back to top
Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

ΛΕΡΟΣ: Συνέντευξη με τον υποψήφιο Δημοτικό Σύμβουλο κ. Μπίλλη Νεκτάριο

ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΛΕΡΟΥΛΕΡΟΣ: Συνέντευξη με τον υποψήφιο Δημοτικό Σύμβουλο κ. Μπίλλη Νεκτάριο

“Το ενδιαφέρον του ΜΙΧΑΛΗ ΚΟΛΙΑ για την άμεση επίλυση σοβαρών κοινωνικών προβλημάτων τον χαρακτηρίζει πέρα από ικανό Δήμαρχο, και άνθρωπο με μεγάλες ευαισθησίες”


Στα πλαίσια της εξασφάλισης ισότιμης και ισοδίκαιης προβολής των θέσεων και απόψεων των υποψηφίων δημοτικών συμβούλων της Λέρου οι οποίοι πρόκειται να πολιτευτούν στις δημοτικές εκλογές της 18ης Μαΐου, η εφημερίδα «LEROS NEWS» άνοιξε έναν κύκλο συνεντεύξεων, όπου οι υποψήφιοι όλων των παρατάξεων θα μπορούν να προβάλλουν τις θέσεις τους στον Λεριακό Λαό.

Η συνέντευξη που ακολουθεί, ανήκει στον κ. Μπίλλη Νεκτάριο, υποψήφιο δημοτικό σύμβουλο της παράταξης “ΛΕΡΟΣ ΜΕ ΟΡΑΜΑ ΚΑΙ ΣΧΕΔΙΟ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ” του Μιχάλη Κόλια, και είναι ιδιαίτερα ενδιαφέρουσα.

Να σημειωθεί ότι για την προστασία των υποψηφίων από κακόβουλη κριτική, δεν θα δημοσιεύονται ανώνυμα σχόλια


ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ

Ο Νεκτάριος Μπίλλης γεννήθηκε στην Λέρο. Είναι πτυχιούχος του τμήματος Κοινωνιολογίας του Παντείου Πανεπιστημίου Αθηνών και σπουδαστής του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών στο Μεταπτυχιακό Πρόγραμμα Σπουδών του τμήματος Διοίκησης Υπηρεσιών.

Από το 2011 είναι Επιστημονικός Συνεργάτης του Βουλευτή Β΄Αθηνών & Υπουργού Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης κ. Κυριάκου Μητσοτάκη. Προηγουμένως είχε διατελέσει Ειδικός Συνεργάτης του Δήμου Λέρου. Έχει επίσης εργαστεί στην ΕΥΔΑΠ, ενώ έχει συνεργαστεί με την Διεθνή Ακαδημία Ομοιοπαθητικής στον τομέα της επιμέλειας εκδόσεων (editing).

Επιπροσθέτως, ανήκει στην ομάδα της εταιρείας “eLysis” η οποία δραστηριοποιείται στον χώρο του digital marketing και της επικοινωνίας, παρέχοντας αντίστοιχες συμβουλές και λύσεις σε επιχειρήσεις.  


ΕΡΩΤΗΣΗ: Κε Μπίλλη, είστε νέος ηλικιακά, αλλά όχι νέος στην πολιτική. Γιατί αποφασίσατε να πολιτευτείτε στην ιδιαίτερη πατρίδα σας, τη Λέρο;

Ν.Μ: Με ιδιαίτερη χαρά και τιμή αποδέχτηκα το κάλεσμα του Δημάρχου Μ. Κόλια να συμμετάσχω στο συνδυασμό του ως υποψήφιος Δημοτικός Σύμβουλος, εν μέσω μιας περιόδου, όπου η Λέρος χρειάζεται όσο ποτέ άλλοτε τη συγκρότηση μιας ενεργής και υγιούς ομάδας, που θα υποστηρίξει το ήδη αξιόλογο έργο που ξεκίνησε πριν 3,5 χρόνια. Σκοπός μας είναι η Λέρος να διαδραματίσει ουσιαστικό ρόλο στον τομέα της ανάπτυξης και να επιλύσουμε τα προβλήματα που ταλανίζουν καθημερινά τους συμπατριώτες μας. Η απόφαση μου να πολιτευτώ στην ιδιαίτερη πατρίδα μου, αποτελεί πέρα από μια κίνηση ευθύνης, σεβασμού και αγάπης προς το νησί και μια ευκαιρία στο να δώσω το παράδειγμα της συμμετοχής στην προσπάθεια της ανανέωσης και της αλλαγής. Ιδιαίτερα, εμείς οι νέοι άνθρωποι πρέπει να στείλουμε το μήνυμα της οριστικής ρήξης με οτιδήποτε θυμίζει παλαιοκομματικές τακτικές και νοοτροπίες, ώστε να ξεφύγουμε άμεσα από τη σκόπελο της πολιτικής απαξίωσης την οποία βιώνουμε όλοι μας. Σε αυτό το πλαίσιο θα με βοηθήσει η εμπειρία και η γνώση που έχω αποκομίσει από την κεντρική πολιτική σκηνή, την οποία θέλω να μεταφέρω στη Λέρο.


ΕΡΩΤΗΣΗ: Πώς αξιολογείτε το μέχρι σήμερα έργο του δημάρχου κ. Μιχ. Κόλια;

Ν.Μ: Ο Μιχάλης Κόλιας ανέλαβε το Δήμο στην χειρότερη οικονομική συγκυρία της μεταπολεμικής Ελλάδας, με μεγάλο ποσοστό μειώσεων των ΚΑΠ, ενώ ταυτόχρονα η εφαρμογή του Καλλικράτη κατέστησε τη λειτουργία της τοπικής αυτοδιοίκησης μη λειτουργική. Όμως, αν και το έργο του ήταν εξαιρετικά δύσκολο, με πείσμα, υπομονή και επιμονή έθεσε τις βάσεις σε τομείς που δεν έτυχαν της δέουσας  προσοχής απο τις προηγούμενες δημοτικές αρχές. Οι ενέργειες για την οριστική λύση της διαχείρισης των απορριμμάτων του νησιού, χρόνιο πρόβλημα το οποίο ιδιαίτερα απειλούσε την δημόσια υγεία των κατοίκων της περιοχής του Ξηροκαμπου. Η αποκατάσταση του φράγματος, έργο το οποίο βρίσκεται στο στάδιο της δημοπράτησης. Ενώ, το ενδιαφέρον του για την άμεση επίλυση σοβαρών κοινωνικών προβλημάτων τον χαρακτηρίζει πέρα από ικανό Δήμαρχο και άνθρωπο με μεγάλες ευαισθησίες.


ΕΡΩΤΗΣΗ: Ποιες είναι οι προτάσεις σας για την επόμενη μέρα των δημοτικών εκλογών;

Ν.Μ: Τα κυρία ζητήματα στα οποία πρέπει να εστιάσουμε την προσοχή μας και τις δυνάμεις μας είναι τα εξής:

Α) η ανάπτυξη των κατάλληλων υποδομών που θα βελτιώσουν την ποιότητα ζωής των συμπολιτών μας και ταυτόχρονα θα δημιουργήσουν νέες θέσεις εργασίας.

Β) η ενίσχυση του νοσοκομείου μας με το απαραίτητο ιατρικό προσωπικό 

Γ) η έντονη παρουσία και δραστηριότητα στην νέα ψηφιακή εποχή μέσα από τα social media και την on line συμμετοχή στην εκδήλωση της γνώμης των πολιτών για τη λήψη σημαντικών αποφάσεων

Δ) παροχή κινήτρων για αύξηση εθελοντικών δράσεων στο νησί μας

Ε) καθώς, και την ανάδειξη της πολιτιστικής μας κληρονομιάς μέσα από στοχευμένες ενέργειες


ΕΡΩΤΗΣΗ: Γιατί θα έπρεπε να εμπιστευτεί ο κόσμος την δική σας παράταξη; Τι διαφορετικό πρεσβεύετε έναντι των άλλων παρατάξεων;

Ν.Μ: Διαβάζοντας τους υποψήφιους του συνδυασμού “Λέρος Με Όραμα και Σχέδιο για Όλους” θα παρατηρήσετε την πρόθεση του Δημάρχου να δημιουργήσει ένα κράμα παλαιού και νέου, εμπειρίας και φρέσκων ιδεών. Γεγονός που δυστυχώς δεν βλεπω να συμβαίνει στους υπόλοιπους συνδυασμούς. Πάντως, θεωρώ ότι παρουσιάζεται μια μεγάλη ευκαιρία για τη Λέρο να στηρίξει το όλο εγχείρημα και είμαι σίγουρος ότι θα το πράξει στις 18 Μαΐου, δίνοντας την εντολή στο συνδυασμό μας.

 

ΕΡΩΤΗΣΗ: Ποιο είναι το μήνυμα που θέλετε να στείλετε στους συμπολίτες σας;

Ν.Μ: Η Λέρος αυτή τη στιγμή χρειάζεται τη συμμετοχή όλων μας στην προσπάθεια της ανανέωσης και της αλλαγής και όχι την επιστροφή της σε πολιτικές που την πλήγωσαν. Στόχος μας είναι να δώσουμε τα κατάλληλα κίνητρα στους συμπολίτες μας και περισσότερο στους νέους, ώστε να ασχοληθούν με τον πρωτογενή και τον δευτερογενή τομέα, μειώνοντας με αυτό τον τρόπο τα υψηλά ποσοστά ανεργίας. Με την ψήφο εμπιστοσύνης που πιστεύω ότι θα μας δώσει ο Λεριακός λαός, θα κάνουμε πράξη έναν ανθρωποκεντρικό Δήμο και μια Λέρο με Όραμα και Σχέδιο για Όλους.

Μπίλλης Νεκτάριος

ενδιαφεροντα θεματα

ΥΓΕΙΑ - ΕΠΙΣΤΗΜΗ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ