back to top
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Λέρος: Σημαντική ενημερωτική εκδήλωση για ευκαιρίες χρηματοδότησης LEADER

ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΛΕΡΟΥΛέρος: Σημαντική ενημερωτική εκδήλωση για ευκαιρίες χρηματοδότησης LEADER

Πρόκληση για την αναβάθμιση και την αύξηση του αριθμού των μικρών επιχειρήσεων παραγωγής και εκμετάλλευσης των τοπικών αγροτικών προϊόντων, συνιστά το επιδοτούμενο πρόγραμμα Leader / CLLD που προκηρύχθηκε την περασμένη εβδομάδα στη Δωδεκάνησο.

Η επιδότηση για αυτές τις κατηγορίες επενδύσεων μπορεί να φτάσει ακόμα και στο 75% της συνολικής δαπάνης, γεγονός που σημαίνει πως οι τελικοί δικαιούχοι θα έχουν μια μοναδική ευκαιρία να οργανώσουν τις δραστηριότητές τους και να βελτιώσουν την ίδια τους τη ζωή.

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΣΕ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ

Η Αναπτυξιακή Δωδεκανήσου (ΑΝ.ΔΩ.) Α.Ε. σε συνεργασία με τον Δήμο Λέρου, διοργανώνουν ενημερωτική συνάντηση – συζήτηση για το νέο πρόγραμμα LEADER / CLLD στο Λακκί.

Στελέχη της ΑΝΔΩ θα παρουσιάσουν τις δράσεις του νέου LEADER / CLLD και θα ενημερώσουν για τις ευκαιρίες χρηματοδότησης μέσω της τρέχουσας προκήρυξης του προγράμματος.

Η ενημερωτική συνάντηση θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 26/6/2019 και ώρα 19.30 στο Κινηματοθέατρο.

Πρόσκληση Υποβολής Προτάσεων για τα ιδιωτικά έργα του LEADER / CLLD (Καταληκτική ημερομηνία: Τρίτη 10/9/2019, ώρα: 15:00)


1η Πρόσκληση του Τοπικού Προγράμματος CLLD/LEADER Δωδεκανήσου για υποβολή ΙΔΙΩΤΙΚΩΝ ΕΡΓΩΝ

Η ΑΝ.ΔΩ. Α.Ε. ως Ομάδα Τοπικής Δράσης του τοπικού προγράμματος CLLD/LEADER του Π.Α.Α. 2014-2020, Υπομέτρο 19.2 «Στήριξη υλοποίησης δράσεων των στρατηγικών τοπικής ανάπτυξης με πρωτοβουλία τοπικών κοινοτήτων (CLLD/LEADER)», δημοσιοποίησε την πρώτη πρόσκληση για υποβολή προτάσεων προς ένταξη και χρηματοδότηση στο πλαίσιο των δράσεων 19.2.2 «Ανάπτυξη/βελτίωση της επιχειρηματικότητας και  ανταγωνιστικότητας της περιοχή εφαρμογής σε εξειδικευμένους τομείς, περιοχές ή δικαιούχους» και 19.2.3 «Οριζόντια ενίσχυση στην ανάπτυξη/βελτίωση της επιχειρηματικότητας και ανταγωνιστικότητας της περιοχή εφαρμογής»

Οι αιτήσεις στήριξης υποβάλλονται υποχρεωτικά ηλεκτρονικά μέσω της ιστοσελίδας του Πληροφοριακού Συστήματος Κρατικών Ενισχύσεων (ΠΣΚΕ) (www.ependyseis.gr) (με συνημμένα την «Αίτηση στήριξης – Συμπληρωματικά στοιχεία» και τα φορολογικά έντυπα που προβλέπονται, σε μορφή pdf) και προϋποθέτει να έχει προηγηθεί διαδικασία απόκτησης προσωπικών κωδικών πρόσβασης από τον/ την δυνητικό/ή δικαιούχο.

Ημερομηνία έναρξης ηλεκτρονικής υποβολής πρότασης: 11/06/2019 και ώρα 13:00

Ημερομηνία λήξης ηλεκτρονικής υποβολής πρότασης:  10/09/2019 και ώρα 15:00 

Η συνολική Δημόσια Δαπάνη της πρόσκλησης ανέρχεται σε 4.120.000,00 €.

Το ποσοστό ενίσχυσης είναι από 40% έως 75%, ανάλογα με την υποδράση και το εφαρμοζόμενο καθεστώς ενίσχυσης.

Περιοχή εφαρμογής είναι ολόκληρη η Δωδεκάνησος πλην της Δημοτικής Ενότητας Ρόδου. 

Ως μέγιστος προϋπολογισμός των υποβαλλόμενων προτάσεων ορίζεται το ποσό των 600.000 €

Δυνητικοί δικαιούχοι του προγράμματος και ανάλογα με τις υποδράσεις, είναι:

Φυσικά (αγρότες ή μη αγρότες) ή Νομικά Πρόσωπα που σε κάθε περίπτωση θα πρέπει να συνιστούν πολύ μικρές, μικρές ή μεσαίες επιχειρήσεις κατά την έννοια της σύστασης 2003/361/ΕΚ της Επιτροπής για τον ορισμό των ΜΜΕ (με εξαίρεση αυτές που λειτουργούν υπό τη μορφή της κοινωνίας, της εταιρείας αστικού δικαίου και της κοινοπραξίας) 

Ενδεικτικά ενισχύονται πράξεις που αφορούν σε:

  • ιδρύσεις, εκσυγχρονισμούς, επεκτάσεις, μετεγκαταστάσεις μονάδων για την εξυπηρέτηση της αγροδιατροφής  (Ζυθοποιία, Επεξεργασία προϊόντων κυψέλης (γύρη, πρόπολη, βασιλικός πολτός), Πυρηνελαιουργεία, Παραγωγή αποσταγμάτων από οπωροκηπευτικά ή αμπελοοϊνικής προέλευσης, Μεταποίηση γεωργικών προϊόντων για την παραγωγή προϊόντων διατροφής), σε όλη την περιοχή εφαρμογής
  • ιδρύσεις, εκσυγχρονισμούς, επεκτάσεις, μετεγκαταστάσεις, μονάδων παραγωγής, σε τομείς φυτικής και ζωικής παραγωγής, με αποτέλεσμα γεωργικό προϊόν, στους κλάδους:  Κρέας-πουλερικά-κουνέλια, Γάλα, Αυγά, Μελισσοκομία, Ζωοτροφές, Δημητριακά, Ελαιούχα προϊόντα (εκτός από ιδρύσεις ελαιοτριβείων), Οίνος, Οπωροκηπευτικά-ακρόδρυα-ξηροί καρποί, Φαρμακευτικά και αρωματικά φυτά, Ξύδι
  • εκσυγχρονισμό τουριστικών καταλυμάτων, μόνο στα νησιά με λιγότερους από 3.000 κατοίκους,
  • εκσυγχρονισμό επιχειρήσεων στον εναλλακτικό τουρισμό – εκτός αυτών που σχετίζονται με το θαλάσσιο περιβάλλον ως άθλημα ή ψυχαγωγία, σε όλη την περιοχή εφαρμογής
  • εκσυγχρονισμό των χώρων εστίασης (όχι αναψυχής) και την  ποιοτική αναβάθμιση των εστιατορίων με την προϋπόθεση ότι διαθέτουν ή θα διαθέτουν πιστοποίηση ποιότητας με αναγνωρισμένο πρότυπο, μόνο στα νησιά με λιγότερους από 3.000 κατοίκους,
  • επιχειρήσεις παραγωγής ειδών παραδοσιακής τέχνης & χειροτεχνίας, διακοσμητικών ειδών, κοσμημάτων, ειδών διατροφής μετά την 1η μεταποίηση (μονάδες παραγωγής έτοιμων φαγητών, αρτοποιίας, ζαχαροπλαστικής κλπ),  μονάδες παραγωγής αιθέριων ελαίων, μονάδες παραγωγής προϊόντων κοσμετολογίας, βιοτεχνίες επεξεργασίας πέτρας, ξύλου –σιδήρου, παραγωγής δερματίνων ειδών, ειδών συσκευασίας, σε όλη την περιοχή εφαρμογής
  •  επιχειρήσεις παροχής υπηρεσιών με αποδεδειγμένη έλλειψη της προτεινόμενης υπηρεσίας, (π.χ. φροντιστήρια ξένων γλωσσών, μουσικοδιδασκαλείο, εκμάθησης Η/Υ), ευεξίας και αισθητικής, παιδικών σταθμών, παιδότοπων, θεαμάτων (π.χ. κινηματογράφος), καλλιτεχνών (ζωγράφοι, γλύπτες, συγγραφείς), αθλητισμού (π.χ. γυμναστήριο), σε όλη την περιοχή εφαρμογής. 

Η 1η πρόσκληση και όλο το πληροφοριακό υλικό βρίσκονται στην σελίδα της ΑΝΔΩ ΑΕ: http://www.ando.gr/clld/clld_paa_pr2 και τις επόμενες μέρες στα www.agrotikianaptixi.gr και www.espa.gr. 

Για περισσότερες  πληροφορίες σχετικά με την υποβολή των προτάσεων, την συμπλήρωση των αιτήσεων στήριξης και άλλες διευκρινίσεις υπεύθυνοι είναι οι: Γεωργία Γουδουλάκη, Ανθούλα Κοτζιμπασοπούλου και Γεώργιος Πουλάκης, στο τηλ: +302241075323, e-mail: ando@ando.gr.

{loadmoduleid 270}

ενδιαφεροντα θεματα

ΥΓΕΙΑ - ΕΠΙΣΤΗΜΗ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ