back to top
Τετάρτη, 24 Απριλίου, 2024

Λέρος: Συμμετοχή Δημάρχου σε τηλεδιάσκεψη με τον Περιφερειάρχη και του Δημάρχους του Νοτίου Αιγαίου

ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΛΕΡΟΥΛέρος: Συμμετοχή Δημάρχου σε τηλεδιάσκεψη με τον Περιφερειάρχη και του Δημάρχους του Νοτίου Αιγαίου

Την Παρασκευή 3/4/2020, ο Δήμαρχος Λέρου κ. Μιχάλης Κόλιας συμμετείχε σε ευρεία σύσκεψη μέσω τηλεδιάσκεψης, μετά από πρόσκληση του Περιφερειάρχη Ν. Αιγαίου κ. Χατζημάρκου σε συννενόηση με τον Πρόεδρο της ΠΕΔ Ν. Αιγαίου και Δήμαρχο Ρόδου κ. Καμπουράκη.

Στη διευρυμένη σύσκεψη συμμετείχαν Δήμαρχοι, Αντιπεριφερειάρχες, Έπαρχοι και Αντιδήμαρχοι Δωδεκανήσου και Κυκλάδων, όπου μετά από διαλογική συζήτηση αποφασίστηκε:

1.Η ανάγκη θέσπισης πρόσθετων περιοριστικών μέτρων στις μετακινήσεις από και προς τα νησιά, 

2.Λήψη μέτρων για την οικοδομική εργασία σε ορισμένα νησιά (κυρίως των κυκλάδων,

3.Συντονισμό δράσεων με κοινωνικό πρόσημο για τη διεύρυνση του προγράμματος επισιτιστικής βοήθειας.

Στην τοποθέτησή του ο Δήμαρχος Λέρου αφού ευχαρίστησε τους κατοίκους του νησιού για την πιστή εφαρμογή των μέτρων για τη μη διάδοση του Κορωνοϊού, τόνισε τα σοβαρά προβλήματα που υπάρχουν στο ΚΥΤ Λέρου με τον συνωστισμό των προσφύγων – μεταναστών που επικρατεί στο κέντρο, ζητώντας την παντελή απαγόρευση μετακινήσεων, όπως και την άμεση και επιτακτική ανάγκη παραμονής του προσωπικού που υπηρετεί στα σώματα ασφαλείας σε κατ’ οίκον περιορισμό κατά την άφιξή τους στο νησί, για τη διασφάλιση της δημόσιας υγείας.

Όσον αφορά τη λήψη περιοριστικών μέτρων για την οικοδομική εργασία ο Δήμαρχος Λέρου ήταν αρνητικός.

Επίσης ο κ. Κόλιας ζήτησε από τον Περιφερειάρχη την άμεση προμήθεια μηχανήματος ανίχνευσης του Κορωνοϊού, καθώς και την προμήθεια Rapid Test ανίχνευσης του ιού, αλλά και υγειονομικού υλικού για το νοσοκομείο της Λέρου, τονίζοντας παράλληλα την υποστελέχωση του Νοσοκομείου.

Όσον αφορά την διαφαινόμενη επισιτιστική κρίση, ο Δήμαρχος Λέρου εξέφρασε την άποψη της παροχής συσκευασμένων τροφίμων στις ευπαθείς ομάδες του νησιού, με λίστα η οποία θα σταλεί στις αρμόδιες υπηρεσίες της Περιφέρειας μέχρι την Τετάρτη 8.4.2020.

Τέλος, ορίστηκε εκ νέου τηλεδιάσκεψη την Τετάρτη 8.4.2020 και ώρα 13.30.

ενδιαφεροντα θεματα

ΥΓΕΙΑ - ΕΠΙΣΤΗΜΗ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ