοπή των όπλων - Συνδράμουν και υπηρεσίες ξένων χωρών

Σε τρία βασικά σενάρια εστιάζουν οι αρμόδιες αρχές τις έρευνές τους, σχετικά με την κλοπή βαρέος οπλισμού από την Υπηρεσία Ναυτικών Τεχνικών Εγκαταστάσεων Λέρου, που έχει προκαλέσει μεγάλη κινητοποίηση στις ένοπλες δυνάμεις και την ΕΛ.ΑΣ.

Σύμφωνα με πληροφορίες της «Κ», πιο ισχυρό, στην παρούσα φάση θεωρείται το ενδεχόμενο συνεργασίας των δραστών με πρόσωπο από το εσωτερικό της μονάδας.

Αντίθετα, λιγότερες πιθανότητες εκτιμάται ότι συγκεντρώνει το σενάριο η επιχείρηση να έγινε από πρόσωπα που συνδέονται με κάποια τρομοκρατική οργάνωση.

Ταυτόχρονα, εξετάζεται και το ενδεχόμενο η συγκεκριμένη δράση να αποτελεί εκτέλεση σχεδίου από δρώντες που εδρεύουν σε κάποια άλλη χώρα.

Αλλωστε, καλά πληροφορημένες πηγές αναφέρουν ότι εκτός της Αντιτρομοκρατικής, που έφτασε χθες στο νησί, και των υπηρεσιών του Πολεμικού Ναυτικού, στην υπόθεση συνδράμουν και υπηρεσίες ξένων χωρών.

Σε κάθε περίπτωση, από τις πρώτες ώρες των ανακρίσεων, αποκλείστηκε το πλέον αθώο ενδεχόμενο, δηλαδή κάποιο λογιστικό λάθος στην καταμέτρηση του οπλισμού.

Πηγή: ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ

{loadmoduleid 270}

ενδιαφεροντα θεματα

ΥΓΕΙΑ - ΕΠΙΣΤΗΜΗ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ