back to top
Σάββατο, 27 Ιουλίου, 2024

ΛΕΡΟΣ: Συνέντευξη με τον υποψήφιο Δημοτικό Σύμβουλο κ. Τραμπούλη Γιώργο

ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΛΕΡΟΥΛΕΡΟΣ: Συνέντευξη με τον υποψήφιο Δημοτικό Σύμβουλο κ. Τραμπούλη Γιώργο

“Ο Μιχάλης Κόλιας είναι άνθρωπος. Όποιος συνδημότης μας ήθελε να δει τον δήμαρχο έβρισκε πάντα το γραφείο του ανοικτό”


Στα πλαίσια της εξασφάλισης ισότιμης και ισοδίκαιης προβολής των θέσεων και απόψεων των υποψηφίων δημοτικών συμβούλων της Λέρου οι οποίοι πρόκειται να πολιτευτούν στις δημοτικές εκλογές της 18ης Μαΐου, η εφημερίδα «LEROS NEWS» άνοιξε έναν κύκλο συνεντεύξεων, όπου οι υποψήφιοι όλων των παρατάξεων θα μπορούν να προβάλλουν τις θέσεις τους στον Λεριακό Λαό.

Η συνέντευξη που ακολουθεί, ανήκει στην κ. Τραμπούλη Γιώργο, υποψήφιο δημοτικό σύμβουλο της παράταξης “ΛΕΡΟΣ ΜΕ ΟΡΑΜΑ KAI ΣΧΕΔΙΟ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ” του Μιχάλη Κόλια, και είναι ιδιαίτερα ενδιαφέρουσα.

Να σημειωθεί ότι για την προστασία των υποψηφίων από κακόβουλη κριτική, δεν θα δημοσιεύονται ανώνυμα σχόλια


ΕΡΩΤΗΣΗ: Κε Τραμπούλη, ασχολείστε αρκετά χρόνια με τα κοινά. Γιατί επιλέξατε να κατέλθετε ως υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος με την παράταξη Κόλια;

Γ. ΤΡΑΜΠΟΥΛΗΣ: «Διότι ο Δήμαρχος Μιχάλης Κόλλιας έδειξε ότι έχει τα χαρακτηριστικά που χρειάζεται ο δημότης της Λέρου.

α. Εν μέσω της χειρότερης για τη μεταπολεμική Ελλάδα οικονομικής κρίσης κατάφερε να εξασφαλίσει πόρους για βασικά έργα υποδομής για την καθημερινότητα του δημότη, που έλειπαν από τη Λέρο (π.χ. Αφαλάτωση, φράγμα, διαχείρηση σκουπιδιών, μελέτη Χ.Υ.Τ.Υ.)

β. Είναι άνθρωπος. Όποιος συνδημότης μας ήθελε να δει τον δήμαρχο έβρισκε πάντα το γραφείο του ανοικτό. Ο Μιχάλης ήταν πάντα δίπλα στη χαρά και τον πόνο των συνδημοτών μας. Αντιμετωπίζει το πρόβλημα του δημότη σαν να ήταν δικό του πρόβλημα.

γ. Ο Δήμαρχος είναι ένας άνθρωπος ανοιχτός. Ακούει την γνώμη των Δημοτικών Συμβούλων (συμπολίτευσης και αντιπολίτευσης). Δεν είναι συγκεντρωτικός. Αντίθετα συζητούμε και συναποφασίζουμε. Μοιράζει αρμοδιότητες στους συμβούλους που μπορούν να βοηθήσουν. Χτυπάει τις σωστές “πόρτες” και πιέζει για να εξασφαλίσει χρήματα για τη Λέρο».


ΕΡΩΤΗΣΗ: Το νησί μας έχει πολλά προβλήματα. Που θα ρίξετε το βάρος σας εφόσον οι δημότες σας τιμήσουν με την ψήφο τους;

Γ. ΤΡΑΜΠΟΥΛΗΣ: «Η εξασφάλιση πόρων(πέραν των υπαρχόντων) για τη συντήρηση των σχολείων του νησιού μας και την ανέγερση νέων (π.χ. Νηπιαγωγείο Καμάρας, 2ο Νηπιαγωγείο Λακκίου, 4 νέες αίθουσες στο Γυμνάσιο Πλατάνου), προσπάθεια που θα δώσει μια μικρή πνοή στον οικοδομικό τομέα.

-Η ίδρυση Γραφείου Ευρωπαϊκών Προγραμμάτων και Υποθέσεων στο Δήμο μας.

-Η νομιμοποίηση των λιμανιών μας, που θα επιτρέψει τη λειτουργία 2ης Πύλης Εισόδου-Εξόδου και Υδατοδρομίου (υδροπλάνα) στο Λακκί.

-Η ίδρυση Λιμενικού Ταμείου Λέρου, Αγαθονησίου και (πιθανόν) Λειψών.

-Η αξιοποίηση των εσόδων από τις ανεμογεννήτριες στα Λέβιθα (π.χ. Κέντρο Αποκατάστασης Α.Μ.Ε.Α., Κέντρο Απασχόλησης Αυτιστικών Παιδιών και Παιδιών με Μαθησιακές Δυσκολίες, Κέντρο Αποκατάστασης Πολυτραυματιών από Ατυχήματα)».


ΕΡΩΤΗΣΗ: Θεωρείτε ότι οι δημότες θα επιλέξουν τη νέα δημοτική αρχή βάσει των προγραμμάτων και των θέσεων των συνδυασμών ή θα παίξουν ρόλο άλλοι παράγοντες;

Γ. ΤΡΑΜΠΟΥΛΗΣ: «Τρεις παράγοντες πιστεύω ότι θα οδηγήσουν τους συνδημότες μας στην επιλογή Δημάρχου και Δημοτικών Συμβούλων:

α. Το πόσο ανθρώπινοι ήταν κατά το παρελθόν οι υποψήφιοι και το πόσο κοντά στον δημότη ήταν.

β. Οι γνώσεις και οι ικανότητες των υποψηφίων, αφού στο Δήμο χρειαζόμαστε πλέον ανθρώπους που και να γνωρίζουν τί είναι εφικτό, αλλά και πώς θα το υλοποιήσουμε.

γ. Το αν και κατά πόσον το Πρόγραμμα του Συνδυασμου είναι εφικτό και πραγματοποιήσιμο, δεδομένης της χειρότερης στη μεταπολεμική Ελλάδα οικονομικής κρίσης».


ΕΡΩΤΗΣΗ: Ποιο μήνυμα θέλετε να στείλετε στους συμπολίτες σας;

Γ. ΤΡΑΜΠΟΥΛΗΣ: «Δώστε μου την ευκαιρία να συνεχίσω να υπηρετώ τις αγάπες μου: τη Λέρο και τα παιδιά μας».

ενδιαφεροντα θεματα

ΥΓΕΙΑ - ΕΠΙΣΤΗΜΗ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ