back to top
Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

ΛΕΡΟΣ: Ξεκινά το φεστιβάλ «The Yellow Days»

ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΛΕΡΟΥΛΕΡΟΣ: Ξεκινά το φεστιβάλ «The Yellow Days»

«Η ομορφιά ήταν πάντα στο να βλέπεις τη διαφορετικότητα μέσα στις κοινωνικές ομάδες. Το να βρίσκονται δηλαδή μαζί, άνθρωποι διαφορετικής εθνότητας και θρησκευτικών πεποιθήσεων και να ανταλλάσσουν σκέψεις και ιδέες ή απλά να απολαμβάνουν την ύπαρξή τους», δήλωσε η Νίνα Αλόνσο, διευθύντρια του φεστιβάλ «The Yellow Days» που θα πραγματοποιηθεί από τις 31 Αυγούστου έως τις 3 Σεπτεμβρίου 2017, στη Λέρο.

Τι είναι το Yellow Days; 

Το Yellow Days είναι μια εκδήλωση ανάμιξης πολιτισμού και τέχνης! Θέλουμε να χρησιμοποιήσουμε αυτή την εκδήλωση ως πλατφόρμα για να μοιραστούμε τους πολιτισμούς μας και να θυμηθούμε όλα αυτά που μας ενώνουν: Φαγητό, Μουσική, Τέχνη, Εορτασμός και Εκπαίδευση. Θέλουμε να γιορτάσουμε την ποικιλομορφία και τη διαφορετικότητα σε μια τετραήμερη εκδήλωση που θα λάβει χώρα ανάμεσα στο Λακκί και τη Μερικιά. Το Yellow Days είναι ανοιχτό για όποιον ντόπιο θέλει να συμμετάσχει και να αναμιχθεί.

Γιατί διαλέξατε το νησί της Λέρου;

Η Λέρος μας επέλεξε! Προέρχεται αρχικά λόγω του εθελοντισμού. Πριν από ένα χρόνο ερωτευτήκαμε το νησί και παρατηρήσαμε μεγάλη ποικιλία στις κοινότητες που ζουν εδώ. Συνδυάζοντας την πλούσια ιστορία και την τρέχουσα κατάσταση, γεννήθηκε η ιδέα να συνδυάσουμε όλα αυτά τα στοιχεία και να γιορτάσουμε τις βασικές πολιτιστικές πτυχές του καθενός χρησιμοποιώντας μια βασική πλατφόρμα που συνδέει όλους μας: Φαγητό, Μουσική και Εκπαίδευση.

Ποιος είναι πίσω από το Yellow Days;

Καμία φανταχτερή εταιρεία ή εταιρική επιχείρηση. Είμαστε μια ομάδα φίλων με διαφορετικά επαγγέλματα από όλο τον κόσμο (Ισπανία, Αγγλία, Γερμανία, Ρουμανία, Πορτογαλία). Μια ομάδα νέων, δυναμικών δημιουργών που πιστεύουν ότι η θετική αλλαγή γίνεται μέσω του λόγου, μέσω της ικανότητας δημιουργίας μιας κοινής αφήγησης, ανεξάρτητα από το πού προέρχεται και σε τι πιστεύει ο καθένας. Θέλουμε να δείξουμε στον υπόλοιπο κόσμο την πραγματική και μεγάλη εικόνα της Λέρου και να γίνουμε ένα παράδειγμα όλοι μαζί για αυτό που κάνει τους ανθρώπους πιο σπουδαίους, το να μοιράζονται αυτό που γνωρίζουν και αγαπάνε!

Πώς χρηματοδοτείται το φεστιβάλ και πού θα χρησιμοποιηθούν τα χρήματα;

Τη χρονιά που πέρασε, στην Αγγλία, συγκεντρώσαμε χρήματα οργανώνοντας διάφορες εκδηλώσεις με σκοπό την υλικοτεχνική υποστήριξη του φεστιβάλ: μουσικές εκδηλώσεις, καλλιτεχνικές, εορταστικές, δείπνα, κλπ. Έχουμε επίσης μια σελίδα crowdfunding που περιγράφει τι κάνουμε και ένα διαφημιστικό βίντεο, ώστε ο καθένας να μπορεί να μάθει για μας και να κάνει δωρεά για να μας βοηθήσει να γίνει πραγματικότητα το φεστιβάλ αυτό.  Κανένας δεν πληρώνεται για να είναι εδώ μαζί μας και όσοι συμμετέχουν στην εκδήλωση Yellow Days το κάνουν αφιλοκερδώς και με δικά τους έξοδα!

Η συμμετοχή στην εκδήλωση προϋποθέτει μια συνεισφορά 5€ την ημέρα και είναι ΔΩΡΕΑΝ την Πέμπτη, 31 Αυγούστου ξεκινώντας στις 6μμ! Το εισιτήριο περιλαμβάνει όλες τις ψυχαγωγικές δραστηριότητες, τα εργαστήρια και το δωρεάν γεύμα για όλους. Κάθε μέρα θα υπάρχει ένα παραδοσιακό γεύμα το οποίο θα μαγειρέψουμε και θα φάμε όλοι μαζί. Έτσι, εάν έχετε μεράκι με τη μαγειρική, παρακαλώ επικοινωνήστε μαζί μας. Όλες οι ιδέες, οι συνταγές και οι λάτρεις του φαγητού μας είναι απαραίτητοι για να μας βοηθήσουν να βρούμε το δρόμο για μια εύγευστη εκκίνηση της ημέρας μας!

Τα έσοδα από την εκδήλωση θα επιστραφούν στις δημόσιες υπηρεσίες της Λέρου: το τοπικό νοσηλευτικό ίδρυμα, η τράπεζα αίματος, οι πρόσκοποι… Αυτή είναι μια κοινοτική εκδήλωση, που χτίστηκε από την κοινότητα για την κοινότητα. Στόχος μας είναι να παρέχουμε θετική αλλαγή όσο είναι δυνατόν, μεγάλη ή μικρή! 

Τι να περιμένετε από το φεστιβάλ Yellow Days;

Το Yellow Days είναι μια ευκαιρία να απολαύσετε ένα ευρύ φάσμα δραστηριοτήτων. Μαζί: Οι ντόπιοι της Λέρου, οι πρόσφυγες που κατοικούν στο νησί και δημιουργοί από την Αγγλία, την Αθήνα και όλο τον κόσμο θα δημιουργήσουν μια σειρά από εργαστήρια και μουσικές παραστάσεις, θα μαγειρέψουν νόστιμα πιάτα από όλες τις χώρες, θα παίξουν μουσική και θα αναμίξουμε τα στυλ μας. Ένα μέρος όπου μπορούμε να χορέψουμε, να εκπλαγούμε από την τέχνη, να μοιραστούμε μια ιδέα, μια σκέψη, ένα ποίημα ή μια εμπειρία. Μαζί δημιουργούμε ένα περιβάλλον όπου μπορούμε να ακούσουμε νέες απόψεις, να δώσουμε φωνή στα πάθη μας και να εκφραστούμε πλήρως. Με αυτή την εκδήλωση στοχεύουμε να φέρουμε μαζί τους ανθρώπους: ανεξάρτητα από την ηλικία, το χρώμα, τη θρησκεία ή την κοινωνική κατάσταση. Πιστεύουμε ότι κάθε ένας από εμάς είναι μοναδικός και όταν όλοι ενώσουμε δυνάμεις μπορεί να δημιουργηθεί πραγματική πρόοδος. Διαλύουμε τα τείχη που έχει δημιουργήσει η κοινωνία για εμάς συνδυάζοντας όλους τους ανθρώπους από διαφορετικά υπόβαθρα και ιστορίες. Ντόπιοι, πρόσφυγες και δημιουργοί από όλο τον κόσμο να μοιράζονται τα πράγματα που μας ενώνουν.

Μην υποτιμάτε τον εαυτό σας: Εάν έχετε κάτι που είστε παθιασμένοι ή απλά κάτι που θέλετε να μοιραστείτε, αυτή είναι η ευκαιρία γι ‘αυτό! Υπάρχουν ήδη διάφοροι τρόποι συμμετοχής και είμαστε ανοιχτοί σε νέες ιδέες και προτάσεις! Το φεστιβάλ Yellow Days είναι μια εκδήλωση για όλους μας, οπότε μη διστάσετε να μας επικοινωνήσετε τις σκέψεις και τις ιδέες σας!

– Εργαστήρια:

Δημιουργικά, κοινωνικά, εκπαιδευτικά για παιδιά ή/ και ενήλικες. 

Ακολουθούν μερικά παραδείγματα για να σας δώσουμε μια ιδέα για τα είδη των αντικειμένων που αναζητούμε (αλλά μην περιοριστείτε από αυτά!): 

– Κατασκευές/ χτίσιμο

– Παιχνίδια

– Μουσική

– Ικανότητες

– Δημιουργικά

– Γλώσσες

– Τέχνες & Χειροτεχνίες

– Χορός

– Θέατρο

– Δημιουργήστε πράγματα με τα χέρια σας 

Forum:

Μια πλατφόρμα αγνής ανθρώπινης έκφρασης και ελευθερίας του λόγου, ένα διαδραστικό περιβάλλον όπου οι άνθρωποι μπορούν να μοιραστούν ό,τι αγαπούν και νιώθουν, και σε αντάλλαγμα, το κοινό θα μπορεί να απαντήσει και να εκφράσει αυτό που αισθάνεται/ σκέφτεται γι’ αυτό που άκουσε.

Κανένα φίλτρο, κανένα εμπόδιο, καμία λογοκρισία και κανένα όριο.

Θέλουμε να διευκολύνουμε το λόγο και να τονώσουμε την προοδευτική κριτική σκέψη. Θα είναι ένας χώρος όπου όλοι μπορούν να μάθουν, καθώς και όλοι  μπορούν να διδάξουν. 

(Ακολουθούν ορισμένες ιδέες για το τι μπορείτε να μοιραστείτε, αλλά και πάλι, αυτό είναι ανοιχτό)

– Project/ επιχείρηση

– Μονόλογος

– Ποίηση/ ομιλία

– Προσωπικές ανησυχίες

– Προσωπικές ιστορίες και μαθήματα

– Θέατρο

– Ένα οποιοδήποτε θέμα που σας προβληματίζει και θα θέλατε να ακούσετε τι έχουν να πουν οι άλλοι σχετικά με αυτό. 

– Μουσική:

Σόλο ή με την μπάντα σας, παρέχουμε μια πλήρως εξοπλισμένη σκηνή για όλους όσοι θέλουν να μοιραστούν τη μουσική τους. 

– Τέχνη & Διακόσμηση:

Θέλουμε να οικοδομήσουμε ένα μαγευτικό, ζεστό περιβάλλον, μια διαδραστική παιδική χαρά. Πιστεύουμε ότι μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε το αχρησιμοποίητο και να το φέρουμε στη ζωή, δημιουργώντας τέχνη από υλικά ανακύκλωσης! Συμμετάσχετε στο τμήμα τέχνης και χρησιμοποιήστε τη φαντασία και τα χέρια σας για να δημιουργήσουμε όλοι μαζι ένα μαγευτικό περιβάλλον!

Παρακαλείσθε να ενημερώσετε την ομάδα του Yellow Days αν θέλετε να προσφέρετε κάποια υφάσματα, έπιπλα, χρώματα ή οποιοδήποτε υλικό που μπορεί να χρησιμοποιηθεί για τη διακόσμηση του φεστιβάλ. 

– Παραστάσεις:

Χορός, θέατρο, τραγούδι, ζογκλερικά, μαγεία! 

– Μεταφραστές:

Δεδομένου ότι είμαστε ένας συνδυασμός ανθρώπων διαφορετικών χωρών και προκειμένου να καταλαβαίνουμε ο ένας τον άλλον, χρειαζόμαστε κάποιους ανθρώπους που θα χαρούν να κάνουν την επικοινωνία μεταξύ όλων πιο εύκολη.

– Ελληνικά

– Αγγλικά

– Ιταλικά

– Αραβικά

– Φαρσί 

– Εθελοντές:

Το Yellow Days είναι ένα φεστιβάλ από ανθρώπους για ανθρώπους. Βοηθήστε την ομάδα του Yellow Days στις αποστολές της κατά τη διάρκεια του φεστιβάλ και ας βεβαιωθούμε ότι όλοι περνάμε όμορφα και με ασφάλεια!

ενδιαφεροντα θεματα

ΥΓΕΙΑ - ΕΠΙΣΤΗΜΗ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ