back to top
Σάββατο, 27 Ιουλίου, 2024

ΛΕΡΟΣ: Συγκέντρωση διαμαρτυρίας για τη διαθεσιμότητα των 14 εργαζομένων στο Νοσοκομείο [ΦΩΤΟ – VIDEO]

ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΛΕΡΟΥΛΕΡΟΣ: Συγκέντρωση διαμαρτυρίας για τη διαθεσιμότητα των 14 εργαζομένων στο Νοσοκομείο

Σε καθεστώς διαθεσιμότητας τίθενται 9 εργαζόμενοι – πληρώματα ασθενοφόρων και 5 φύλακες που εργάζονται στο νοσοκομείο της Λέρου, γεγονός που έχει προκαλέσει μεγάλη αναστάτωση στο νησί μας.

Συγκεκριμένα, μετά από σχετική απόφαση του υπουργείου Υγείας, ο κλάδος των οδηγών καταργείται ως ειδικότητα σε όλα τα νοσηλευτικά ιδρύματα ενώ προβλέπεται η άμεση ένταξη των οδηγών στην κινητικότητα. 

Το υπουργείο Υγείας υποστηρίζει ότι στόχο έχει να ενισχύσει το ρόλο του ΕΚΑΒ, και να μεταφερθούν εκεί όσοι οδηγοί από τη διαθεσιμότητα κριθεί ότι είναι απαραίτητοι, για να λειτουργήσει πιο αποδοτικά αυτή η νευραλγική υπηρεσία της υγείας, ενώ βουλευτές του Νομού, της ΝΔ, ισχυρίζονται ότι κανένας εργαζόμενος του Νοσοκομείου Λέρου δεν θα απολυθεί.

Οι Δήμαρχοι Λέρου και Πάτμου κ.κ. Κόλιας, Στόικος, βρίσκονται στην Αθήνα και πιέζουν τον Υπουργό Υγείας, ώστε να δοθεί άμεση λύση στο πρόβλημα.

Σήμερα το πρωί, μετά από σχετική πρόσκληση, οι εργαζόμενοι και οι κάτοικοι της Λέρου προχώρησαν σε συγκέντρωση διαμαρτυρίας, έξω από την πύλη του Νοσοκομείου, στο Λακκί.

ΑΚΟΛΟΥΘΕΙ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΚΟ ΥΛΙΚΟ ΚΑΙ VIDEO ΑΠΟ ΤΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ


Συγκέντρωση διαμαρτυρίας διαθεσιμότητα

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας διαθεσιμότητα

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας διαθεσιμότητα

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας διαθεσιμότητα

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας διαθεσιμότητα

Ευχαριστούμε τον κ. Βασιλικό Νικόλαο για το φωτογραφικό υλικό καθώς και τον κ. Βιρβίλη για το VIDEO

ενδιαφεροντα θεματα

ΥΓΕΙΑ - ΕΠΙΣΤΗΜΗ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ