back to top
Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

ΛΕΡΟΣ: ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΗΘΗΚΕ ΜΕ ΕΠΙΤΥΧΙΑ Η ΜΟΥΣΙΚΗ ΒΡΑΔΙΑ ΕΙΣ ΜΝΗΜΗΝ ΤΟΥ ΜΕΓΑΛΟΥ ΕΛΛΗΝΑ ΜΟΥΣΙΚΟΣΥΝΘΕΤΗ ΜΙΚΗ ΘΕΟΔΩΡΑΚΗ

ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΛΕΡΟΥΛΕΡΟΣ: ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΗΘΗΚΕ ΜΕ ΕΠΙΤΥΧΙΑ Η ΜΟΥΣΙΚΗ ΒΡΑΔΙΑ ΕΙΣ ΜΝΗΜΗΝ ΤΟΥ ΜΕΓΑΛΟΥ ΕΛΛΗΝΑ ΜΟΥΣΙΚΟΣΥΝΘΕΤΗ ΜΙΚΗ ΘΕΟΔΩΡΑΚΗ

Το Σάββατο 04 Σεπτεμβρίου 2021 η Δημοτική Αρχή σε συνεργασία με το Κέντρο Πολιτισμού Έρευνας & Ανάπτυξης Λέρου «Άρτεμις», το Φεστιβάλ «Τριών Φεγγαριών» και τους μουσικούς Γ. Κουσσανέλος, Α. Νταλλαρής, Καλογεροπουλος Ι., Σ. Μακρής και τον Μ. Μακρή παραχώρησαν εκδήλωση στη μνήμη του Παγκοσμίου Φήμης Μουσικοσυνθέτη Επαναστάτη Μίκη Θεοδωράκη.

Στην εκδήλωση παραβρέθηκαν συνδημότες, επισκέπτες, αρκετοί απόδημοι, μέλη του ΔΣ και εκπρόσωποι των αρχών.

Ο Δήμαρχος Λέρου αφού ευχαρίστησε τους καλλιτέχνες και τον κόσμο που παρακολούθησαν την εκδήλωση τόνισε ότι: «Όταν καλείσαι να αποχαιρετήσεις με λέξεις έναν άνθρωπο, μια προσωπικότητα της παγκόσμιας εμβέλειας και φωτεινότητας του Μίκη Θεοδωράκη, οι λέξεις μοιάζουν φτωχές, η σκέψη παγώνει και η θλίψη μαρμαρώνει το μυαλό… Σε προσωπικό επίπεδο, η λύπη μου είναι διπλή αφού ήταν ένας άνθρωπος τον οποίο είχα γνωρίσει. «Δήμαρχε, μου είχε πει, η όμορφη Λέρος έχει πλούσια ιστορία, να κοιτάξεις να την διατηρήσεις και να την κάνεις γνωστή, για να μάθουν και οι επόμενες γενιές τη φρίκη του Πολέμου και της δικτατορίας»

Ο Μίκης θα μείνει για πάντα στις καρδιές και στο μυαλό όλων των ανθρώπων της παγκόσμιας κοινότητας. Ευλαβικά κλίνουμε το γόνυ και υπό τον πέπλο της σιωπής και του πένθους τούτο μόνο μπορούμε να αρθρώσουμε: Μίκη σε ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΓΙΑ ΟΛΑ…»

Τέλος ο κ. Κόλιας ευχαριστεί ιδιαιτέρως την Αντωνία και τον Ιάκωβο Γερονικόλα για την παρότρυνση και βοήθεια τους ώστε να διεξαχθεί η εκδήλωση αυτή με απόλυτη επιτυχία.

ενδιαφεροντα θεματα

ΥΓΕΙΑ - ΕΠΙΣΤΗΜΗ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ