back to top
Τρίτη, 19 Μαρτίου, 2024
spot_imgspot_img

Top 5 ΔΗΜΟΦΙΛΗ

spot_img

Related Posts

ΛΕΡΟΣ: Πρόσκληση του ΠΑΜΕ στην πλατεία Πλατάνου

1η Μάη 2018

ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑΚΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ

ΤΡΙΤΗ 1η ΜΑΗ 11:00 ΠΜ ΣΤΗΝ ΠΛΑΤΕΙΑ ΠΛΑΤΑΝΟΥ

Εργαζόμενοι, άνεργοι, νέοι και νέες,

Η 1η Μάη είναι Απεργία, ήμερα της παγκόσμιας εργατικής τάξης, επιθεώρησης των δυνάμεων μας και εφαλτήριονέων αγώνων. Τιμάμε τους νεκρούς μας, του Σικάγο το 1886, τους καπνεργάτες του Μάη του 36, τους διακόσιουςτης Καισαριανής της πρωτομαγιάς του 44. Τιμάμε όλους όσους έδωσαν την ζωή τους, για να έχουμε δικαιώματαστη δουλειά και στη ζωή, με μισθούς που να ικανοποιούν τις ανάγκες μας, σταθερό ημερήσιο χρόνο εργασίας,ελεύθερο χρόνο, κοινωνική ασφάλιση, για να ζήσουμε σε ένα κόσμο χωρίς εκμετάλλευση, σε ένα κόσμο χωρίςπολέμους, προσφυγιά.Μετά από 9 χρόνια καπιταλιστικής κρίσης, στην οποία ματώσαμε για να σωθούν τα μονοπώλια, μειώθηκανσυντάξεις, μισθοί, κόπηκαν επιδόματα, καταργήθηκαν συνδικαλιστικά δικαιώματα, συνεχίστηκε η άγριαφορολογία, τα κυβερνητικά επιτελεία τώρα ετοιμάζονται για τη φάση της καπιταλιστικής ανάπτυξης η οποία θαείναι το ίδιο οδυνηρή για τα λαϊκά στρώματα.

Η επίθεση που δεχόμαστε δεν έχει τελειωμό, η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ ΑΝΕΛ έφτασε στο σημείο να επιλέξει την 1ΗΜΑΗ για την απελευθέρωση των πλειστηριασμών και των κατασχέσεων για χρέη στις τράπεζες και στο δημόσιοακόμα και για 500 ευρώ! Ρίχνουν πάνω στον λαό τα κοράκια των τραπεζικών ομίλων, ετοιμάζουν 130.000πλειστηριασμούς!

Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ μιλάει για έξοδο από τα μνημόνια και για «δίκαιη ανάπτυξη». Ετοιμάζεται ναψηφίσει τα 88 προαπαιτούμενα της 4ης αξιολόγησης και προετοιμάζει το επόμενο μνημόνιο το οποίο θαπλασαριστεί από τον Αύγουστο ως το «Εθνικό στρατηγικό σχέδιο». Ένα σχέδιο που έχει τη σύμφωνη γνώμη τωνκομμάτων του κεφαλαίου.Έχουμε την εμπειρία σήμερα ώστε κανείς εργαζόμενος να μην πιστέψει το παραμύθι της δήθεν ανάπτυξης. Αυτήθα στηριχτεί στα συντρίμμια των δικαιωμάτων μας, στην καλλιέργεια χαμηλών απαιτήσεων από τη μια καιφρούδων ελπίδων από την άλλη που θα μοιράζει απλόχερα η κυβέρνηση.Όπως και στο αναπτυξιακό συνέδριο που έγινε στην περιοχή μας, στην ουσία μια επιχειρηματική φιέστα, πουκουβέντα δεν ειπώθηκε για τους εργαζόμενους της περιοχής για το αν θα δουν τους μισθούς τους να αυξάνονταικαι τη ζωή τους να καλυτερεύει. Ενώ για το μεγάλο κεφάλαιο που δραστηριοποιείται ανοίγονται νέα πεδίακερδοφορίας.Ενάντια στην εκμετάλλευση καιτον ιμπεριαλιστικό πόλεμο γιατην τελική νίκη των λαών.Τρανταχτό παράδειγμα επίσης τι θεωρείται «ανάπτυξη» είναι αυτό που συμβαίνει στον κλάδο του τουρισμού, πουαπό την μια υπάρχει συνεχιζόμενη και αυξανόμενη κερδοφορία για το τουριστικό κεφάλαιο κι από την άλλημειώσεις μισθών, κατάργηση εργασιακών κ ασφαλιστικών δικαιωμάτων για τους εργαζόμενους.

Οι εργαζόμενοι με την πλάτη στο τοίχο βλέπουν μέρα με τη μέρα τη ζωή τους να χειροτερεύει. Επικρατεί φόβος,μοιρολατρία πως τίποτα δε γίνεται και τίποτα δεν αλλάζει.Είναι επιτακτική πλέον η ανάγκη της ανασύνταξης του εργατικού συνδικαλιστικού κινήματος, της αλλαγής τωνσυσχετισμών δυνάμεων, το δυνάμωμα του ΠΑΜΕ. Είναι ανάγκη να μαζικοποιηθούν τα σωματεία με την νέαβάρδια της εργατικής τάξης, να σπάσουμε το απόστημα του κυβερνητικού εργοδοτικού συνδικαλισμού πουυπογράφει μισθούς των 586€ και καταδικάζει το σύνολο των εργαζομένων να ζει στη φτώχεια.

Συνάδελφοι, εργαζόμενοι, άνεργοι, νέοι και νέες,

Η κυβέρνηση, υπηρετεί τις επιδιώξεις των επιχειρηματικών ομίλων, των καπιταλιστικών επιχειρήσεων, με τηναντεργατική, αντιλαϊκή πολιτική που εφαρμόζει. Ταυτόχρονα προωθεί τα συμφέροντά τους και στην ευρύτερηπεριοχή της Μεσογείου, παίρνοντας ενεργά μέρος στους επικίνδυνους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς του ΝΑΤΟκαι της ΕΕ, συμμετέχοντας σε πολεμικές νατοϊκές επεμβάσεις ενάντια σε άλλους λαούς, με διακηρυγμένο στόχοτη λεγόμενη “γεωστρατηγική αναβάθμιση της Ελλάδας”. Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ μας μπλέκει όλο και πιο πολύ στον καυγά των μονοπωλίων για το μοίρασμα τωνενεργειακών πηγών και των δρόμων μεταφοράς τους. Έχει τεράστιες ευθύνες, αποδείχτηκε το μεγαλύτεροπλυντήριο του αμερικάνικου ιμπεριαλισμού! Όχι μόνο διατηρεί και αναβαθμίζει τη βάση της Σούδας, αλλά μέσα σε μόλις δύο χρόνια γέμισε την Ελλάδα αμερικάνικες νατοϊκές βάσεις, στην Αλεξανδρούπολη, στον Άραξο, τηνΑνδραβίδα, το Άκτιο, στην Λάρισα, στην Σύρο! Δεν θα διστάσουν να μπλέξουν το λαό μας σε επικίνδυνουςπολεμικούς σχεδιασμούς για τα συμφέροντα των ιμπεριαλιστών. Απαιτείται επαγρύπνηση από τον λαό. Δενέχουμε να χωρίσουμε τίποτα με τους γειτονικούς λαούς, με τον τούρκικο λαό, τους λαούς των Βαλκανίων. Πυκνώνουμε τις γραμμές των σωματείων μας, βγαίνουμε στην αντεπίθεση! Απαιτούμε εδώ και τώρα τηναπεμπλοκή της ελληνικής κυβέρνησης από τους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς και επεμβάσεις του ΝΑΤΟ. Έξω ηΕλλάδα από ΝΑΤΟ και ΕΕ.Καμία αλλαγή συνόρων και των συνθηκών που τα κατοχυρώνουν!Να κλείσουν οι βάσεις του θανάτου. Να γυρίσουν τώρα πίσω ελληνικά πλοία, αεροπλάνα, στρατιωτικέςαποστολές εκτός συνόρων.

Απαιτούμε τώρα να φύγει το ΝΑΤΟ από το Αιγαίο, καμία δαπάνη για νατοϊκούς εξοπλισμούς.Απομονώνουμε τον εθνικισμό και τους εγκληματίες δολοφόνους ναζιστές της Χρυσής Αυγής από κάθε χώροεργασίας, από κάθε γειτονιά.Σύγχρονοι Δούλοι για τα κέρδη των αφεντικών δεν θα γίνουμε!Απαιτούμε αυξήσεις σε μισθούς και μεροκάματα. Κανένας εργαζόμενος χωρίς ΣΣΕ, κανένας κάτω από 751βασικό μισθό, κανένας ανασφάλιστος, μέτρα προστασίας υγείας και ασφάλειας στους χώρους δουλειάς.Προσλήψεις σε παιδεία, υγεία εδώ και τώρα. Δώστε λεφτά για παιδεία και υγεία όχι για του ΝΑΤΟ ΤΑ ΣΦΑΓΕΙΑ!

ΠΑΜΕ ΛΕΡΟΥ

Popular Articles