back to top
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Λέρος: Ποιες ταινίες θα προβάλλονται στο κινηματοθέατρο από την Πέμπτη 28 Ιουλίου 2022

ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΛΕΡΟΥΛέρος: Ποιες ταινίες θα προβάλλονται στο κινηματοθέατρο από την Πέμπτη 28 Ιουλίου 2022

Από τον Δ.Ο.ΠΑΙ.Σ.Α.Π. Λέρου ανακοινώνεται ότι από την Πέμπτη 28 Ιουλίου 2022 έως και την Τετάρτη 3 Αυγούστου 2022, θα προβάλλονται στο δημοτικό κινηματοθέατρο οι παρακάτω ταινίες:

  • Η ΠΑΝΑΓΙΑ ΤΩΝ ΠΑΡΙΣΙΩΝ ΦΛΕΓΕΤΑΙ – Ώρες προβολής: Πέμπτη 21:15, Παρασκευή έως Τετάρτη 19:00 & 21:15

Σκηνοθεσία: Ζαν-Ζακ Ανό Σενάριο: Ζαν-Ζακ Ανό, Τομάς Μπιντεγκέν Πρωταγωνιστούν: Σαμουέλ Λαμπάρτ, Ζαν-Πολ Μπορντ, Μίκαελ Κιρινιάν
Ο πολυβραβευμένος και σπουδαίος δημιουργός Ζαν-Ζακ Ανό (Επτά Χρόνια στο Θιβέτ, Το Όνομα του Ρόδου) σκηνοθετεί ένα συναρπαστικό docudrama για την απίστευτη αλυσίδα γεγονότων που οδήγησαν στην πυρκαγιά που απείλησε τον σπουδαιότερο καθεδρικό ναό του κόσμου, την εμβληματική και μοναδική Παναγία των Παρισίων.
Η καθηλωτική ταινία για το γεγονός, που συγκλόνισε ολόκληρο τον πλανήτη, συνδυάζει αριστοτεχνικά υλικό αρχείου από τα πραγματικά περιστατικά με σκηνοθετημένες τις σκηνές της μάχης των πυροσβεστών ενάντια στη μανιασμένη πυρκαγιά. Ένα μοναδικό υπερθέαμα με γερές δόσεις αγωνίας, με εικόνες που θυμίζουν Αποκάλυψη, στοιχεία ειρωνείας της τύχης και το μεγαλείο της ανθρώπινης ψυχής, που υπερβαίνει τον κίνδυνο.
Σύνοψη Παρίσι 15 Απριλίου 2019: Ο σπουδαιότερος μητροπολιτικός χριστιανικός ναός του κόσμου, η δοξασμένη Παναγία των Παρισίων, καίγεται. Η στέγη της καταρρέει και οι προσπάθειες κατάσβεσης της πυρκαγιάς είναι κυριολεκτικά ηρωικές.

ενδιαφεροντα θεματα

ΥΓΕΙΑ - ΕΠΙΣΤΗΜΗ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ