Έληξε την Παρασκευή 11 Απριλίου 2014 στις 22.00, η πρώτη διαδικτυακή ψηφοφορία της εφημερίδας LEROS NEWS για τις δημοτικές εκλογές στο νησί μας, που θα διεξαχθούν στις 18 Μαίου 2014.
Η ψηφοφορία είχε διάρκεια 14 ημέρες και η ερώτηση ήταν η ακόλουθη:
«Ποιον από τους παρακάτω υποψηφίους Δημάρχους θα ψηφίσετε στις αυτοδιοικητικές εκλογές του Μαΐου», με τις παρακάτω απαντήσεις επιλογής:
1. Μιχάλης Κόλιας,
2. Μιχάλης Κοντραφούρης,
3. Κανέναν από τους δύο,
4. Δεν ξέρω/δεν απαντώ.
Τα τελικά αποτελέσματα της διαδικτυακής ψηφοφορίας έχουν ως εξής:
Σε σύνολο 1224 ψηφισάντων έλαβαν:
1. Μιχάλης Κόλιας – 651 ψήφους και ποσοστό 53,2%
2. Μιχάλης Κοντραφούρης, – 461 ψήφους και ποσοστό 37,7%
3. Κανέναν από τους δύο, – 72 ψήφους, και ποσοστό 5,9%
4. Δεν ξέρω/δεν απαντώ, – 40 ψήφους και ποσοστό 3,3%.
Το σύστημα της διαδικτυακής ψηφοφορίας έχει τη δυνατότητα τήρησης αρχείου με τα ηλεκτρονικά ίχνη των ψηφισάντων τα οποία είναι στη διάθεση των υποψηφίων.
Σε αυτό το σημείο να επαναλάβουμε ότι η συγκεκριμένη ψηφοφορία δεν είναι επιστημονική και απευθύνεται μόνο σε χρήστες του διαδικτύου, αποτυπώνοντας τη γνώμη μόνο εκείνων των χρηστών που επέλεξαν να ψηφίσουν και όχι των επισκεπτών της ιστοσελίδας στο σύνολό τους. Η κάθε ψήφος αποτελεί την προσωπική άποψη του καθενός και μόνο. Η εγκυρότητα ή μη των αποτελεσμάτων επαφίεται στην κρίση του κάθε αναγνώστη.
Τη Μεγάλη Τετάρτη, 16-4-2014, θα ξεκινήσει η δεύτερη ψηφοφορία η οποία θα περιλαμβάνει εκτός από τους κ.κ. Κόλια – Κοντραφούρη, την υποψήφια Δήμαρχο προσκείμενη στο ΚΚΕ, κα Φωτεινή Χατζηκωνσταντίνου.












![Λέρος: Πώς θα διαμορφωθεί το πάρκο έξω από την Εκκλησία του Αγ. Νικολάου στο Λακκί – Παρουσιάστηκε η προμελέτη [VIDEO]](https://lerosnews.gr/wp-content/uploads/2025/11/PXL_20251101_164142597-360x180.webp)





![Λέρος: Πώς θα διαμορφωθεί το πάρκο έξω από την Εκκλησία του Αγ. Νικολάου στο Λακκί – Παρουσιάστηκε η προμελέτη [VIDEO]](https://lerosnews.gr/wp-content/uploads/2025/11/PXL_20251101_164142597-120x86.webp)

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΣΧΟΛΙΑ
Θέμα παραίτησης της διοίκησης των ΕΛΤΑ έθεσε ο βουλευτής Δωδεκανήσου Γιάννης Παππάς
Λέρος: Με λαμπρότητα και παλμό ο εορτασμός της 28ης Οκτωβρίου [VIDEO]
Τιμόθεος Κωττάκης: «Αλλάζει χωροθέτηση η πύλη του Hotspot – Λύση στο πρόβλημα του Ξηροκάμπου»
Μήνυμα Γιάννη Παππά για την επέτειο της 28ης Οκτωβρίου: «Όσο υπάρχει ελληνική ανάσα , δε θα περάσει σκοτάδι χωρίς φως»
Λέρος: Διαψεύδει τον Μιχάλη Κόλια η Αντιδήμαρχος Ελένη Χέλμη για το Bodrum Cup