Σημαντική συνάντηση πραγματοποιήθηκε μεταξύ του Διοικητή του Νοσοκομείου Λέρου, κ. Σταμάτη Καρδάση, και αντιπροσωπείας του Διεθνούς Οργανισμού Μετανάστευσης (ΔΟΜ) και της IOM UN Migration, παρουσία της Κοινωνικής Λειτουργού κ. Καλλιόπης Εμμανουήλ.
Η συνάντηση διεξήχθη σε πολύ καλό κλίμα και συμμετείχαν η Ομάδα Συντονισμού Προγραμμάτων Εθελοντικής Επιστροφής και Επανένταξης των προσφύγων, καθώς και η συντονίστρια του Τμήματος Ψυχοκοινωνικής Υποστήριξης Μεταναστών, που βρίσκονται αυτή την περίοδο στο Κέντρο Υποδοχής και Ταυτοποίησης (ΚΥΤ) της Λέρου.
Η κ. Χριστιάνα Ούτσικα και η κ. Άννα Μαρία Καραμιχάλη ζήτησαν τη συνεργασία και τη στήριξη του κ. Καρδάση στο συγκεκριμένο θέμα, σε συνεννόηση με την κοινωνική λειτουργό που συμμετείχε στη σύσκεψη.
Τόσο η κ. Ούτσικα όσο και η κ. Καραμιχάλη εξέφρασαν τις θερμές τους ευχαριστίες προς τον Διοικητή του Νοσοκομείου για την αδιάλειπτη βοήθεια που παρέχει στους πρόσφυγες και μετανάστες που διαμένουν στο νησί όλα αυτά τα χρόνια. Παράλληλα, ενημέρωσαν ότι πολύ σύντομα αναμένεται να επιλυθεί το πρόβλημα που υπάρχει σήμερα με τη διαθεσιμότητα διερμηνέων στο ΚΥΤ Λέρου.
Η συνεργασία μεταξύ του Νοσοκομείου και του ΔΟΜ αναμένεται να ενισχύσει σημαντικά τις προσπάθειες για τη βελτίωση της υποστήριξης και φροντίδας των προσφύγων και μεταναστών στο νησί.
















![Λέρος: Με λαμπρότητα και παλμό ο εορτασμός της 28ης Οκτωβρίου [VIDEO]](https://lerosnews.gr/wp-content/uploads/2025/10/28okt4-120x86.webp)


ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΣΧΟΛΙΑ
Μήνυμα Γιάννη Παππά για την επέτειο της 28ης Οκτωβρίου: «Όσο υπάρχει ελληνική ανάσα , δε θα περάσει σκοτάδι χωρίς φως»
Λέρος: Διαψεύδει τον Μιχάλη Κόλια η Αντιδήμαρχος Ελένη Χέλμη για το Bodrum Cup
Τιμόθεος Κωττάκης: «Αλλάζει χωροθέτηση η πύλη του Hotspot – Λύση στο πρόβλημα του Ξηροκάμπου»
Τιμόθεος Κωττάκης: «Αλλάζει χωροθέτηση η πύλη του Hotspot – Λύση στο πρόβλημα του Ξηροκάμπου»
Τιμόθεος Κωττάκης: «Αλλάζει χωροθέτηση η πύλη του Hotspot – Λύση στο πρόβλημα του Ξηροκάμπου»