back to top
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

ΛΕΡΟΣ: Σημαντική συμφωνία για το μεταναστευτικό

ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΛΕΡΟΥΛΕΡΟΣ: Σημαντική συμφωνία για το μεταναστευτικό

Μια σημαντική συμφωνία για το μεταναστευτικό με πολιτικό, οικονομικό και κοινωνικό χαρακτήρα για πολλούς αποδέκτες πραγματοποιήθηκε στη Λέρο την Τρίτη 23 Φεβρουαρίου 2016.

Ο Περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου κ. Χατζημάρκος και η αντιπρόεδρος της τοπικής πολιτείας της Βαλένθια κα Oltra υπέγραψαν σύμφωνο, όπου η πόλη της Βαλένθια θα αποδεχθεί και θα φιλοξενήσει από τη Λέρο, 1000 πρόσφυγες μετανάστες.

Όπως τόνισε τόσο ο κ. Περιφερειάρχης όσο και ο κ. Δήμαρχος, η ενέργεια και η συνεργασία αυτή στέλνει το μήνυμα στους Ευρωπαίους ότι οι εμείς, οι νότιοι, διαθέτουμε διαφορετική κουλτούρα, με γνώμονα τον ανθρωπισμό που θα πρέπει να είναι το πρωταρχικό στοιχείο για μια ισόνομη Ευρωπαϊκή Ένωση. Δείχνουμε στους Ευρωπαίους ηγέτες ότι η ειλικρινής συνεργασία των λαών αποδίδει καρπούς.

Η Ισπανική αντιπροσωπεία επισκέφτηκε τους χώρους που φιλοξενούνται οι πρόσφυγες και το νέο χώρο υποδοχής και καταγραφής στα Λέπιδα και έμειναν έκπληκτοι γι αυτό που κατάφερε ο Δήμος Λέρου σε συνεργασία με την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου, την τοπική κοινωνία, την Ύπατη Αρμοστεία, τους Γιατρούς χωρίς Σύνορα, τις ΜΚΟ και ακολούθησε τέλος η ελληνική κυβέρνηση.

ενδιαφεροντα θεματα

ΥΓΕΙΑ - ΕΠΙΣΤΗΜΗ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ