back to top
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

ΛΕΡΟΣ: Στη βουλή η επιλεκτική κατάργηση από την κυβέρνηση του υποθηκοφυλακείου

ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΛΕΡΟΥΛΕΡΟΣ: Στη βουλή η επιλεκτική κατάργηση από την κυβέρνηση του υποθηκοφυλακείου

Ερώτηση για την επιλεκτική κατάργηση από την κυβέρνηση του υποθηκοφυλακείου της Λέρου κατέθεσε στη Βουλή προς τον Υπουργό Δικαιοσύνης ο Βουλευτής Δωδεκανήσου, κ. Μάνος Κόνσολας.

Παράλληλα, κατέθεσε με τη μορφή αναφορών και την έγγραφη διαμαρτυρία του Δήμου Λέρου αλλά και του Επάρχου. Ο κ. Κόνσολας ζητά να συνεχιστεί η λειτουργία του υποθηκοφυλακείου Λέρου και κάνει λόγο για άνιση και άδική αντιμετώπιση εις βάρος της Λέρου.

Το πλήρες κείμενο της Ερώτησης του κ. Κόνσολα:


Αθήνα, 27 Ιουλίου 2016

Ε Ρ Ω Τ Η Σ Η

Προς

Κύριο Υπουργό Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρώπινων Δικαιωμάτων

ΘΕΜΑ: «Η κατάργηση του υποθηκοφυλακείου Λέρου συνιστά άνιση και άδικη αντιμετώπιση»

Η κυβέρνηση συνεχίζει να μην αντιλαμβάνεται την αναγκαιότητα της λειτουργίας των υποθηκοφυλακείων στα νησιά του Αιγαίου.

Το χειρότερο από όλα, όμως, είναι ότι δεν αντιλαμβάνεται το μέγεθος των προβλημάτων που δημιουργούνται.

Στο νομοσχέδιο που αναρτήθηκε στην ιστοσελίδα του Υπουργείου Δικαιοσύνης στις 22 Ιουλίου, καταργείται το υποθηκοφυλάκειο Λέρου, ενώ στις αλλαγές που έγιναν στο νομοσχέδιο προβλέπεται η διατήρηση των υποθηκοφυλακείων Καλύμνου, Πάτμου και Καρπάθου.

Η εξαίρεση της Λέρου, εκτός του ότι συνιστά άδικη και άνιση αντιμετώπιση αποτελεί μια ακατανόητη απόφαση.

Ενώ υπήρχε  δέσμευση για τη διατήρηση των υποθηκοφυλακείων στα νησιά της Δωδεκανήσου, τελικά το μόνο υποθηκοφυλακείο που καταργείται είναι αυτό της Λέρου, τη στιγμή, μάλιστα, που δεν προκαλείται κόστος στον κρατικό προϋπολογισμό.

Με την κατάργηση του υποθηκοφυλακείου Λέρου, η κυβέρνηση εξαναγκάζει πολίτες και δικηγόρους του νησιού να μεταβαίνουν στην Κω, με ό,τι αυτό σημαίνει σε οικονομικό κόστος και σε απώλεια χρόνου.

Σας επισημαίνω, επίσης, ότι ο Δήμος της Λέρου προτίθεται να διαθέσει δωρεάν ακίνητο για τη στέγαση του υποθηκοφυλακείου.

Η κυβέρνηση οφείλει άμεσα να αποκαταστήσει την άνιση αντιμετώπιση που υφίσταται η Λέρος.

Κατόπιν των ανωτέρω

Ερωτάται ο Κύριος Υπουργός

  1. Εάν προτίθεται να αποκαταστήσει άμεσα την άδικη αντιμετώπιση της Λέρου και να συμπεριληφθεί και το υποθηκοφυλακείο Λέρου σε αυτά που διατηρείται η λειτουργία τους.

Ο Ερωτών Βουλευτής

Μάνος Κόνσολας

Βουλευτής Δωδεκανήσου

ενδιαφεροντα θεματα

ΥΓΕΙΑ - ΕΠΙΣΤΗΜΗ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ