back to top
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Λέρος: Σε λιγότερο από 25 μέρες τα ¨Παπαντωνάκεια”

ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΛΕΡΟΥΛέρος: Σε λιγότερο από 25 μέρες τα ¨Παπαντωνάκεια"

– Σε λιγότερο από εικοσιπέντε μέρες (25) από σήμερα θα πραγματοποιηθεί  στο νησί της Αρτέμιδος μια εκδήλωση, με τέσσερεις επιμέρους δράσεις στο διήμερο του Σαββατοκύριακου, στo πλαίσιο συνδιοργάνωσης με το Δήμο Λέρου (ΔΟΠΑΙΣΑΠ), τον Γ.Σ.Ν. ΛΕΡΟΥ και την ΕΑΣ ΣΕΓΑΣ Δωδεκανήσου.

– Πρόκειται για Αγώνες Δρόμου σε Δημόσια Οδό πέντε (5) ηλικιακών κατηγοριών (1.200μ για τις ηλικίες 9-11 ετών, 3.000μ για τις ηλικίες 12-13 ετών, 3.000μ για τις ηλικίες 14-15 ετών, 4.000μ για τις ηλικίες 16-17 ετών και για 18 ετών και μεγαλύτερους-ες 4.000μ), στους οποίους μπορούν να συμμετάσχουν μαθητές-τριες, αθλητές-τριες αθλητικών σωματείων ανεξαρτήτως αθλήματος (Στίβος, ποδόσφαιρο, μπάσκετ κ. α), αλλά και ελεύθεροι αθλούμενοι-ες άνω των 18 ετών, που θα διανύσουν την απόσταση των 4.000μ τρέχοντας ή και βαδίζοντας, για να τιμήσουν τη μνήμη του εκλιπόντος. Σε όλους όσους τερματίσουν θα δοθούν αναμνηστικά διπλώματα των αγώνων. 

– Όλοι οι αγώνες έχουν αφετηρία και τερματισμό το στάδιο στίβου στην Αγία Μαρίνα. Η διαδρομή ακολουθεί το δρόμο αριστερά του σταδίου με κατεύθυνση τον παραλιακό και τη διαδρομή προς Άλιντα. Ανάλογα με την απόσταση κάθε αγώνα γίνεται αναστροφή και οι διαγωνιζόμενοι επιστρέφουν στο στάδιο μέσω της ίδιας διαδρομής που ακολούθησαν. 

– To αγωνιστικό πρόγραμμα θα ξεκινήσει το πρωί του Σαββάτου (10:30) και θα ολοκληρωθεί στις 12:30. Αμεσως μετά τις απονομές στους νικητές και νικήτριες (μετάλλια-διπλώματαα στους τρεις πρώτους-τες κάθε αγώνα) ο Δήμαρχος και τα μέλη του Δ. Σ. θα ανακοινώσουν την απόφαση του Δ. Σ. για την ονοματοδοσία του Σταδίου στον Μιλτιάδη Παπαντωνάκη, εκπαιδευτικό, καθηγητή φυσικής αγωγής και προπονητή του Γ.Σ.Ν. Λέρου, στη μνήμη του οποίου είναι αφιερωμένοι οι αγώνες. 

– Νωρίς το απόγευμα θα πραγματοποιηθεί Δ. Σ. της ΕΑΣ ΣΕΓΑΣ Δωδεκανήσου και αμέσως μετά θα ακολουθήσει η ετήσια τακτική Γ. Σ. 

– Το ίδιο βράδυ, σε χώρο που θα διατεθεί από το Δήμο, θα πραγματοποιηθεί η ετήσια αθλητική γιορτή της Ένωσης και η κοπή της πίτας. Στη γιορτή θα τιμηθούν οι αθλητές και αθλήτριές που διακρίθηκαν την αγωνιστική περίοδο 2019, αλλά και θεσμικοί φορείς και μη που στήριξαν το έργο της Ένωσης. 

– Τέλος, το πρωί της Κυριακής (10:00-10:30) θα τελεστεί τρισάγιο στο μνήμα του Μιλτιάδη, όπου θα παραστούν τα μέλη του Δ. Σ. της Ένωσης, εκπρόσωποι Σωματείων, αθλητές, προπονητές και κριτές. 

– Ο Δήμος Λέρου (ΔΟΠΑΙΣΑΠ) θα καλύψει τα έξοδα μετακίνησης και φιλοξενίας για σαράντα (40) άτομα από τα νησιά Ρόδο, Κω, Κάλυμνο, και Πάτμο. Το μέσον μετακίνησης προς και από τη Λέρο είναι το Catamaran της Δωδεκάνησος Ναυτιλιακής(Παρασκευή 14/02 – Κυριακή 16/02). 

– Όσοι επιθυμούν να βρεθούν στο νησί, είτε για να πάρουν μέρος στους αγώνες (εκτός απ’ αυτούς που θα καλύψει η Ο.Ε), είτε για να τιμήσουν τη μνήμη του εκλιπόντος, μπορούν να ενημερώσουν την ΕΑΣ ΣΕΓΑΣ Δωδεκανήσου, προκειμένου να τους διευκολύνει στο θέμα της μετακίνησης (έκπτωση 50%) και φιλοξενίας.

– Στο πλαίσιο της υποστήριξης της εκδήλωσης, τοπικοί επιχειρηματίες θα προσφέρουν πέντε (5) ΔΩΡΟΕΠΙΤΑΓΕΣ αξίας εκατό (100) ευρώ η κάθε μία, που θα κληρωθούν με διεκδικητές όλους όσοι τερμάτισαν στα πέντε δρομικά αγωνίσματα. Στην κληρωτίδα θα μπουν οι αριθμοί όσων πήραν μέρος και τερμάτισαν τον αγώνα τους τρέχοντας η περπατώντας. 

– Στο νησί θα βρεθεί και ο Γενικός Γραμματέας του ΣΕΓΑΣ Κος Βασίλης Σεβαστής, για να τιμήσει την εκδήλωση με την παρουσία του, καθώς και τη μνήμη του φίλου και συναθλητή του Μιλτιάδη Παπαντωνάκη.

{loadmoduleid 270}

ενδιαφεροντα θεματα

ΥΓΕΙΑ - ΕΠΙΣΤΗΜΗ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ