back to top
Κυριακή, 8 Σεπτεμβρίου, 2024

Λέρος: Στη Βουλή το θέμα μη συντήρησης των μονάδων αφαλάτωσης

ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΛΕΡΟΥΛέρος: Στη Βουλή το θέμα μη συντήρησης των μονάδων αφαλάτωσης

Ερώτηση στη βουλή στο πλαίσιο κοινοβουλευτικού ελέγχου, απηύθυνε ο Πρόεδρος του Κόμματος ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΛΥΣΗ κ. Κυριάκος Βελόπουλος, προς τον Υπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας καθώς και στον κ. Υπουργό Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, αναφέροντας τα εξής:

“Κύριοι Υπουργοί,

Πρόσφατα μας ενημέρωσαν κάτοικοι της Λέρου ότι το νησί τους κηρύχθηκε «… σε κατάσταση Έκτακτης Ανάγκης Πολιτικής Προστασίας…», λόγω εκδήλωσης φαινομένων λειψυδρίας. Η εν λόγω κήρυξη θα ισχύσει για ένα (1) μήνα, ήτοι έως και 25 Ιουλίου 2024. Ωστόσο, όπως μας καταγγέλθηκε, απόρροια της κατάστασης που επικρατεί στο νησί, η οποία οδήγησε στην αναφερόμενη κήρυξη, θεωρείται ως ένα βαθμό και η έλλειψη συντήρησης κατά το προηγούμενο χρονικό διάστημα των Μονάδων Αφαλάτωσης.

Με δεδομένα όλα τα παραπάνω,

Ερωτώνται οι κ. κ. Υπουργοί:

Προτίθεστε όπως μας ενημερώσετε αν οι καταγγελίες ευσταθούν σχετικά με την έλλειψη βούλησης κατά το προηγούμενο διάστημα συντήρησης των Μονάδων Αφαλάτωσης από τους αρμοδίους του συγκεκριμένου νησιού, οι οποίοι θα έπρεπε να τις διατηρούν σε κατάσταση ετοιμότητας δεδομένου ότι διάγουμε και τη θερινή περίοδο; Τι έχετε αποφανθεί αν έχετε διεξάγει τις σχετικές έρευνες επί του ζητήματος;”

Ο ερωτών Βουλευτής

ΒΕΛΟΠΟΥΛΟΣ ΚΥΡΙΑΚΟΣ


Επί της ανωτέρω ερώτησης, ο Υπουργός Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας κ. Κικίλιας απάντησε ως εξής:

“Σε απάντηση του ανωτέρω μέσου κοινοβουλευτικού ελέγχου και σε ό,τι αφορά στο Υπουργείο Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, σας γνωρίζουμε ότι, δυνάμει της υπ’ αριθ. Α2594/ 25-06-2024 (ΑΔΑ: 6ΦΖΓ46ΝΠΙΘ-ΨΡΡ) Απόφασης του Γενικού Γραμματέα Πολιτικής Προστασίας, αποφασίστηκε η κήρυξη σε κατάσταση Έκτακτης Ανάγκης Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Λέρου της Περιφερειακής Ενότητας Καλύμνου της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου, για την διαχείριση των συνεπειών που ενδέχεται να προκύψουν από την εκδήλωση φαινομένων λειψυδρίας στην παραπάνω περιοχή. Η εν λόγω κήρυξη ισχύει από την ημερομηνία έκδοσης της παρούσης και για έναν (1) μήνα, ήτοι έως και 25 Ιουλίου 2024.

Όσον αφορά στα ζητήματα που δεν άπτονται των αρμοδιοτήτων μας, και προκειμένου να δοθεί μια σαφής και ολοκληρωμένη απάντηση επί των τεθέντων ερωτημάτων, αρμόδιο να σας ενημερώσει είναι το συνερωτώμενο Υπουργείο”.

Ο ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΚΛΙΜΑΤΙΚΗΣ ΚΡΙΣΗΣ
ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ

Βασίλης Κικίλιας

ενδιαφεροντα θεματα

ΥΓΕΙΑ - ΕΠΙΣΤΗΜΗ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ