ΨΗΦΙΣΜΑ – ΝΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΕΙ Η ΠΟΙΝΙΚΟΠΟΙΗΣΗ ΤΩΝ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΩΝ ΚΑΙ ΟΙ ΔΙΩΞΕΙΣ ΣΕ ΒΑΡΟΣ ΑΓΩΝΙΣΤΩΝ ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΩΝΗ
Ένωση Υπαλλήλων του Κρατικού Θεραπευτηρίου Λέρου καταγγέλλει την απαράδεκτη ενέργεια της διοίκησης της 2ης ΥΠΕ να προσφύγει για να κηρυχθεί παράνομη και καταχρηστική η στάση εργασίας των εργαζομένων του ΨΝΑ ΔΑΦΝΙ, καθώς και τη δίωξη του προέδρου του Συλλόγου Εργαζομένων Θ. Δημουλά για «διατάραξη της λειτουργίας της υπηρεσίας» και «άρνηση συμμόρφωσης με τις υποδείξεις των αστυνομικών» κατά τη διάρκεια της απεργίας στις 10 Οκτωβρίου 2024.
Οι προσπάθειες να επιβληθεί “σιγή νεκροταφείου” στους υγειονομικούς που αντιστέκονται στην πολιτική υποβάθμισης και εμπορευματοποίησης της Δημόσιας Υγείας, βρίσκονται σε πλήρη εξέλιξη, γιά να προχωρήσει ανεμπόδιστη η εφαρμογή του «νέου ΕΣΥ – όπως το ονειρεύονται οι ιδιοκτήτες των επιχειρηματικών ομίλων σε Υγεία και Ασφάλιση.
Εκφράζουμε επίσης την αμέριστη αλληλεγγύη μας στη συναδέλφισσα Αφροδίτη Ρέτζιου, οργανωτική γραμματέα της ΟΕΝΓΕ, η οποία διώκεται με βάση τον αντιδημοκρατικό νόμο 4703/2020, επειδή στάθηκε στην πρώτη γραμμή του αγώνα για το δικαίωμα στη διαδήλωση και την υπεράσπιση της Δημόσιας Υγείας.
Απαιτούμε την άμεση απαλλαγή της από κάθε κατηγορία.
Η τρομοκρατία δεν θα περάσει. Η κυβέρνηση και οι διοικήσεις των δομών Υγείας δεν πρόκειται να καταφέρουν να μας φοβίσουν. Η εντατικοποίηση της καταστολής αποδεικνύει ότι ο αγώνας μας είναι δίκαιος και επικίνδυνος για τα συμφέροντα που υπηρετούν.
Η απάντησή μας είναι η συλλογική, οργανωμένη δράση. Η υπεράσπιση της Δημόσιας Υγείας και των εργασιακών μας δικαιωμάτων δεν ποινικοποιείται.
Απαιτούμε:
– Να ανακληθούν άμεσα όλες οι διώξεις σε βάρος υγειονομικών που κινητοποιούνται.
– Να σταματήσει κάθε προσπάθεια ποινικοποίησης των αγώνων μας.
– Να καταργηθεί ο νόμος 4703/2020 που περιορίζει τις διαδηλώσεις.
– Να αρθεί άμεσα η δίωξη της συναδέλφισσας Αφροδίτης Ρέτζιου.
Καλούμε:
Την ΑΔΕΔΥ, την ΠΟΕΔΗΝ, την ΟΕΝΓΕ, όλα τα σωματεία και μαζικούς φορείς να εκφράσουν την έμπρακτη στήριξή τους και να συντονίσουμε τις ενέργειές μας για την υπεράσπιση των αγωνιστών συναδέλφων.
Για το Διοικητικό Συμβούλιο της Ένωσης Υπαλλήλων Κ.Θ. Λέρου
Ο Πρόεδρος
Μουντάκης Ε.
Ο Γενικός Γραμματέας
Τσουκαλάς Γ.
Για το Διοικητικό Συμβούλιο τής Ένωσης Ιατρών Κ.Θ. Λέρου (Ε.Ι.ΘΕ.Λ)
Ο Πρόεδρος
Τσουκαλάς Γ.
Η Γ. Γραμματέας
Γιδαράκου Μ.
ΨΗΦΙΣΜΑ ΤΩΝ Δ.Σ
ΕΝΩΣΗ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ Κ.Θ. ΛΕΡΟΥ & ΕΝΩΣΗ ΙΑΤΡΩΝ Κ.Θ-Γ.Ν-Κ.Υ ΛΕΡΟΥ
Οι καπνοί του πολέμου σκέπασαν τη γειτονιά μας, έφτασαν στα σύνορά μας, δεν χωρά καμιά αδιαφορία, άλλη αναμονή.
Απαιτούμε τώρα την άμεση διακοπή κάθε σχέσης της ελληνικής κυβέρνησης με το κράτος – δολοφόνο του Ισραήλ. Η κυβέρνηση της Ν.Δ. δεν έχει κανένα δικαίωμα να μπλέκει τη χώρα μας και τον λαό μας στα φονικά ιμπεριαλιστικά σχέδια στην περιοχή.
Καταδικάζουμε και απαιτούμε να σταματήσει η παράδοση αεροδρομίων, λιμανιών, στρατιωτικών εγκαταστάσεων, εξοπλισμών και προσωπικού των ελληνικών ενόπλων δυνάμεων για να στηρίξουν τις δολοφονικές επιχειρήσεις που διεξάγει το Ισραήλ απέναντι σε άλλους λαούς.
Οι συνεχιζόμενες επιθέσεις του κράτους δολοφόνου του Ισραήλ στην ευρύτερη περιοχή έχουν σκορπίσει τον θάνατο στη γειτονική Παλαιστίνη, την οποία έχει καταδικάσει σε πραγματική γενοκτονία. Κλιμακώνει τα δολοφονικά του σχέδια με σειρά επιθέσεων σε Συρία, Λίβανο, Υεμένη και τώρα στο Ιράν με πρόσχημα το πυρηνικό του πρόγραμμα. Στόχος τους να επιβάλλουν τα ιμπεριαλιστικά σχέδια του Ισραήλ και των ΗΠΑ –ΝΑΤΟ–Ε.Ε.ξαναμοιράζοντας τη γη.
Οι ιμπεριαλιστές τη γη ξαναμοιράζουν, με των λαών το αίμα τα σύνορα χαράζουν!
Η κυβέρνηση της Ν.Δ. έχει μετατρέψει τη χώρα σε ορμητήριο πολέμου και στόχο αντιποίνων! Συνένοχοι είναι όσοι καλύπτουν την εγκληματική αυτή πολιτική. Όσοι στηρίζουν τη στρατηγική συμφωνία με το κράτος δολοφόνο του Ισραήλ και του εγκληματία πολέμου Νετανιάχου, όσοι στηρίζουν τη στρατιωτική συνεργασία που υπέγραψαν η σημερινή και οι προηγούμενες ελληνικές κυβερνήσεις.
Έξω η Ελλάδα από τις πολεμικές επιχειρήσεις και τον ιμπεριαλιστικό πόλεμο! Καμιά συνεργασία με το κράτος δολοφόνο του Ισραήλ! Να κλείσουν οι βάσεις του θανάτου – Να γυρίσουν πίσω τα πλοία και το προσωπικό των ενόπλων δυνάμεων που βρίσκονται σε αποστολές στο εξωτερικό.
Αλληλεγγύη στον παλαιστινιακό λαό!
Να υλοποιηθεί η ομόφωνη απόφαση της ελληνικής βουλής του 2015 για ανακήρυξη ανεξάρτητου παλαιστινιακού κράτους με βάση τις αποφάσεις του ΟΗΕ του 1967.
- ΕΚ ΤΟΥ Δ.Σ ΕΝΩΣΗΣ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ Κ.Θ. ΛΕΡΟΥ
Ο Πρόεδρος : Δ. Μουντάκης
Ο Γ. Γραμματέας : Γ. Τσουκαλάς
- ΕΚ ΤΟΥ Δ.Σ ΕΝΩΣΗΣ ΙΑΤΡΩΝ Κ.Θ.-Γ.Ν-Κ.Υ. ΛΕΡΟΥ & Κ.Υ ΠΑΤΜΟΥ-Π.Π.Ι ΛΕΙΨΩΝ & ΑΓΑΘΟΝΗΣΙΟΥ ( Ε.Ι.ΘΕ.Λ)
Ο Πρόεδρος : Γ. Τσουκαλάς
Η Γ.Γραμματέας : Μ. Γιδαράκου