• Λέρος: Πρώτος Γαστρονομικός Προορισμός Δωδεκανήσου

    Λέρος: Πρώτος Γαστρονομικός Προορισμός Δωδεκανήσου

    Αναγνώσεις: 128

«ΑΝΟΙΞΑΜΕ ΠΑΝΙΑ» Το ταξίδι ξεκίνησε. Μαζί μας αρωγοί στην προσπάθειά μας Περιφέρεια, Δήμος, Επιμελητήριο Δωδεκανήσου , ΚΘΛ

Την Κυριακή 18/03/2018 πραγματοποιήθηκε η πρώτη ενημερωτική συνάντηση στην αίθουσα του Εμπορικού Συλλόγου Λέρου με θέμα την δημιουργία ομάδας εργασίας /συντονιστικής επιτροπής  με σκοπό την ανακήρυξη της Λέρου ως Πρώτο γαστρονομικό  προορισμό  Δωδεκανήσου.

Συγκροτήθηκε ομάδα εργασίας  που αποτελείται από τους  :

          Σιφουνιό Γιάννη, πρόεδρο Εμπορικού Συλλόγου

          Χατζηγρηγορίου Γιάννη, μέλος λέσχης αρχιμαγείρων Ελλάδος

          Σιφουνιό Νίκο, πτυχιούχο μάγειρα

          Φωκά Νίκο, μεσίτη αστικών συμβάσεων / δημόσιες σχέσεις

          Μοσχονά Άννυ, εκπαιδευτικό / στέλεχος τουριστικής επιχείρησης

          Μαλέας Μάνος, στέλεχος τουριστικών επιχειρήσεων 

Η ομάδα θα εργαστεί με βασικό άξονα την προώθηση της Μεσογειακής Διατροφής  σε επιχειρήσεις και δημόσιες υπηρεσίες (Παιδικοί Σταθμοί, Κυλικεία, Μονάδες Υγείας), και δημιουργία ανάλογης γαστρονομικής και περιβαλλοντικής κουλτούρας .

Το πρόγραμμα εντάσσεται στο πλαίσιο ανάπτυξης και δράσεων του Aegean Cuisine του Επιμελητηρίου  Δωδεκανήσου.

 Άμεσα θα πραγματοποιηθούν  συναντήσεις με εκπαιδευτικούς, επιχειρηματίες  εστίασης,  τουρισμού , παραγωγούς και μεταποιητές τοπικών προϊόντων διατροφής προς ενημέρωση και συμμετοχή τους στην υλοποίηση του προγράμματος. Από τις συναντήσεις αυτές θα συγκροτηθούν θεματικές ομάδες εργασίας.

Η συντονιστική θα συνεδριάζει δύο φορές το μήνα  στην αίθουσα του εμπορικού συλλόγου Λέρου και θα γίνεται ενημέρωση για την πορεία και τις δράσεις του προγράμματος.