back to top
Τρίτη, 23 Απριλίου, 2024

ΛΕΡΟΣ: Προσοχή, από 1η Ιουνίου εφαρμόζεται ο Κ.Ο.Κ. στο λιμάνι της Αγ. Μαρίνας

ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΛΕΡΟΥΛΕΡΟΣ: Προσοχή, από 1η Ιουνίου εφαρμόζεται ο Κ.Ο.Κ. στο λιμάνι της Αγ. Μαρίνας

Απόφαση προσωρινών κυκλοφοριακών ρυθμίσεων – Εφαρμογή Κ.Ο.Κ. στην εξομοιούμενη ζώνη λιμένα Αγίας Μαρίνας Ν. Λέρου από 01 Ιουνίου 2016 έως 31 Οκτωβρίου 2016.

Από το Λιμεναρχείο Λέρου εκδόθηκε η παρακάτω απόφαση, στην οποία αναφέρονται τα εξής:

“Για την εύρυθμη λειτουργία της λιμενικής εγκατάστασης και την ασφαλή κίνηση επιβατών και οχημάτων με επακόλουθο και την αισθητική αναβάθμιση του παραδοσιακού οικισμού, την ρύθμιση της κυκλοφορίας της στάσης και της στάθμευσης, εντός της εξομοιούμενης ζώνης λιμένα στον λιμένα Αγίας Μαρίνας Ν. Λέρου από 01 Ιουνίου 2016 έως 31 Οκτωβρίου 2016 με την τοποθέτηση-φορητών κιγκλιδωμάτων -πινακίδων σήμανσης ΚΟΚ και καθορισμό περιοχών ελεγχόμενης στάθμευσης ως ακολούθως :

1. Την τοποθέτηση πινακίδας ”περιοχή απαγόρευσης στάθμευσης” (Ρ-43) ,κατά την είσοδο στην εξομοιούμενη ζώνη λιμένα (ανατολικά).

2. Την τοποθέτηση πινακίδας ”υποχρεωτική κυκλική διαδρομή” (Ρ-53)με την είσοδο στην εξομοιούμενη ζώνη λιμένα , πέριξ κυκλικού κόμβου διαμέτρου δυο (02) μέτρων περίπου που θα τοποθετηθεί στο κέντρο του χερσαίου χώρου του προβλήτα ως τοπογραφικό διάγραμμα 1 .

3. Τα προς επιβίβαση οχήματα να κατευθύνονται στο νότιο τμήμα της εξομοιούμενης ζώνης όπως απεικονίζεται στο επισυναπτόμενο τοπογραφικό διάγραμμα Νο 01, το οποίο αποτελεί αναπόσπαστο κομμάτι της παρούσας, (θέσεις έξι (06)) όπου θα τοποθετηθεί πινακίδα ”χώρος ελεγχόμενης στάθμευσης” (Ρ-69) και υπό αυτής επεξηγηματική εγγραφή σε ορθογώνιο παραλληλόγραμμο ” Ι.Χ. οχήματα προς επιβίβαση από 08:00 έως 18:00” και δίπλα σε αυτή πινακίδα ”χώρος ελεγχόμενης στάθμευσης” (Ρ-69) και υπό αυτής επεξηγηματική εγγραφή σε ορθογώνιο παραλληλόγραμμο ‘’Ι.Χ- από 18:00 έως 08:00”

4. Δυτικά των ανωτέρω θέσεων στάθμευσης να οριοθετηθούν τέσσερις (04) θέσεις στάθμευσεις και να τοποθετηθεί πινακίδα ”χώρος ελεγχόμενης στάθμευσης” (Ρ-70) και υπό αυτής επεξηγηματική εγγραφή σε ορθογώνιο παραλληλόγραμμο ‘’μικρά λεωφορεία – ημιφορτηγά από 08:00 έως 18:00” και δίπλα σε αυτή πινακίδα ”χώρος ελεγχόμενης στάθμευσης” (Ρ-69) και υπό αυτής επεξηγηματική εγγραφή σε ορθογώνιο παραλληλόγραμμο ‘’Ι.Χ.-Δ/Κ από 18:00 έως 08:00”

5. Οι θέσεις στάθμευσης των μικρών λεωφορείων και ημιφορτηγών θα διαχωρίζονται τον γειτνιάζοντα χώρο νότια ανάπτυξης τραπεζοκαθισμάτων , για την ασφάλεια των θαμώνων με χρήση ζαρντινιέρων ή σε εναλλακτική περίπτωση με κάγκελα σε σχήμα «Π» .

6. Στο Δυτικό τμήμα της προβλήτας να οριοθετηθεί χώρος στάθμευσης εννέα (09) θέσεων ταξί και ενός (01) τουριστικού λεωφορείου και να τοποθετηθεί πινακίδα “Χώρος στάθμευσης ορισμένης κατηγορίας” (ταξί λεωφορεια) Ρ-70 και υπό αυτής επεξηγηματική εγγραφή σε ορθογώνιο παραλληλόγραμο ‘’ από 08:00 έως 18:00» και δίπλα σε αυτή πινακίδα ”χώρος ελεγχόμενης στάθμευσης” (Ρ-69) και υπό αυτής επεξηγηματική εγγραφή σε ορθογώνιο παραλληλόγραμμο ‘’Ι.Χ. από 18:00 έως 08:00” . Ο γειτνιάζων χώρος του παραλιακού κρηπιδώματος πρόσδεσης αλιευτικών και θαλαμηγών σκαφών – περιπάτου πλάτους πέντε (05) περίπου μέτρων θα διαχωριστεί με χρήση ζαρντινιέρων ή κάγκελα σε σχήμα <<Π>> , για την ασφάλεια των πεζών .

7. Στο δυτικό τμημα του οικίσκου Υπηρεσίας Διαβατηριακού Ελέγχου τοποθέτηση πινακίδας απαφόρευσης στάση και στάθμευσης P-40.

8. Οι θέσεις ελεγχόμενης στάθμευσης θα διαγραμμιστούν επί του οδοστρώματος με κατάλληλο χρώμα σύμφωνα με ΚΟΚ.

9. Την τοποθέτηση φορητών κιγκλιδωμάτων από Ανατολικά προς Δυτικά του προβλήτα με αρχή το ΒΔ άκρο του προκατασκευασμένου οικίσκου διαβατηριακού ελέγχου , με μια πύλη εισόδου επιβατών–οχημάτων σε απόσταση τριών (04) μέτρων από τον οικίσκο , με άνοιγμα περίπου τεσσάρων (4) μέτρων και μια πύλη εξόδου επιβατών– οχημάτων πλησίον του υπάρχοντος στύλου ηλεκτροφωτισμού Δυτικά με άνοιγμα περίπου τεσσάρων (4)μέτρων . Αρχικά θα χρησιμοποιηθούν τα υπάρχοντα κιγκλιδώματα (μέχρι την προμήθεια νέων από το ΔΗΛΙΤΑΠ) οριοθετώντας την περιοχή πρόσδεσης των Επιβατηγών πλοίων στο Βόρειο τμήμα της προβλήτας (εν εξελίξει αναθεωρήσεως του σχεδίου ΣΑΛΕ του λιμένα σύμφωνα με το κώδικα ISPS), που η πρόσβαση θα επιτρέπεται από τα λιμενικά όργανα , μετά την άφιξη των πλοίων και έξοδο επιβατών και οχημάτων , με επιτρεπόμενη εντός του ανωτέρω χώρου ΒΔ μίας θέση περιπολικού οχήματος- ασθενοφόρου και ενός Ι/Χ ΑΜΕΑ . Στην πύλη εισόδου επι του κιγκλιδώματος να τοποθετηθεί πινακίδα με εγγραφή «ΕΙΣΟΔΟΣ – ENTRANCE». Στην αντίθετη πλευρά του κιγκλιδώματος εισόδου να τοποθετηθεί πινακίδα , προς τα αποβιβαζόμενα οχήματα από τα Ε/Γ-Ο/Γ πλοία ”απαγόρευση εισόδου σε όλα τα οχήματα” , Ρ-7 . Στο κιγκλίδωμα εξόδου να τοποθετηθεί πινακίδα με εγγραφή «ΕΞΟΔΟΣ – EXIT». Προ των κιγκλιδωμάτων εισόδου-εξόδου προς νότο θα διαγραμμιστεί το οδόστρωμα σε επιφάνεια 4μ.Χ2μ. Με συνεχή κίτρινη γραμμή .

10. Πριν την έξοδο από την εξομοιούμενη ζώνη λιμένα και την είσοδο στο οδικό δίκτυο του οικισμού, την τοποθέτηση πινακίδας ”υποχρεωτική διακοπή πορείας” (Ρ-2). (ΣΤΟP)και σήμανση επί του οδοστρώματος.

11. Την τοποθέτηση κυρτού καθρέπτη ασφαλείας οδικής κυκλοφορίας σε κατάλληλο σημείο στην είσοδο – έξοδο της εξομοιούμενης ζώνης λιμένα, για την διευκόλυνση της ορατότητας των εισερχόμενων – εξερχόμενων οχημάτων.

12. Για τα ανώτατα επιτρεπτά όρια ταχύτητας εντός της χερσαίας ζώνης λιμένα ισχύουν οι διατάξεις του Αρ. 173 παρ. 6 Γ.Κ.Λ.

13. Οι ανωτέρω προσωρινές κυκλοφοριακές ρυθμίσεις θα ισχύσουν από 01-06-2016 έως 31-10-2016 από 08:00 το πρωί έως ώρας 18:00 εκάστης ημέρας . Τις λοιπές ώρες του 24 ώρου , δηλαδή από 18:00 έως 08:00 , επιτρέπεται η στάθμευση οχημάτων Ι/Χ- Δ/Κ στους προαναφερθέντες χώρους και μόνο ως προαναφέρθηκε , με εξαίρεση έκτακτες ανάγκες .

14. Την τοποθέτηση πινακίδας “Χώρος στάθμευσης ορισμένης κατηγορίας” (ταξί) , Ρ-70 για τρία (03) οχήματα με ισχύ από 18:00 έως 08:00 εκάστης ημέρας εντός εξομοιούμενης ζώνης λιμένα κατά μήκος του παραλιακού κρηπιδώματος λιμένα Αγίας Μαρίνας , όπως φαίνεται στο επισυναπτόμενο τοπογραφικό διάγραμμα Νο 02 το οποίο αποτελεί αναπόσπαστο κομμάτι της παρούσας. Τις λοιπές ώρες του 24ώρου, δηλαδή από 08:00 έως 18:00, επιτρέπεται η στάθμευση οχημάτων Ι/Χ- Δ/Κ στον προαναφερθέντα χώρο.

15. Οι παραβάτες της παρούσας, ανεξάρτητα από τις συντρέχουσες αστικές και ποινικές ευθύνες κατά την ισχύουσα νομοθεσία του Κ.Ο.Κ. , υπόκεινται και στις κυρώσεις του άρθρου 157 του Ν.Δ. 187/1973 (ΦΕΚ 261Α΄/03-10-1973) , όπως τροποποιήθηκε και ισχύει.

16. Η τοποθέτηση και συντήρηση των προαναφερόμενων πινακίδων – καθρέπτη, καθώς επίσης και η διαγράμμιση του οδοστρώματος θα υλοποιηθεί με μέριμνα του ΔΗ.ΛΙ.ΤΑ.Π ως φορέα διαχείρισης του λιμένα.

17.Να κοινοποιηθεί για εκτέλεση.-“

topografiko limenarxeioy

topografiko limenarxeioy

ενδιαφεροντα θεματα

ΥΓΕΙΑ - ΕΠΙΣΤΗΜΗ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ