back to top
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Λέρος: «Συνάντηση Ειρήνης – II» στις 12, 13 και 14 Ιουλίου 2019

ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΛΕΡΟΥΛέρος: «Συνάντηση Ειρήνης - II» στις 12, 13 και 14 Ιουλίου 2019

Το Ελληνοτουρκικό Σωματείο «Δάφνη – Defne» διοργανώνει «Συνάντηση Ειρήνης-II» στις  12, 13 και 14 Ιουλίου 2019 στη Λέρο.

Η πρωτοβουλία αυτή, σκοπό έχει να γεφυρώσει τις ιδιαιτερότητες της γλώσσας και του πολιτισμού των λαών στις δυο πλευρές του Αιγαίου. Και δεδομένου ότι στη Λέρο υπάρχει  μια Ευρωπαϊκή Κοινότητα, η εκδήλωση πραγματοποιείται σε συνεργασία με την Ευρωπαϊκή Ένωση. Η πρώτη μέρα ξεκινά με ένα στρογγυλό τραπέζι «Ειρήνη και Υγεία» στην βιβλιοθήκη. Οι Έλληνες και Τούρκοι ιατροί θα μιλήσουν με τον συντονιστή που είναι από την Γαλλία.

Τη  δεύτερη  ημέρα,  ομάδα  εθελοντών  γιατρών  Ελλήνων  και  Τούρκων,  από  κοινού,  θα πραγματοποιήσουν σειρά δωρεάν ιατρικών εξετάσεων στους κατοίκους της Λέρου.

Το  βράδυ  της  13ης  Ιουλίου,  θα  πλαισιωθεί  με «Μουσικοχορευτική  βραδιά»  στην πλατεία Πλατάνου, με ζωντανή μουσική, και την συμμετοχή του Συλλόγου Μικρασιατών Λέρου, που θα χορέψει παραδοσιακούς χορούς. Θα συμμετέχει και το χορευτικό του Δήμου του Μπόντρουμ. Ο Σύλλογος «Γυναίκες χωρίς Σύνορα» θα προσφέρει παραδοσιακά εδέσματα και κρασί.

Επίσης θα τραγουδηθούν τραγούδια για την ειρήνη σε διαφορετικές γλώσσες.

Στόχος της βραδιάς είναι να αναδείξει το πολυπολιτισμικό αντάμωμα των λαών στο νησί της Λέρου!

Ο φημισμένος φωτογράφος Izzet Keribar θα παρουσιάσει τα εκθέματα της φωτογραφικής του δουλειάς σε δυο εκθέσεις φωτογραφίας, μία με θέμα «ελληνικά νησιά», στο εστιατόριο του «Καράφλα», και μία ψηφιακή έκθεση με θέμα: «Κωνσταντινούπολη: Η Πόλη των πόλεων».

Στόχος της έκθεσης αυτής είναι να παρουσιάσει την πολυπολιτισμική διάσταση της Κωνσταντινούπολης.

Η τρίτη ημέρα είναι αφιερωμένη στη γαστρονομία, μέσα από την πρωτοβουλία «μαγειρεύουμε για την ειρήνη», όπου όλοι όσοι το επιθυμούν, στα πλαίσια ενός workshop, θα φορέσουν ποδιές και θα επιδοθούν στην από κοινού προετοιμασία εδεσμάτων των δυο πλευρών του Αιγαίου.

Παρόμοια εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί το Σεπτέμβριο την Ίμβρο με την ίδια θεματολογία. Φέτος, τη «Συνάντηση Ειρήνης – ΙΙ», θα πλαισιώσουν διπλωμάτες και προσωπικότητες του πνευματικού και καλλιτεχνικού κόσμου.

Το τριήμερο των εκδηλώσεων τελεί υπό την αιγίδα της Ιεράς Μητροπόλεως Λέρου, Καλύμνου και Αστυπαλαίας, του Δήμου Λέρου και γίνεται σε συνεργασία με τον Σύλλογο «Γυναίκες χωρίς Σύνορα-παράρτημα  Λέρου»,   με  το   Κέντρο  Πολιτισμού   Έρευνας   και  Ανάπτυξης  Λέρου «Άρτεμις», τον Σύλλογο Μικρασιατών Λέρου, τον Ιταλικό Σύλλογο Φίλων Λέρου, καθώς και τη στήριξη του Ιατρικού Συλλόγου Επαρχίας Καλύμνου (Ι.Σ.Ε.Κ.). 

Επικοινωνία: 6939271076 κα Νούφαρο – Γενική Γραμματέας Ελληνοτουρκικού Σωματείου «Δάφνη»

{loadmoduleid 270}

ενδιαφεροντα θεματα

ΥΓΕΙΑ - ΕΠΙΣΤΗΜΗ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ