back to top
Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

ΛΕΡΟΣ: Στον Πρωθυπουργό διαμαρτύρεται ο Δήμαρχος για τη φημολογούμενη αύξηση του ΦΠΑ

ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΛΕΡΟΥΛΕΡΟΣ: Στον Πρωθυπουργό διαμαρτύρεται ο Δήμαρχος για τη φημολογούμενη αύξηση του ΦΠΑ

Ακόμη μια επιστολή με αποδέκτη τον Πρωθυπουργό κ. Αντώνη Σαμαρά εξέδωσε ο Δήμαρχος Λέρου κ. Κόλιας, με αφορμή τη φημολογούμενη αύξηση των χαμηλών συντελεστών ΦΠΑ.

Στην επιστολή αυτή, ο κ. Κόλιας αναφέρει τα εξής:

“Αξιότιμε κύριε Πρωθυπουργέ,

Ως Δήμαρχος της Λέρου, ενός μικρού ακριτικού νησιού στο Νοτιοανατολικό άκρο της Ελλάδας και της Ευρώπης, που προσπαθεί να επιβιώσει και να αναπτυχθεί τουριστικά, θέλω να σας εκφράσω τη βαθύτατη αγωνία και ανησυχία, τόσο του Δημοτικού Συμβουλίου Λέρου, όσο και ολόκληρου του νησιού μου για το ενδεχόμενο κατάργησης των μειωμένων συντελεστών Φ. Π. Α. στα νησιά μας, που αυτή την ώρα και σύμφωνα με διαρροές και πληροφορίες, βρίσκεται στο τραπέζι της τελικής διαπραγμάτευσης μεταξύ κυβέρνησης και δανειστών.

Μια τέτοια φημολογούμενη αύξηση του Φ.Π.Α. στα νησιά μας, θα αποτελούσε ένα ακόμη οδυνηρό πλήγμα στο βιοτικό επίπεδο μας και στην τοπική οικονομία, η οποία στηρίζεται κυρίως στον τουρισμό.

Η μείωση της αγοραστικής δύναμης των κατοίκων μας, που ήδη καλούνται να πληρώσουν πολύ υψηλές τιμές για την προμήθεια βασικών αγαθών σε σχέση με την ηπειρωτική Ελλάδα, αλλά και η μείωση της ανταγωνιστικότητας των επιχειρήσεων μας, θα έχουν ως αποτέλεσμα τη σημαντική μείωση των εσόδων για τον κρατικό προϋπολογισμό και όχι αύξηση τους, όπως προσδοκούν αυτοί που σχεδιάζουν τέτοια μέτρα τα οποία δε διαθέτουν καμία οικονομική λογική και πρακτική.

Τα οικονομικά αποτελέσματα και τα μεγέθη απόδοσης του τουριστικού προϊόντος αποδεικνύουν ότι οι μειώσεις στους συντελεστές φορολόγησης αποδίδουν πολύ περισσότερα θετικά αποτελέσματα και συμβάλλουν στην ανάπτυξη της περιοχής και στη μείωση της ανεργίας, αντί τα ολέθρια αποτελέσματα που θα επιφέρουν οι αυξήσεις στους συντελεστές φορολόγησης.

Η συνεχόμενη αύξηση της τουριστικής κίνησης τα δυο τελευταία χρόνια και η συνεισφορά στη δημιουργία πρωτογενούς πλεονάσματος, παρά τη δύσκολη οικονομική συγκυρία επιβεβαιώνει τις θέσεις μας. Αυτή την ύστατη ώρα δηλώνουμε προς κάθε κατεύθυνση πως το ειδικό φορολογικό καθεστώς των νησιών είναι για εμάς αδιαπραγμάτευτο και είμαστε αποφασισμένοι να το προασπίσουμε με κάθε τρόπο.

Ως εκ τούτου η σθεναρή και δυναμική αντίδραση μας είναι δεδομένη.

Η τυφλή φοροεισπρακτική λογική και η αδιέξοδη πολιτική που επιβάλλεται στη χώρα, δε μπορεί να περάσει ως οδός σωτηρίας.

Προσδοκούμε ότι δε θα δεχτείτε επ ουδενί την απαίτηση αυτή της Τρόικας και θα ισχύσουν επακριβώς οι διαβεβαιώσεις που έχουμε λάβει από εσάς, αλλά και από όλους τους κυβερνητικούς εκπροσώπους, σε παλαιότερες συναντήσεις με εκπροσώπους φορέων του Νοτίου Αιγαίου, για τη διατήρηση του μειωμένου κατά 30% συντελεστή Φ.Π.Α. για το νησιωτικό μας χώρο και για το νησί της Λέρου ειδικότερα”.


Ο Δήμαρχος Λέρου

Κόλιας Μιχαήλ

{widget:social-share-button}

ενδιαφεροντα θεματα

ΥΓΕΙΑ - ΕΠΙΣΤΗΜΗ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ