«ΑΝΟΙΞΑΜΕ ΠΑΝΙΑ» Το ταξίδι ξεκίνησε. Μαζί μας αρωγοί στην προσπάθειά μας Περιφέρεια, Δήμος, Επιμελητήριο Δωδεκανήσου , ΚΘΛ
Την Κυριακή 18/03/2018 πραγματοποιήθηκε η πρώτη ενημερωτική συνάντηση στην αίθουσα του Εμπορικού Συλλόγου Λέρου με θέμα την δημιουργία ομάδας εργασίας /συντονιστικής επιτροπής με σκοπό την ανακήρυξη της Λέρου ως Πρώτο γαστρονομικό προορισμό Δωδεκανήσου.
Συγκροτήθηκε ομάδα εργασίας που αποτελείται από τους :
– Σιφουνιό Γιάννη, πρόεδρο Εμπορικού Συλλόγου
– Χατζηγρηγορίου Γιάννη, μέλος λέσχης αρχιμαγείρων Ελλάδος
– Σιφουνιό Νίκο, πτυχιούχο μάγειρα
– Φωκά Νίκο, μεσίτη αστικών συμβάσεων / δημόσιες σχέσεις
– Μοσχονά Άννυ, εκπαιδευτικό / στέλεχος τουριστικής επιχείρησης
– Μαλέας Μάνος, στέλεχος τουριστικών επιχειρήσεων
Η ομάδα θα εργαστεί με βασικό άξονα την προώθηση της Μεσογειακής Διατροφής σε επιχειρήσεις και δημόσιες υπηρεσίες (Παιδικοί Σταθμοί, Κυλικεία, Μονάδες Υγείας), και δημιουργία ανάλογης γαστρονομικής και περιβαλλοντικής κουλτούρας .
Το πρόγραμμα εντάσσεται στο πλαίσιο ανάπτυξης και δράσεων του Aegean Cuisine του Επιμελητηρίου Δωδεκανήσου.
Άμεσα θα πραγματοποιηθούν συναντήσεις με εκπαιδευτικούς, επιχειρηματίες εστίασης, τουρισμού , παραγωγούς και μεταποιητές τοπικών προϊόντων διατροφής προς ενημέρωση και συμμετοχή τους στην υλοποίηση του προγράμματος. Από τις συναντήσεις αυτές θα συγκροτηθούν θεματικές ομάδες εργασίας.
Η συντονιστική θα συνεδριάζει δύο φορές το μήνα στην αίθουσα του εμπορικού συλλόγου Λέρου και θα γίνεται ενημέρωση για την πορεία και τις δράσεις του προγράμματος.