back to top
Σάββατο, 27 Απριλίου, 2024

ΛΕΡΟΣ: ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΟΡΤΑΣΜΟΥ ΤΗΣ 75ης ΕΠΕΤΕΙΟΥ ΕΝΣΩΜΑΤΩΣΗΣ ΤΗΣ ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΟΥ

ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΛΕΡΟΥΛΕΡΟΣ: ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΟΡΤΑΣΜΟΥ ΤΗΣ 75ης ΕΠΕΤΕΙΟΥ ΕΝΣΩΜΑΤΩΣΗΣ ΤΗΣ ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΟΥ

Ο Δήμος Λέρου σε συνεργασία με την Ιερά Μητρόπολη , τις Αρχές και τους Φορείς του νησιού κατήρτισε το παρακάτω πρόγραμμα.

ΚΥΡΙΑΚΗ    12-03-2023

Ώρα  10:30   π.μ. Συγκέντρωση αντιπροσωπειών, σχολείων και λοιπών τμημάτων με τα λάβαρα και τις σημαίες τους έξω από τον Καθεδρικό Ναό Αγ. Νικολάου στο Λακκί.
Ώρα  10:45   π.μ. Συγκέντρωση  επισήμων και αρχών προς τη  Λέσχη Αξιωματικών Φρουράς Λέρου  και εν συνεχεία μετάβαση τους στον  Καθεδρικό Ναό Αγ. Νικολάου. Τιμές θα αποδώσει η Δημοτική Φιλαρμονική και το Ένοπλο Τμήμα του  Φρουραρχείου Λέρου.
Ώρα  11:00  π.μ. Έναρξη δοξολογίας.
Ώρα  11:30 π.μ.

Ώρα 11:45π.μ.

 

Μετάβαση στην πλατεία  Π. Ρούσσου  των  επισήμων και του κοινού, όπου θα ψαλεί  τρισάγιο στην προτομή του αείμνηστου Π. Ρούσου Πρωτεργάτου Ενσωματώσεως.  Καταθέσεις στεφάνων.

Τιμές θα αποδώσει η Δημοτική Φιλαρμονική και το Ένοπλο Τμήμα του Φρουραρχείου Λέρου.

Εκφώνηση πανηγυρικού της ημέρας  από την κα. Ελισάβετ Τενεκεντζίδου εκπαιδευτικό Δημοτικού Σχολείου Αγ. Μαρίνας. (Σε περίπτωση που οι καιρικές συνθήκες δεν το επιτρέπουν ο πανηγυρικός της ημέρας θα εκφωνηθεί εντός του Καθεδρικού Ναού μετά το πέρας της δοξολογίας).

Μετάβαση των τμημάτων που θα παρελάσουν στο χώρο προ της πρώτης πύλης του Νοσοκομείου και έναρξη παρέλασης με άξονα το Νοσοκομείο και το  Δημοτικό Στάδιο Λακκίου.                                                                                                         

Παρακαλούνται οι συμμετέχοντες στον εορτασμό, υπηρεσίες, σχολεία κλπ, να εφαρμόσουν το σχέδιο  “ΕΟΡΤΕΣ – ΤΕΛΕΤΕΣ“ που σας έχουν κοινοποιήσει προς αποφυγή προβλημάτων.

Παρακαλείται το Φρουραρχείο Λέρου για την τοποθέτηση των όπλων (χιαστί) στο χώρο του μνημείου και των δεικτών στο χώρο της  παρέλασης , το δε Αστυνομικό Τμήμα Λέρου για την τήρηση της τάξης στους προαναφερόμενους χώρους.

*** Καθόλες τις ανωτέρω τελετές θα τηρηθούν τα υπό του νόμου καθορισμένα υγειονομικά πρωτόκολλα.

Το παρόν πρόγραμμα επέχει και θέση πρόσκλησης.

ενδιαφεροντα θεματα

ΥΓΕΙΑ - ΕΠΙΣΤΗΜΗ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ